Archive - Date

Collected lists

Gaupekollen utsiktspunkt i Maridalen

Date:
28.05.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
7.1km

Tur fra Mobekken p-plass til Gaupekollen utsiktspunkt sammen med Luna, Britt og Anne Stine.

Map    

Grefsenkollen i Lillomarka

Date:
27.05.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
26.05.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h

Luftetur med Luna over Grefsenåsen øst og Grefsenkollen .

Map    

Finale Alle topper i Oslo

Date:
25.05.2017

Kun to topper gjenstår på samlelista Alle topper i Oslo , Malmøykalven og Herbern Lille . Kjørte derfor til Malmøya, svømte over sundet til Malmøykalven, løp inn til toppunktet og tilbake. Ikke noe utsikt fra toppen, men idylliske omgivelser. På vei til Bygdøy tok jeg en avstikker til bonustoppen Malmøya , med flott utsikt bl.a. mot Malmøykalven. Fra Bygdøyneset tok jeg ferga/båten over til Herbern Lille, til samlelistas siste og laveste topp, kun 6 m.o.h. Stor takk til fadderen for lista; Esau, som har bidratt til at jeg har fått se uendelig mye skog og skogkledde åser, men absolutt mange høydepunkter blant de 276 toppene på lista.

Map     7 comments

Innspurt i Nordmarka

Date:
24.05.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
9:30h
Distance:
85.8km

Dagens mål var å bestige de siste ni toppene i Nordmarka på samlelista Alle topper i Oslo . Syklet fra Grefsen, inn Maridalen, forbi Kikut og til veis ende. Satte fra meg sykkelen og slet meg gjennom noen hogstfelt til toppene Prekestolen og Huldreberget , deretter tilbake og opp til Knappa , som viste seg å være en flott utsiktstopp, bl.a. mot Vesle Sandungen, Sandungskollen og Askekollen. Derfra videre til Knappa vest og Rolighaugen . Rullet ned til Langlimyra og bushet til Kveldsrohøgda og tilbake til sykkelen før en lang sykkeletappe om Øyvannet og til veis ende, like før Stormyra. Løp om Bjørneberget til Smedmyrkollen , som også viste seg å være en topp med god utsikt østover. Tilbake til sykkelen rullet jeg tilbake til der skiløypa fra Tjuvdalen krysser veien i retning Lortkulpen. >>>

Map    

Øyhopping i Oslofjorden

Date:
23.05.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
5:00h

Det var strålende værmeldinger, og etter en lang tur med mange høydemeter i går passet det bra med litt øyhopping i Oslofjorden. Luna og jeg tok ferga fra Aker Brygge kl. 1200, og dro først til Hovedøya, der vi besteg Hovedøya høyeste punkt og deretter Hovedøya vest , videre til Bleikøyas høyeste punkt på Bleikøya, Lindøyas høyeste punkt på Lindøya og til slutt Nakholmen på Nakkholmen, og tilbake til Aker Brygge. En flott runde i nydelig vær.

Map     2 comments

Toppturraid i Nordmarka

Date:
22.05.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
11:00h
Distance:
116.3km

Syklet fra Grefsen, og planen var å ta en runde i Nordmarka med 14-15 bestigninger underveis. Det var snøfritt og tørt på veiene, men til dels ganske vått til/fra flere av toppene, som ble besteget i denne rekkefølgen; Fuglemyrhøgda, Stuttandershøgda, Falkeberget, Hakklomana, Trehjørningsbrenna, Storhaugen trig. punkt, Storhaugen, Brattbakken, Øytangen, Måsjøhaugen, Alethaugen, Skinnskattberget, Klypegranhøgda, Kjerkeberget, Katnosfjellet og til slutt Sandungskroktjernshøgda som hadde den desidert våteste adkomsten. Derfra rullet jeg tilbake via Bjørnholt, Hammeren og Maridalen. En fin runde, selv om det ble en lang dag.

Map    

Sveti Nikola på Hvar i Kroatia

Date:
15.05.2017
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
3:30h
Distance:
31.0km

Når jeg likevel var på øya Hvar, passet det bra med en liten tur til øyas høyeste topp, Sveti Nikola , som er 628 m.o.h. Kjentfolk frarådet meg å sykle de siste 6-7 km p.g.a. dårlig veistandard. Det ble derfor til at jeg syklet fra landsbyen Stari Grad og gamleveien som går i retning Hvar. Satte fra meg sykkelen ved skiltingen til Sveti Nikola , som antydet en distanse på 6,7 km med en gangtid på 1t 45 min. Etter å ha gått en kilometer på grusveien fant jeg raskt ut at det hadde vært uproblematisk å sykle med terrengsykkel, men jeg valgte likevel å traske videre. Etter ca. 1 time rask gange var jeg på toppen. Det var flott utsikt i alle retninger, bl.a. til øyene Brac og Korsula. Etter en lenger pause gikk returen samme vei tilbake.

Map    

Årvollåsen og Grefsenkollen m.fl.

Date:
12.05.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
9.5km
Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
11.05.2017
Map