Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Kvasshovda

Date:
28.07.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:36h
Distance:
10.5km

Med Magnus, Tor Erik, Gry og Nikolai. Bøgaset - Gurilie - Kvasshovda - Smylilifjell

Map    

Dyna med sykkel

Date:
27.07.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:43h
Distance:
14.6km

Med Magnus og Tor Erik. Strålende sykkelforhold med knusktørre myrer og god temperatur.

Map    

Merketur Unskanattan

Date:
23.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:53h
Distance:
8.2km

På tur med Nikolai og røde merkebånd. Merket stien fra toppen av Tverrlia til Ålsvatnet og videre en ny sti opp til varden på Unskanattan. Bløtt terreng og mye myr.

Map    

Store Midtmaradalstind fra Vetti

Date:
15.07.2019
Duration:
8:00h
Distance:
28.1km

Etter teltovernatting ved Vetti var planen en rolig dagstur opp til Stølsmaradalen med Marie. Bratt sti oppover fjellsiden. Titta innom den koselige gamle hytta og spiste litt niste. Vi ble enige om å rusle litt innover Stølsmaradalen sammen og fant noe som lignet på en sti. Det gikk ikke mange meterne før stien forsvant og terrenget var bløtt og for det meste fylt av kratt. Marie var fornøyd med turen, men jeg fikk audiens til noen timer på tur aleine. Dermed la jeg i sprang innover dalen med sikte på Store Midtmaradalstinden - hvis tid og krefter holdt. På kartet så det ut som det skulle være mulig å ta seg opp gjelet mot Søre og når jeg kom nærmere så det lovende ut. Allikevel begynte jeg oppstigningen for tidlig og rotet meg borti noen bratte hammere som virket litt for >>>

Map    

Østegga opp Snøholstinden

Date:
13.07.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
12:00h
Distance:
24.9km

Inspirert av bilder fra den kvasse østegga på Snøholstinden la Marie og jeg i vei innover fra Fondsbu fredag kveld, etter en saftig burger og en kald øl. Slo opp teltet etter en times marsj og nøt solnedgangen. Neste morgen fortsatte turen. Etter et par timers gange sto vi på østegga. Kløyv et stykke oppover før vi fant frem tauet. Først opp et enkelt opptak, deretter var det tid for den kvasse eggen. Her var det ganske dårlig med fottak, men jeg klarte å senke meg ned på en liten hylle. Heller ikke helt enkelt å plassere gode sikringer for andremann, så jeg var i tvil om Marie ville tørre å forsøke når jeg omsider var over. Hun turte selvfølgelig og kom seg over på mesterlig vis. Deretter ventet et velsikret opptak på vel 10 meter før vi kunne pakke ned igjen tauet. Flott >>>

Map    

Siluetten opp Skogshorn

Date:
10.07.2019
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
6:46h
Distance:
8.9km

Jeg og Nicolai hadde egentlig tenkt oss bort til Skurvefjell for å klatre i veggene der borte og møttes ved Ulsåkstølen for å ta èn bil helt inn. Vi speidet oppover mot Skogshorn og lot oss inspirere til en mer skikkelig fjelltur. Valget falt på Silhuetten - en enkel rute helt til høyre i veggen. Etter 300 høydemeter anmarsj startet klatringen på relativt fast og fint fjell. Ruta var en blanding av svært lett klatring, mye klyving og en strekning på midten hvor vi pakka ned tauet. Flere av lengdeangivelsene i føreren var feil og vi synes generelt det meste var enklere enn beskrevet i føreren. Allikevel, morsom klatring her og der. Kjekt å være på tur i godt lag i solsteiken. Avsluttet med en tur innom toppen.

Map    

Rauddalsfjellet

Date:
06.07.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
7.4km

Sykkeltur med gutta boys, Jørgen, Nicolai, Magnus og Jacob. Alle var strålende fornøyd.

Map    

Klevarudnatten

Date:
01.07.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
8.6km

Testa den nye stien opp til Klevarudnatten. Trenger en del trafikk før den kan kalles en sti, men kjekt med nytt alternativ.

Map