Archive - Date

Collected lists

Treningstur over Barlindåsen i Lillomarka

Date:
31.07.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:51h
Distance:
7.0km

En liten nedtur å komme tilbake fra Vestlandet til de skogkledde åsene i Osloområdet, men det fristet med en liten løpetur denne siste dagen i juli. Jeg kjørte til Greveveien ved Sandermosen stasjon i Maridalen for å løpe en liten runde om Sandermosåsen , Greveveien forbi Snippen stasjon og veien tilbake mot Barlindåsen , over selve åsen og tilbake til Sandermosen stasjon.

Map    

Vindhellaveien i Lærdal

Date:
30.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
0:36h
Distance:
2.5km

På vei tilbake til Oslo ble det en liten stopp på Husum i Lærdal for å gå veipartiet Vindhelleveien mellom Husum og Borgund, en strekning på ca. 2,7 km. Den opprinnelige veien ble åpnet i 1793, og hadde en stigning på 1:4. Dagens vei ble bygt i 1842-43, og den var i bruk frem til 1872, da den nye veien langs elva ble åpnet (kilde: Wikipedia).

Map    

Tua, Berstadhornet og Eidshornet i Selje

Date:
29.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
10.2km

Med et stabilt lavt skydekke på 650-700 meter, var det en del topper som var uaktuelle i utgangspunktet. Det ble derfor til at vi (Britt og jeg) bestemte oss for å bestige Tua , Berstadhornet og Eidshornet , som alle er flotte utsiktstopper i godt vær. Vi kjørte Rv618 til Mannseidet, på veiens høyeste punkt mellom Moldefjorden og Kjødepollen, der vi parkerte. Vi fulgte godt merket sti til Tua og deretter til Berstadhornet. Det var flott utsikt fra begge toppene, selv om skydekket lå lavt. Returen gikk etter hvert samme vei tilbake, vi krysset Rv618 og fulgte stien til Eidshornet. God utsikt også her, i tillegg til Moldefjorden og Sildegapet så vi også Revjehornet, Vanylvsfjorden, Åheim og Fiskå. Etter en liten pause i vinden gikk returen samme vei tilbake til bilen.

Map    

Kveldstur fra Skarbø til Årdalsholmen i Selje

Date:
27.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
4.0km

Siden det var flott sommervær, ble det til at vi (Britt og jeg) tok en liten kveldstur. Vi kjørte Fv632 fra Selje sentrum, forbi Selje kyrkje og til Skarbø, som ligger ved veis ende. Vi parkerte og fulgte den halvdårlige stien som går utover mot den fraflyttede gården Årdal, og videre til Årdalsholmen. Vindstille og bra temperatur og naturligvis en flott utsikt utover mot bl.a. Barmøya, Silda, Sildegapet og Kråkenes. Etter en god pause på holmen gikk returen same vei tilbake.

Vardefjellet, Flistrahornet, Vaulehornet m.fl. i Selje

Date:
27.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
5:30h
Distance:
16.4km

Dagens plan var å fullføre samlerlisten Topper i selje pf 100 , som består av i alt 28 topper. Målet var å bestige de tre siste; Vardefjellet , Flistrahornet og Vaulehornet , og i tillegg bonustoppene Polleræsene og Selhaugene. Parkerte ved busstoppen innerst i Nordpollen, og fulgte merket sti til bl.a. Sankta Synneva-hornet, forbi Nordpollvatnet og videre oppover. Idet jeg var på høyde med vannet 343 tok jeg strake vegen opp til vannet, fulgte vannkanten på vestsiden og rett opp mot toppunktet på Vardefjellet . Overraskende flott utsikt mot bl.a. Hornelen, Sankta Synneva-hornet, Barmøya og Sildegapet. Etter en kort pause gikk returen samme vei tilbake. Varighet: 1t 40 min Distanse: 5,8 km Stigning: 512 m Etter et mislykket forsøk på å bestige Flistrahornet i desember 2014 p.g.a. snø >>>

Map    

Fuglesteg i Fortun

Date:
26.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
1:06h
Distance:
6.5km

Jeg har lenge tenkt å ta avstikkeren opp til den fraflyttede fjellgården Fuglesteg i Fortun i Sogn, og når vi var i området tok jeg en rask tur opp til gården. Parkerte like ovenfor der stien starter fra Rv 55, etter 1. svingen i stigningen opp mot Sognefjellet. Det var kjørbar vei den første delen av turen, men etter hvert ble det brattere og smalere sti. Med jevn gange var jeg oppe etter ca. 32 min, og jeg ble ikke skuffet; Fuglesteg består av flere bygninger, og alle godt vedlikeholdt av Luster Turlag. Selv om Fuglesteg bare ligger på 630 m.o.h. er det flott utsikt mot Skjolden og innerste delen av Sognefjorden. Etter en god fotopause gikk returen samme vei tilbake.

Map    

Heirsnosi i Årdal

Date:
25.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
5.7km

Det er fortsatt bra turvær om dagen, og med et skydekke som lå noe høyere enn det har gjort siste tiden, passet det bra med en tur til Heirsnosi , som er en flott utsiktstopp. Vi (Håvard og jeg) kjørte Rv 53 fra Øvre Årdal, og tok av der gamlevegen mellom Årdal og Sletterust starter. Etter noen kilometer på anleggsveien innover Rausdalen parkerte vi på ca. 970 m.o.h., før vi tok bena fatt. Fant ingen sti, men vi peilet oss inn på toppunktet, og fant ganske greit frem. På toppunktet var det flott utsikt i alle retninger, og jeg gjenkjente flere topper; bl.a. Berdalseken, Eldegardsnosi, Bøttejuvet, Hest i Leirdalen, Jostedalsbreen med Lodalskåpa, Hurrungane, Falketind, og store deler av trasèen fra gårsdagens tur fra Tyin til Årdal. Det var fin temperatur og storslagen utsikt, >>>

Map    

Buvassnosi, Graveskarnosi, Søre-Knipen, Vetle-Knipen m.fl.

Date:
24.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
31.6km

Med brukbare værmeldinger, i alle fall til utpå ettermiddagen, passet det å gjennomføre en tur fra Tyinosen til Øvre Årdal, der målet i tillegg var å plukke noen topper underveis. Jeg var litt betenkt mht snømengdene i fjellet, og så for meg at det kunne bli en litt strevsom tur. Jeg startet å gå fra p-plassen ved demningen ved Tyinosen kl. 0720, og fulgte stien som går i retning Nedre Buvatnet. Tok av mot toppunktet på Buvassnosi like før jeg kom til det første vannet, og ble belønnet med god utsikt mot bl.a. Tyin og flere av stortoppene i Jotunheimen, som jeg ikke gjenkjente i farten. Fortsatte videre til Graveskarnosi øst , Graveskarnosi , toppen 1486 og Søre-Knipen . Tok meg tid til en god matpause her, før jeg tok meg ned til demningen på Mannsbergvatnet, og videre opp >>>

Map    

Bøttejuvet og Skorsfjellet i Årdal

Date:
23.07.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
8.4km

Etter å ha ventet i flere dager på at tåken over Bøttejuvet og Skorsfjellet skulle lette, så det endelig ut til å bli et lite "vindu" der det var mulig å komme seg til topps og samtidig få litt utsikt over Årdal. Vi (Britt og jeg) kjørte til Seimsdalen og nesten til veis ende, til parkeringslommen der det bl.a. er skilting til Bøttejuvet og Skorsfjellet. Derfra fulgte vi stien forbi stølen Skår og videre til Bøttejuvet, der det var en fantastisk utsikt over Øvre Årdal, Årdalsvatnet og deler av Jotunheimen. Tåka lå ned på 1800-2000 meter, og gjorde at vi ikke så noen av de karakteristiske toppene man ser i klarvær fra dette utsiktspunktet. Vi gikk etter hvert videre til utsiktspunktet Skorsfjellet, der vi så mye av det samme som fra Bøttejuvet, men i tillegg >>>

Map    

Ramneberget i Årdal

Date:
22.07.2015
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
4.1km

Tåka ligger langt ned i fjellene om dagen, så da ble det en kort ettermiddagstur til utsiktspunktet Ramneberget i Øvre Årdal, med utsikt over store deler av Øvre Årdal, Årdalsvatnet og Bøttejuvet. Vi (Håvard, Britt og jeg) parkerte i sentrum, og gikk deretter veien opp til Mjøen skytebane, og videre derfra på godt merket sti til utsiktspunktet Ramneberget. Det var flott utsikt over Årdal, og etter en fotopause gikk veien stort sett samme vei tilbake.