Archive - Date

Collected lists

Årets siste rundtur i Maridalen

Date:
31.12.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
3:06h
Distance:
15.9km

Det ble ikke skiføre før nyttår, så da ble det en siste rundtur på beina i Maridalsalpene. Luna og jeg parkerte på p-plassen ved Mobekken, og besteg følgende topper i denne rekkefølgen; Hansakollen, Vittenbergkollen , en avstikker til utsiktspunktet nedenfor Gaupekollen, videre til Gaupekollen, Midtkollen, Gladlihaugene, Mellomkollen, Raudløkkollen, utsiktspunktet nedenfor turisthytta Sellanrå, Øyungskollen, Furumokollen og til slutt Vaggesteinåsen . Fra Vaggesteinåsen fulgte vi stien ned til Dølebråtbekken og veien tilbake til Mobekken. Det var ikke mye som minnet om vinter med 4-5 grader, opphold, og ganske vått i terrenget etter mildværet den siste tiden.

Map    

Årvollåsen og Kolås i Lillomarka

Date:
30.12.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:30h
Distance:
9.5km
Map    

Grefsenkollen, Grefsenåsen Øst og Storhaug i Lillomarka

Date:
29.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
7.4km
Map    

Toppturraid IV i Sørkedalen

Date:
27.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:45h
Distance:
20.2km

Det er fortsatt fine turforhold, så og si snøfritt, 3-4 grader og opphold, og planen var å ta noen topper på samlelista Alle topper i Oslo . Luna og jeg parkerte på en p-lomme ved Brenna gård i Sørkedalen, og fulgte Sakariasveien til veidelet til Svartorseterveien. Derfra besteg vi følgende topper; Seterkollen, Grøttumsflaka vest, Grøttumsflaka øst, Barlindhaugen, Dølerudhaugen, Vindernhaugen, Kopperhaugene østre, Kopperhaugene midtre, Kopperhaugene , som var dagens høyeste, Appelsinhaugen, Lautåsen og til slutt Andtjernhøgda . Returen gikk via Sakariashaugen og tilbake til utgangspunktet. En flott rundtur, og mye av turen gikk på gode stier og veier. Det var spesielt flott utsikt fra Dølerudhaugen og og de tre Kopperhaugene.

Map    

Gaupekollen i Maridalen

Date:
26.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
7.8km

Luna, Britt og jeg parkerte på p-plassen på Mobekken i Maridalen, og fulgte stien opp til utsiktspunktet nedenfor Gaupekollen, og videre derfra opp til toppunktet på Gaupekollen . Returen gikk samme vei tilbake. Fint turvær med 4-5 grader og opphold. Snøfritt, men noe is enkelte steder.

Map    

Langedalskollen m.fl. i Nordmarka

Date:
25.12.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
4:00h
Distance:
46.6km

Det er ikke skiføre om dagen, så planen var derfor å ta en rundtur på sykkel med noen toppbestigninger underveis, alle topper på samlelista Alle topper i Oslo . Det var 2-3 grader, opphold, og vindstille. Jeg syklet fra Grefsen om Sandermosen, Greveveien, Movann, Tømte, Gåslungen, Skjersjøen, Maridalen og tilbake til Grefsen. Underveis tok jeg følgende topper i denne rekkefølgen; Damputthøgda, Garden, Langedalskollen og Sagåsen .

Map    

Vardåsen S2, Vardåsen Sør og Vardåsen i Asker

Date:
24.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
3.7km

Siden vi likevel var en liten tur i Asker, passet det godt med en liten avstikker til Vardåsen. Vi (Luna og jeg) parkerte på en p-lomme ved Heggedalsveien, og fulgte den gode stien opp til Vardåsen S2 , videre til Vardåsen Sør og til slutt dagens høyeste topp; Vardåsen . Bra utsikt fra alle tre toppene, men mye vind gjorde oppholdet kort på toppene. Returen gikk samme vei tilbake.

Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
23.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.8km
Map    

Gørjehøgda m.fl. i Nordmarka

Date:
04.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
17.6km

Flott turvær denne søndagen, med 2-3 grader, vindstille og sol. Jeg var litt spent på snøforholdene, men tok sjansen på en toppturrunde i området mellom Øyungen og Helgeren, alle topper som inngår på samlelista Alle topper i Oslo . Jeg parkerte på Skar p-plass, fulgte veien på vestsiden av Skarselva, videre på østsiden av Øyungen, forbi Liggeren og opp til Kalvsjøen. Jeg møtte flere på skøyter på Øyungen, så jeg vurderte isforholdene som sikre, og gikk over isen til Øya i Kalvsjøen . Derfra ble det en del bushing til Kalvsjøhøgda , dagens høyste topp Gørjehøgda , Norskeperskallen , Nord for Raudmyr og til slutt Helgerenhøgda . Returen gikk delvis på sti ned til veien, tilbake til Liggeren, Øyungen og ned til Skar. Ikke den store utsikten fra noen av toppene, men noe >>>

Map    

Ødegårdsnakken og Skaffarhaugen i Stranda

Date:
01.12.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
3.4km

Det er utrolig vekslende vær om dagen, og p.g.a. dårlig sikt valgte vi (Britt og jeg) å ta et par topper i lavlandet. Vi kjørte først til Jakobfeltet, der vi parkerte i enden av Jakobveien. Vi fulgte skogsveien i retning Ødegårdsnakken , og inn på sti det siste partiet opp mot toppen. Selv om snøbyene nærmest sto i kø innover Storfjorden, var det tidvis litt sikt utover fjorden. Returen gikk samme vei tilbake. Kjørte til Barlia, der vi parkerte på en p-lomme ved Barlia 87/89, og tok en avstikker til Skaffarhaugen , som har bra utsikt mot Ødegård, Ødegårdsnakken og Storfjorden.

Map