Archive - Date

Peakbook-Friends

Collected lists

Søndagstur i Maridalsalpene

Date:
06.10.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
10.3km

Vi parkerte på Skar p-plass, og gikk en klassisk rundtur om Furumokollen, Sellanrå, Midtkollen, Mellomkollen, Gaupekollen og Gaupekollen utsiktspunkt, med retur over Vaggesteinsåsen og tilbake til Skar. Det var høst i lufta, bare 3-4 grader, men oppholdsvær og klart. Noe snø fra ca. 400 m.o.h.

Map    

Grefsenkollen i Lillomarka

Date:
05.10.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.0km

Rusletur, der vi gikk fra Grefsen om Haralds bolig, til Grefsenkollen og tilbake til Grefsen.

Map    

Lauvhøgda - kommunetopp i Vestre Toten

Date:
01.10.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.2km

På vei fra Stranda til Oslo passet det godt med en avstikker til en kommunetopp. Jeg kjørte om Gjøvik, og da passet det godt å ta en tur til Lauvhøgda , som er kommunetoppen i Vestre Toten. Kjørte til Raufoss sentrum, der jeg svingte inn på Sagvollvegen, og etter ca. 5 km tok jeg til høyre, i retning Skjellerud. Fant en p-plass etter ca 1,5 km, og gikk videre på grusvei helt til tårnet på toppen. Fra utkikkstårnet var det fantastisk utsikt i alle himmelretninger, og ved hjelp av to sikteskiver var det mulig å navngi toppene i horisonten. Jeg så bl.a. Svarttjernhøgda, som er den høyeste toppen i Nordmarka, og i tillegg skal det være mulig å se flere topper bl.a. i Jotunheimen og Norefjell. Returen gikk via merket, og ganske våt sti tilbake til bilen. PS! Det er mulig å kjøre >>>

Map    

Lievarden og Hånkebrekka i Stranda

Date:
30.09.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
5.0km

Det var et snev av vinter; bare 4-5 grader og sludd i lufta. Parkerte på p-plassen på Lie og fulgte god og merket sti til Lievarden . Vurderte et lite øyeblikk å gå videre til Fremste Blåhornet, men vind og snø, både på bakken og i lufta gjorde det ganske uaktuelt. Etter obligatorisk innskriving i boka og noen bilder ble det retur samme vei, med en avstikker til Hånkebrekka .

Map    

Brunsvikveten i Vågsøy

Date:
29.09.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.6km

Brunsvikveten er en av toppene på Vågsøy-samlelista, men toppen har av ulike grunner ikke blitt prioritert så langt. I dag passet det endelig å ta en avstikker til toppen på tur fra Selje til Stranda. Parkerte på p-lomme rett etter Krokabergtunnelen, og fant stistart ca. 100 meter fra tunnelåpningen. Fulgte grei sti opp til Krokanakken, og videre opp til Brunsvikveten. Bra utsikt både utover- og innover Nordfjorden. Etter innskriving i boka og et par bilder gikk returen stort sett samme vei tilbake, på umerket og litt utydelig sti enkelte steder. 22 av 23 Vågsøy-topper er dermed i boks, og bare Nakken på Gangsøya gjenstår, men det blir trolig et prosjekt våren/sommeren 2020.

Map    

Risnakken og Kyrkjefjellet i Selje

Date:
28.09.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
2.8km

Parkerte ved Helsehuset i Selje, og fulgte trappa opp til utsiktspunktet nedenfor Risnakken, og videre på bra og merket sti til Kyrkjefjellet. Som alltid flott utsikt mot Selje, Barmøya, Kvamfjellet, Hornelen og Kråkenes fra utsiktspunktet nedenfor toppen. Det var vindstille, 15-16 grader, sol og en fantastisk solnedgang ved Kråkenes. Etter en god og lang pause gikk returen via Selje kirke og tilbake til bilen.

Map    

Tua og Berstadhornet i Selje

Date:
28.09.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
5.3km

Etter en lang kjøretur fra Oslo passet det godt med en rask kveldstur til Tua og Berstadhornet i Selje. Det var strålende turvær, med 15-16 grader, vindstille og tilnærmet skyfri himmel. Jeg parkerte på p-lomma på Mannseidet og fulgte god og merket sti først til Tua, og deretter til Berstadhornet. Retur samme vei.

Map    

Kjerkeberget i Oslo

Date:
25.09.2019
Characteristic:
Bike trip - road
Duration:
4:00h
Distance:
70.3km

Det er bare fire uker siden forrige tur til Kjerkeberget , men 13-14 grader og opphold kvalifiserer til en reprise. Syklet fra Bryn, om Maridalen, Bjørnholt, Hakkloa og til Sandungen gård. Parkerte sykkelen og løp opp til Kjerkeberget. Det var vindstille og god utsikt, og etter en matpause gikk turen tilbake til Sandungen gård, og deretter tilbake til Grefsen.

Map    

Grefsenkollen, Lachmannsfjell, Kringlefjell og noen til

Date:
22.09.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
11.5km

Det er flott høstvær om dagen, med 15-16 grader sol og blå himmel. Luna og jeg gikk en kortreist rundtur fra Grefsen, via Grefsenkollen , Lachmannsfjell , Kringlefjell , inn på lysløypa med en avstikker til Kringlebekkhøgda , opp til Kampen og deretter til Trollhaug , opp til Solemskogen og over Halvorseterhøyden , til Linderudkollen og på blåmerket sti til Trollvann og over Grefsenåsen øst og hjem.

Map    

Årvollåsen, Storhaug, Lachmannsfjell og Grefsenkollen

Date:
21.09.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
8.0km

Luftetur med Luna, der vi gikk fra Grefsen via Tonsenhagen til Årvollåsen , Storhaug , ned til Linderudkollen, på blåmerket sti i retning Trollvann, med en kort avstikker til Lachmannsfjell og Lachmannsfjell nord , og til slutt Grefsenåsen øst og Grefsenkollen , og tilbake til Grefsen

Map