Archive - Date

Archive - Geography

Collected lists

Ustetind - topptur på vidda

Date:
30.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
0:30h
Distance:
2.7km

Med nykonsumert rømmegrøt i magen tok vi en kjapp tur bortom Ustetind etter geologiforedrag på Tuva Turisthytte. Hadde ikke forventet å finne en "tind" på søndagstur på vidda.

Map    

Ausehøgde - kort tur fra Skålsrudstølen

Date:
29.07.2017

På Skålsrudstølen med Los Tres M´s: Marie, Morten og Magnus. Tok en spasertur i retning Dyna for å lufte Nilla, hunden til Morten. Stoppa ved Ausehøgde, knaska noen sjokoladebiter og gikk tilbake.

Map    

Beia

Date:
22.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.7km

Fin lørdag formiddagstur med Marie til Beia. Sist vi var der oppe snudde vi ved Lille-Beia. Det siste stykket bort til toppen var litt drygt. Men fin tur. Neste gang blir det rundtur.

Map    

Dypedokk-runden fra Nesbyen

Date:
21.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:27h
Distance:
7.1km

Ville sjekke ut tilstanden på stien langs "egga" på Dypedokknatten og videre over hogstfeltet til Espesetstien. Har hørt det går en sti der, men så ikke mye til den i dag (var vel et stykke på 50 meter hvor stien var synlig). Antagelig er den grodd igjen. Det kreves en solid dose rydding og merking, men det kan bli en flott tur.

Map    

Hjørundfjordegga - ryggtravers Saksa til Elsandtindane

Date:
14.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:24h
Distance:
16.7km

Dette var en tur jeg hadde gledet meg til siden jeg fikk øye på ryggen videre fra Saksa etter en familietur dit i fjor høst; Saksa fra Urke . Etter litt research fant jeg en glimrende turbeskrivelse her på Peakbook av traversen og vippesteinen som balanserer på den skarpe egga, Saksa, Breidfonnhornet og Elsandtindane . Takk til hornar81 (Bjørnar Horn) og Affen (Arnfred Iversen) . Dette så ut som akkurat den rette kombinasjonen av spenning og skikkelig tur som jeg liker best. Nicolai var på besøk fra Oslo og tente umiddelbart på ideen. Visste faktisk ikke før etter turen at den samme turen (hvertfall deler av den) omtales som "Hjørundfjordegga". Tok ferga fra Magerholm halv åtte, og parkerte bilen på Urke halv ti - etter å ha satt fra oss en sykkel der Råna-stien møter veien til Haukåssætra. Et smart triks vi plukket opp fra den tidligere nevnte rapporten. Etter snart >>>

Map     2 comments

Hildrehesten

Date:
13.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:28h
Distance:
15.1km

Ny tur i snillere terreng, dagen etter den episke turen til Romedalstinden og travers av Storkopptindane . Med Nikolai og Marie. Planen denne dagen var egentlig Blåskjærdingen, men pga. lavt skydekke endra vi planen.

Map    

Romedalstinden og travers av Storkopptindane

Date:
11.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
10:25h
Distance:
13.9km

Med Nicolai, Magnus og Marie. Småepisk travers av Storkopptindane i 50 meters tåkesikt. Ideen om denne turen startet forrige høst, da jeg og Marie måtte snu like under Romedalstinden på grunn av nysnø. Istedenfor gikk vi opp på den nordligste Storkopptinden , som tilfeldigvis lå like ved, og jeg ble oppmerksom på den kvasse egga nordover. Neste gang... Nå var vi tilbake for revansj på Romedalstinden og, om mulig, en travers av Storkopptindane. På kartet så dette hvertfall mulig ut. Jeg hadde ikke greid å finne noen turbeskrivelser av denne traversen, men av det jeg så sist høst ante det meg at det kunne bli sleipt og bratt. Nicolai var på besøk fra Oslo, og Magnus var på vei hjemover til Nordmøre og heiv seg med. Tåka lurte rundt toppene når vi startet oppover fra Ytre Standal. Fint sig >>>

Map    

Kyrkjetinden og bail på østegga Saudehornet

Date:
10.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:41h
Distance:
10.1km

Det store og til dels ukjente målet med denne turen var Østegga på Saudehornet - ei rute som hadde ligget i bakhodet lenge og godgjort seg. Det var overraskende magert med informasjon å finne om denne turen. Det eneste vi hadde å gå etter var et par setninger i en gammel forum-post hvor noen hevdet at østegga er svaklatring grad 3. Bestemte oss for å dra opp og finne det ut selv! Satte oss i bilen i Ålesund denne morgenen, meget optimistiske. Yr meldte strålende vær over hele linja, ikke en sky skulle det være på himmelen. I Ålesund var ikke dette så langt fra sannheten. I Ørsta derimot hang skyene halvveis nedpå toppene og det så ut som det skulle begynne å regne hvert øyeblikk. Fint driv oppover lia, gjennom hogstfeltet og opp til Kyrkjetinden. På Kyrkjetinden blei det >>>

Map     2 comments

Liahornet

Date:
09.07.2017
Duration:
4:08h
Distance:
11.5km

Søndagstur med Karen, pappa og Marie. Skulle egentlig på Skjerdingen, men værmeldingen anbefalte oss å reise innover, og det endte dermed med denne turen. Som en bonus ble det "Stikk-ut" poeng på han far.

Map    

Liadalsnipa - normalveien og østegga

Date:
06.07.2017
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:20h
Distance:
7.5km

En topp som har stått på ønskelista lenge. Som så mange andre har jeg hengt med haka i frontruta på vei mot Ørsta på E39. Normalveien går opp nordvest-egga som vender mot veien. Endelig sommerferie på Sunnmøre igjen, og sola har til og med valgt å vise seg litt. Team Lars og Marie på tur som vanlig. Etter å ha lest litt forskjellige anbefalinger tar vi sikte på normalveien opp og østegga som retur. Tau og noen sikringer er med i sekken. Stien opp er spennende. Et par plasser blir det ganske luftig klyving, og man bør ikke være noe særlig høyderedd. Siste del går vi snirkelsti i ei svært bratt gressrenne. Stor respekt til de første som rota seg opp her - uten noe sti å følge! Returen tar vi altså østover. Spennende og luftig klyving/klatring på eggen. Vi finner frem tauet, >>>

Map