Archive - Date

Collected lists

Carrauntoohil - høyest i Irland

Date:
29.06.2018
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
6:15h
Distance:
13.2km

Bestigning av Carrauntoohil, som er Irlands høyeste topp, sto høyt på lista på vår rundtur i Irland. Det var strålende værmeldinger, og vi fryktet at det kunne bli i varmeste laget med temperaturer på 25-30 grader. Det er flere mulige adkomster til toppen, men vi hadde bestemt oss for å gå for rundturen som er kalt "The Coomloughra Horseshoe", med Hydro Track carpark som utgangspunkt. Det er mulig å gå ruta begge veier, men mange går turen i retning med klokka, som vi også hadde planlagt. Vi fulgte grusveien opp til det første vannet, og tok deretter av inn på stien som gikk i retning Cnoc lochtair , deretter Skregmore, Stumpa Bharr na hAbhnann, Beenkeragh, The Bones og til dagens hovedmål Carrauntoohil . Dette var en ganske kurant trasè, og det eneste partiet som kan >>>

Map    

Croagh Patrick i Irland

Date:
27.06.2018
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
6.7km

Det var fantastisk turvær, og planen var å ta en bestigning av det hellige fjellet Croagh Patrick , i County Mayo. Det mest benyttede utgangspunktet for denne bestigningen er fra Murrisk, som ligger ca. 8 km vest for landsbyen Westport. Vi parkerte på p-plassen nedenfor Croagh Patrick Visitor Centre. Vi fulgte en tydelig sti som førte til toppen, og de siste 10-15 minuttene var kanskje den største stigningen. Vi var på toppunktet etter ca en time, og etter en god pause i vindstille og varmt vær på toppen, gikk returen samme vei tilbake.

Map    

Grefsenkollen, Kampen, Grytlihøgda sør m.fl. i Lillomarka

Date:
16.06.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:15h
Distance:
18.0km

Løpetur fra Grefsen over Grefsenkollen, Grefsenåsen øst , Linderudkollen, Trollhaug, Kampen, Grytlihøgda sør, Stokkåsen, Linderudseterhøgdene , Isdammen og tilbake til Grefsen. 15-16 grader, opphold og tørt i terrenget.

Map    

Rundtur over bl.a. Barlindåsen og Gaupekollen i Maridalen

Date:
13.06.2018
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:45h
Distance:
13.5km

Løpetur fra p-lomme ved Sandermosen stasjon via blåmerket sti over Barlindåsen , Snippen, Mobekken, Gaupekollen utsiktspunkt , Gaupekollen , Vittenbergkollen , Hansakollen , med retur om Mobekken og Sandermosåsen . 17-18 grader, opphold og tørt i terrenget.

Map    

Bjørnsjøhelvete, Grefsenkollen og litt til

Date:
10.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
2:30h
Distance:
36.1km

Bjørnsjøhelvete har lenge stått på lista over turmål, og jeg syklet inn Maridalen, forbi Skjærsjøen til blåmerkingen som krysser bilveien. Satte fra meg sykkelen og fulgte blåmerket sti til jeg fant en sti som førte ned til elva. Ikke verdens mest solide hengebru, men etter å ha krysset elva to ganger løp/gikk jeg videre til Storhaugen , som har bra utsikt mot bl.a. Skjærsjøen. Returnerte til sykkelen og syklet innom Kringlekollen , Halvorseterhøyden og Grefsenkollen før jeg rullet hjem.

Map    

Kjerkeberget og Korsvolltoppen i Oslo

Date:
09.06.2018
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
4:00h
Distance:
69.8km

Syklet fra Grefsen inn Maridalen, forbi Skjærsjøen, Bjørnholt, Hakkloa, Store Sandungen til Sandungen gård, der jeg satte fra meg sykkelen. Fulgte stien til Kjerkeberget , der det var vindstille, myggfritt og varmt. Etter en god pause gikk returen same vei tilbake, dvs. jeg syklet innom bonustoppen Korsvolltoppen på vei hjem.

Map    

Treningstur i Lillomarka

Date:
05.06.2018
Map    

Treningstur i Lillomarka

Date:
03.06.2018
Map