Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Pudderlaps under Hauganøse

Date:
16.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:35h
Distance:
5.7km

På vei hjem fra meget fine pudderforhold i Sogndal traff vi Vegard og Charlie i Hemsedal. Et kraftig uvær i løpet av natta og morrakvisten hadde lagt igjen mye fersk snø. Det var kolonne over Rv52 hele morgenen, men de åpnet vegen ti minutter før vi kom dit. Maks flaks! Masse nysnø, en god del vind og dårlig sikt sto på menyen, så valget falt naturlig på krik-skogen. Til vår overraskelse fikk vi nærmere en time med opplett og stedvis blå himmel, før snøstormen satte til for fullt igjen. Uansett - helt konge forhold over 900 meter, deretter litt kram snø. Tok to runder (i likehet med mange andre i samme ærend som oss), før blodsukkerfall og generelt tidspress tvang oss til å gi oss for dagen.

Map    

Blåfjell i Sogndal

Date:
15.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:00h

Etter et par timer i skisenteret (med nydelig snø) spente vi på oss fellene og labbet opp på Blåfjell. Rant ned sørsiden og deretter til bilen ved skisenteret.

Map    

Trugetur til Unskanattan

Date:
12.02.2020
Characteristic:
Snowshoe trip
Duration:
1:33h
Distance:
3.0km

Trugetur med Nikolai. Hadde med både stativ og kamera, så fikk knipsa et par fine stjernebilder.

Map    

Espesetåsen på langs

Date:
08.02.2020
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
22:53h
Distance:
19.2km

Fjellskitur fra Nystølen og helt hjem, over den skogkledde Espesetåsen. Bestemte oss fredag kveld for at dette kunne bli helgens kortreiste ekspedisjon. Jeg satt meg ned med kartet og forsøkte å finne beste rute, over mest mulig myr og vann og minst skog. Bratt og tettvokst skog er jo en dårlig kombo med pulken på slep. Det ble en røff start. Den første kilometeren ut fra start fra Nystølen viste seg å være nettopp bratt, kupert og tettvokst bjørkeskog. Småtrærne lå krumbøyd overalt, som små veisperringer. Etter mye svetting og flere pultvelt, kom vi oss ned på myra og trærne forsvant. Forbi Saupeset og videre opp mot Elghøgde var terrenget stort sett åpent og fint. Snøen hadde god bæreevne, men jeg byttet raskt fra halv- til helfeller, noe som var helt ideelt med tanke >>>

Map    

Morgentur til Nibbi

Date:
04.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
2:52h
Distance:
7.8km

Mandag kveld snødde det tungt i Hallingdal, og en titt på Yr.no meldte om skyfri himmel neste morgen. Kort tid senere hadde både jeg og Marie ordna oss avspasering fra neste morgen. Marie var lysten på årets første tur på Nibbi, og dermed ble det målet for turen. 17 minusgrader når vi parkerte bilen ved foten av Nibbi. Vi var dagens første bil, men flere skulle komme til etter hvert i det fine været. Det var meldt relativt kraftig nordavind på Nibbi. Fjellsiden er sørvendt og vi håpte at nysnøen ville legge seg i "renna". Vi oppdaga raskt at fjellet var mer avblåst enn vi hadde håpet, og det så ikke fullt så lovende ut i renna som vi hadde turt å håpe på. Men vi baksa oss til topps uansett. Like flott utsikt som alltid, blant annet mot stortoppene i Jotunheimen! >>>

Map    

Toppturer Hemsedal

Date:
02.02.2020
Characteristic:
Randonnée/Telemark
Duration:
4:20h
Distance:
12.4km

Etter en snøfattig januar, og flere "utenom-sportslige" helgeaktiviteter, kom vi oss endelig på søndagstur til Hemsedal. Hadde besøk av Vegard og Charlie denne helga. Masse vind, men god snø på de rette stedene.

Map    

Dypedokknatten

Date:
01.02.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:39h
Distance:
3.4km

Kjapp luftetur en lørdags ettermiddag.

Map