Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Såtenatten med pulk og telt

Date:
26.03.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
18:18h
Distance:
15.7km

Én uke igjen til Svalbardtur, så greit med en telttur for å sjekke at alt utstyret er i orden. Jeg og Marie labbet ivei fra Grønhovd og fant oss en teltplass like ved Såtenatten. Gjennomslagsføre utenfor i terrenget, så fint å følge langrennsløypene. Koste oss på kvelden med jegergryte, kakao med sjokoladedypping og hver vår bok. Fin tur!

Map    

Blåtinden i Valldal

Date:
21.03.2022
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Distance:
13.3km

Langweekend på Sunnmøre med Marie og nydelig værmelding. Fikk med June, ei veninne av Marie fra jobben. Frost på natta, så vi starta turen på knallhardt føre. Kryssa fingrene for at det ville tine opp på vei opp. Måtte av med skia i et brattheng omtrent halvveis (skarejern hadde gjort seg i dag). Like før toppen oppdaga jeg at skruene på den ene frambindingen min var på god vei ut av skien. Fikk skrudd de inn igjen og krysset fingrene igjen, denne gangen for at bindingen skulle holde resten av turen. Satt lenge på toppen og nøt utsikten. Vindstille og herlig. På returen kjørte jeg først, direkte ned sørsiden fra toppen. Her hadde sola fått jobbet ganske optimalt. Nydelig slushføre. Jentene tok det piano ned igjen ryggen, mens jeg tråkket omtrent 300 høydemeter opp igjen >>>

Map    

Lisbetnuten

Date:
15.03.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Måtte en handletur til Gol, tenkte det kunne kombineres med en kjapp ettermiddagstur. Klink is nesten hele veien opp, så glad jeg hadde med kjettingbrodder. Kan ikke klage på utsikta fra toppen.

Map    

Vardefjell vintersykling

Date:
13.03.2022
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:08h
Distance:
18.1km

Etter gårsdagens sykkeltur til Hallingnatten med elsykkel , foreslo jeg Vardefjell som nytt turmål når Ole Arne var gira på tur denne søndagen. Stein heiv seg med. Tre karer med elsykkel der altså. Bortskjemt gjeng! Turen fra parkeringen ved Langevatn gikk radig, med unntak av en knapp km i skogen som ikke var kjørt med tung tråkkemaskin, der spant vi i snøen og måtte trille. På toppen var det lite snø og vi kunne følge bare partier opp til varden. Lite folk å se i fjellet. Spørs om det er snø igjen til påske i år...

Map    

Dyna på langrennski

Date:
12.03.2022
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:47h
Distance:
14.9km

Etter morgenkvistens tur til Hallingnatten (med elsykkelen) kunne jeg antagelig forsvart en rolig formiddag i godstolen, men sola skinte fra en komplett skyfri himmel og snøen glinset. Espen og Karin var på hytta, så jeg avtalte å slå følge med de mot Dyna. Mye folk i fjellet og rene påskestemninga. Ikke et vindpust - helt nydelig! Espen og hunden snudde på halvveien, mens jeg og Karien fortsatte til topps. Panoramautsikten fra Dyna slår aldri feil.

Map    

Hallingnatten med elsykkel

Date:
12.03.2022
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:13h
Distance:
25.3km

Har tenkt lenge på å få tatt en tur til Hallingnatten på vinterføre. Omsider perfekte forhold med nattefrost og knallharde skispor. Starta rimelig tidlig (rundt kl 06) fra Bøgaset, med håp om å rekke soloppgangen på toppen. Piggdekke, lite luft i dekka og god hjelp fra el-motoren gav god fremdrift og kosta ikke mange kaloriene. Rakk soloppgangen rundt kl 07. Fikk så vidt slengt på meg dunjakka (13 minus på toppen) før jeg gikk bananas med kameraet og drona som jeg hadde frakta med meg til toppen. Trivelig tur tilbake i flott morgenlys. Ikke et menneske å se på hele turen, men skimta løypemaskina til Helge Holm på returen.

Map    

Langrennstur til Hallingnatten

Date:
05.03.2022
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
3:46h
Distance:
23.7km

Nydelig vær (hvertfall i starten av turen) og flott langrennstur med Ole Arne og Marie. Avsluttet med vaffel og cola på Nystølkroken.

Map