Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Stisykling Klevarudnatten + Enduroløypa

Date:
22.10.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Distance:
13.1km

Tur med Nikolai. Nok et forsøk på å inspirere gutten til å kjøpe seg stisykkel. Han stilte sporty opp med joggesko på klikkpedaler (!), og kjørte som en villmann på tross av det betydelige handicappet det medførte. Sykla opp fra Protan, tok en oppvarmingsrunde gjennom TryteTrøkket. Deretter skubbing opp til Klevarudnatten. Fulgte samme vei ned til Utsikten, derfra via Enduroløypa. Begynte å bli i mørkeste laget de siste hundre høydemeterne. Vinteren kommer!

Map    

Langtur over Ranastøngji til Kljåen

Date:
14.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
28:24h
Distance:
37.9km

En allsidig rundttur med Nicolai og Øyvind som kom på besøk fra Oslo til høyfjellet. Herlig start fredag kveld med telting, pølser på bålet og et komplekst utvalg øl fra vinmonopolet på Gol. Bra oppladning til turdag. Starta kl. 08 sharp (hvertfall nesten) fra teltcampen ved Vavatn. Slak stigning oppover, godt merka sti mot Ranastøngji. Fylte opp vannflaskene ved siste anledning før elva var frossen og snødekt. I den forbindelse gikk det litt for i svingene for Øyvind, og han klarte å lage hull på den eneste ølboksen vi hadde med oss. Forsøkte forgjeves å lappe den med sporttape. Lot den ligge igjen på en stein til glede for kommende forbipasserende som lar seg friste. Vinden og snøen tiltok jo høyere vi kom. På topplatået blåste det så fælt at det tidvis var vanskelig >>>

Map    

Nystølvarden på Golsfjellet

Date:
10.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.1km

Passerte Gol etter en jobb lenge opp dalen og benyttet mulighetene til en kjapp tur på Golsfjellet. Gols høyeste topp blei litt tilfeldig dagens mål. Småjogget innover til Nystølen, deretter måtte tempoet med til rask gange opp til varden. Fikk årets første snøfnugg i fjeset på toppen, og på vei ned blei stien etterhvert helt hvit. Får håpe jeg kommer meg trygt hjem på sommerdekk.

Map    

Klevarudnatten med sykkel

Date:
09.10.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:42h
Distance:
9.2km

På tur aleine. Parkerte halvveis oppi Vassfarvegen. Tråkking opp til Utsikten, skubbing derfra. Fulgte samme vei ned igjen fra Klevarudnatten, og det gav meeegafet stisykling hele veien fra toppen. Sklei på et sva lengre nede og fikk angre på at jeg glemte knebeskytterne hjemme.

Map    

Hallingnatten - høyeste i Nes

Date:
08.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:30h
Distance:
11.5km

Med Marie og Nikolai. På tide å få besøkt den høyeste toppen i Nes på sommerføre - hadde kun vært der på ski tidligere og da gått fra Nystølen. Denne gangen kjørte vi til Imlan og parkerte nedenfor stølene. Godt skiltet og god sti hele veien. Til å være i Nes, behagelig tørt og lite myrterreng. Siste søndagen i høstferien, og kanonvær bidro til at vi var langt ifra aleine på tur. Nydelig høstvær var selvfølgelig en stor bonus. Flott utsikt fra toppen mot Hallingskarvet og Jotunheimen. På vei tilbake la vi turen over ryggen, hvor vi etter noen hundre meter kom til en fantastisk steinkonstruksjon med sittebenker og fullstendig ly for den ellers kalde vinden. Her må det være lagt ned mange timers arbeid! Nydelig sted å nyte lunsjpause nr to for turen. Resten av turen bortetter >>>

Map    

Håkonbue fra Skålsrudstølen

Date:
07.10.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
8.4km

Ganske våt sti første stykket fra Skålsrudstølen, ellers fin og lettgått tur. Målet for turen var gapahuken Håkonbue som åpnet tidligere i sommer.

Map    

Kvasshovda stisykkel

Date:
05.10.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:39h
Distance:
10.6km

Flott runde i nydelig høstvær. Solnedgang på toppen. Supert sykkelterreng!

Map    

Kvasshovdrunden

Date:
02.10.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:00h
Distance:
7.7km

Ettermiddagstur med Nikolai. Valgte denne turen delvis inspirert av trailguide, men gikk over Venelie på vei tilbake, mens trailguideforslaget går tilbake over Gurilie. Fin runde i lettgått terreng. Overraskende fin topp med god utsikt.

Map