Archive - Date

Collected lists

Grossglockner - høyest i Østerrike

Date:
28.06.2019
Map    

Alpspitze og AlpspiX i Tyskland

Date:
25.06.2019
Map    

Zugspitse - høyest i Tyskland

Date:
24.06.2019
Map    

Rundtur over Barlindåsen, Gaupekollen og Mellomkollen i Oslo

Date:
23.06.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
14.0km

Luna og jeg parkerte ved Sandermosen stasjon , og fulgte blåmerket sti over Barlindåsen , om Snippen til Gaupekollen utsiktspunkt, Gaupekollen, Midtkollen og til Mellomkollen (utsiktspunktet), som er det høyeste punktet i Maridalen. Returen gikk på blåmerket sti ned til Mobekken, over Sandermosåsen og tilbake til bilen. Det var 16-17 grader, opphold og stort sett tørt i terrenget.

Map    

Røverkollen i Oslo

Date:
18.06.2019
Characteristic:
Bike trip - road
Duration:
1:06h
Distance:
24.0km

Syklet en runde etter jobb via Bjerke, Grorud, Odvar Solbergs vei, og bomveien opp til utsiktstårnet på Røverkollen . Retur via Grorud og Bjerke.

Map    

Fjellsjøkampen - fylkestopp i Akershus

Date:
16.06.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
5.0km

Håvard og jeg parkerte på Gjødingssetra p-plass , like før den låste bommen. Planen var å bestige Fjellsjøkampen, som må være den lettest tilgjengelige fylkestoppen av dem alle. Vi fulgte først grusveien videre noen hundre meter, og deretter inn på godt merket sti til Fjellsjøkampen og utsiktstårnet. Det var litt disig og regntungt i horisonten, men i klart vær skal det være mulig å se til Jotunheimen, Rondane og Gaustadtoppen fra tårnet. Retur samme vei tilbake.

Map    

Kjerkeberget - fylkestopp i Oslo

Date:
15.06.2019
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
4:45h
Distance:
84.9km

Det er flott vær om dagen, og planen var derfor å sykle en rundtur om Kjerkeberget, som er høyest i Oslo. Syklet fra Grefsen, langs Rv4 til Stryken, og deretter inn på bomvei/grusvei til Sandungen gård. Parkerte sykkelen, og fulgte merket sti til toppunktet på Kjerkeberget . Retur tilbake til sykkelen, via Kalven, Hakkloa, Bjørnholt, Maridalen og hjem. Flott tur, og et aldri så lite høydepunkt med kake og vaffel på Bjørnholt.

Map    

Røverkollen, Røverkollen Sør og Grefsenkollen i Oslo

Date:
11.06.2019
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
1:30h
Distance:
32.0km

Sykkeltur etter jobb, via Bjerke, Romsås, Røverkollen og Røverkollen sør . Retur via Bjerke, Tonsenhagen, Trollvann, Grefsenåsen øst , Grefsenkollen og hjem.

Map    

Nordre Kolsås, Gråmagan og Søndre Kolsåstoppen i Bærum

Date:
10.06.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h
Distance:
8.8km

Britt, Luna og jeg parkerte på p-plassen til Kolsås skisenter i Bærum. Planen var å ta en rundtur over tre av Kolsåstoppene. Vi gikk opp slalåmbakken, deretter til Nordre Kolsås , som er den høyeste toppen. Fra utsiktspunktene nedenfor toppen er det flott utsikt mot bl.a. Fornebu, Oslofjorden, Nesodden og store deler av Oslo. Etter en god pause gikk vi via Sætertjernet til Gråmagan , som også er et fint, men lite trafikkert utsiktspunkt. Deretter til Søndre Kolsåstoppen , som har utsikt til bl.a. Kolsås og Rykkin. Det var ganske folksomt på en finværsdag, og etter en liten stopp gikk returen via Sætertjern og tilbake. det var ca. 20 grader, klart og nesten vindstille.

Map