Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Jeløya

Date:
26.05.2019
Characteristic:
Hike
Distance:
4.7km

Søndagstur på Jeløya, blant annet innom det høyeste punktet i Moss (uten noe særlig utsikt). Turen gikk forøvrig gjennom meget flotte gater og nabolag med fantastisk utsikt mot fjorden.

Map    

Fuglesteg

Date:
18.05.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:13h
Distance:
4.0km

Turen til fjellgården Fuglested har stått lenge på ønskelista. Etter å ha feira 17 mai med skitur på Turtagrø, satte Marie og jeg kursen ned fra fjellet mot Fortun. Etter parkeringsplassen å dømme var det være folksomt på hytta. Vi fylte sekken med det vi ville trenge til neste dag og la i vei oppover grusveien som traverserer oppover fjellsiden. På vei opp møtte vi stadig folk i motsatt retning. Tydelig at mange hadde tilbragte nasjonaldagen - og natta - der oppe. På slutten bratnet veien til og snirklet seg sikksakk mellom fjellhammerne. Minnet litt om veiene i Aurlandsdalen. Vel oppe på Fuglesteg var vi begge enige om at dette overgikk forventingene. Her bodde det folk fra midten av 1600-tallet og frem til 1960-tallet. For et sted! Luster Turlag har gjort et fantastisk håndverk >>>

Map    

17 mai-tur til Steindalsnosi

Date:
17.05.2019
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
3:23h
Distance:
7.5km

Etter å ha prøvd og feilet noen tidligere år, greide vi endelig å rømme til fjells for å feire nasjonaldagen denne gangen. Værmeldinga var helt upåklagelig, så det var bare å sikte seg inn på fjellområdet som fortsatt kunne tilby rimelig greie skiforhold. Tok en telefon opp til Turtagrø og ble anbefalt Steindalsnosi hvor man (i motsetning til de fleste populære turene rundt Turtagrø) kunne starte med ski fra bilen. Det passet bra, verken jeg eller Marie hadde besøkt toppen før. Lets go! Tilbrakte de fire første timene av 17 mai i bilen med radiosending fra feiringen landet rundt. Ganske trivelig i grunn! Rundt kl 12 spente vi på oss skia ved Gjuvvatnet , ca. 1250 moh. Herfra ventet ca. 750 høydemeter til toppen. Artig å møte blide folk i fjellet med flagget i sekken. Slushy >>>

Map    

Klevarudnatten

Date:
16.05.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:55h
Distance:
7.0km

Fikk skyss opp til Trytetjern av mora til Gry - luksus! Deretter den etter hvert velkjente skubbeturen opp til toppunktet på Klevarudnatten. Herlig temperatur. Vi ble begge enige om å prøve å gi gass nedover til Utsikten for å se om vi kunne hamle opp med egne bestetider. For min del endte forsøket etter 300 meter da jeg stupte over styret, etter et uheldig sporvalg som førte til bråstopp i en stein. Nervøs sykling videre ned til Utsikten og ned igjen til lavlandet.

Map    

Sykkeltur bortom Bringenatten

Date:
14.05.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
3:37h
Distance:
17.1km

Sykkeltur hjemmefra, innom pumptracken ved Protan for en halvannen time session. La turen hjem innom Bringenatten og over Dypedokknatten.

Map    

Første mai-tur til Klevarudnatten

Date:
01.05.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
3:14h
Distance:
17.8km

På tur med Gry og Andreas. Sykla Sti McGee ned igjen, for min del for første gang. Veldig moro som vanlig!

Map