Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Telttur på Unsanattan

Date:
26.06.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
7.0km

Besøk av Jacob. Strøkent sommervær, så vi bestemte oss for å ta med oss teltet opp i høyden. Ble cognac og trivelig prat inn i nattestimene mens himmelen ble rødere og rødere i horisonten.

Map    

Stisykkeltur på Vardefjell

Date:
24.06.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:35h
Distance:
11.3km

Nydelig tur. Over 30 grader nedi bygda, så var godt å komme seg opp i høyden. Med Gry og Ole Arne.

Map    

Karisetberget

Date:
23.06.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:30h
Distance:
12.6km

Middagsbesøk og sykkeltur fra hytta til Nikolai. Fin tirsdag ettermiddag det! Nikolai greide å lure meg med på et bad i Rjukandefossen.

Map    

Vettakollen til Frognerseteren

Date:
21.06.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:13h
Distance:
8.5km

På helgebesøk hos Vegard og Charlie. Avsluttet turen med Napoleonskake og kaffe på Frognerseteren, og t-banetur hjem igjen.

Map    

Beia med sykkelen igjen

Date:
16.06.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
3:28h
Distance:
11.2km

Ole Arne kunne friste med privatsjåfør opp til Påverud, og da var det bare å slå til. Dytting og litt bæring av sykkelen i baris opp til toppen. Fikk ei regnskur akkurat i det vi kom opp til varden, men varmt i lufta allikevel. Min andre tur på Beia med sykkel. Er nok en av mine favoritturer i Nesbyen. Småteknisk sykling over ryggen bort til Vesle Beia, derfra stor fart og masse flyt nedover. Strålende!

Map    

Golsfjellet og Tisleifjorden rundt

Date:
14.06.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
55.0km

Når Marie fikk beskjed av legen om å sykle, etter alt for mye jogging og påfølgende betennelse i kneet, var anledningen der til å børste støv av terrengsyklene våre. Jeg har primært sykla på grovere stisykler de siste åra, mens Marie knapt har lufta sykkelen sin de siste åra. Lette rundt på nettet etter en passe lang rundtur i nærområdet og ble inspirert i retning Golsfjellet. Parkerte ved Kampen. Hadde tegna opp ruta og lagt den inn på klokka, så da var det bare å følge pila. Mye flott utsikt, idylliske støler og strålende vær gjorde dette til en trivelig tur. Ved Langstølen kom vi over den vesle nærbutikken og kunne fylle på med sukker i form av bringebærbrus, is og epler. Ved Tisleifjorden tok jeg et bad, som på ingen måte sto i stil med lufttemperaturen. Iskaldt!

Map    

Årets første på Trommenatten

Date:
12.06.2020
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:57h
Distance:
21.7km

Endelig sykkeltur på fjellet igjen. Lå ennå igjen et par snøfelt i noen få skyggefulle partiene, men for det meste snøfritt.

Map    

Dyrhaugsryggen

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
11.7km

Tredje skidagen på rad i Jotunheimen denne pinsen med strålende vær. Tilbrakte kvelden i forveien i hyggelig teltcamp ovenfor Turtagrø (måtte laangt unna for å finne ledig teltplass) sammen med Heidi og Knut Magne. Turen i dag gikk opp Dyrhaugsryggen, for første gang på ski for vår del. Turen opp gikk greit, men vi hadde ikke fullt like mye energi i dag som på de foregående turene. Siden vi begge har vært på Store Dyrhaugstind ved tidligere turer, så vi oss fornøyd når vi ankom toppen av Nordre, og droppa klyveturen ut til Store.. Morsom sløsj-skikjøring i øvre del, men i de nederste to hundre høydemeterne slo sugeføret til for alvor, og det måtte staking til for å gli nedover. Etter flere tusen høydemeter god skikjøring de siste dagene kunne vi ikke klage for mye over >>>

Map    

Sørøst-egga Skeie og Kalven

Date:
01.06.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
14.6km

Pinsehelg med telttur til Jotunheimen, strålende vær og helt nydelige forhold for vårskikjøring. Jeg og Marie rakk 3 dager på tur denne helgen, alle i shorts og t-skjortevær: Dag 1: Loftet i Jotunheimen Dag 2: Sørøst-egga Skeie og Kalven Dag 3: Dyrhaugsryggen Idèen til denne turen kom kvelden før avreise, da jeg tilfeldigvis snubla over en spennende turrapport på her på Peakbook . Selve klyveklatringa opp eggen av godt beskrevet i beskrivelsen av Skeie . Topptur i flotte omgivelser og enkel klatring opp på en luftig topp, perfekt! Som dagen før starta vi turen fra teltet i Leirdalen. Også denne morgenen var vi forholdsvis tidlig påan, mest på grunn av sommertemperaturene og frykten for våt snø med dårlig gli. Etter 15 minutters kjøring i retning Krossbu var det bom stopp, grunnet et skred noen km lengre fremme. Ryktene i køa sa at det kunne ta bortimot en time før vegen var rydda, >>>

Map