Archive - Date

Collected lists

Fem topper i Sørkedalen

Date:
27.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
11.5km

Det er fortsatt flott turvær, med et par grader og blå himmel, så planen var å bestige fem nye topper i Sørkedalen, alle på samlelista Alle topper i Oslo . Jeg parkerte på p-plassen i Sørkedalen, og fulgte veien forbi Elveli og inn på Heikampveien. Passerte bommen, og etter ca 1,1 km tok jeg av stien opp til høyre, med en avstikker til Svartberget , som hadde ganske bra utsikt, bl.a. utover Sørkedalen og mot deler av Oslofjorden. Deretter ned til stien igjen og bratt opp til dagens høyeste topp Råkollen , deretter videre til Stubberudseterhøgda , Finnerudhøgda og til slutt Storfjell , før jeg bushet ned til Heikampveien og tilbake til utgangspunktet. Det var noe is på veien, og 10-15 cm snø i terrenget, men overraskende bra forhold, tross alt.

Map    

Vårstemning i Maridalsalpene

Date:
26.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
9.6km

Det er nesten vår i lufta, 6-7 grader, blå himmel og sol, med andre ord perfekte forhold for en klassisk rundtur i Maridalsalpene. Jeg parkerte på p-plassen på Mobekken og fulgte stien oppover lia, og besteg følgende topper i denne rekkefølgen; Hansakollen, Vittenbergkollen, Gaupekollen , Midtkollen og til slutt dagens høyeste topp Mellomkollen . Returen gikk via utsiktspunktet nedenfor Gaupekollen, som vel må være Oslos flotteste utsiktspunkt, og deretter stien tilbake til utgangspunktet. Det var ganske bra forhold, selv om det overraskende nok var noe snø i skogen fra Hansakollen og videre til Mellomkollen.

Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
20.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.8km

Luftetur med Luna over Grefsenkollen og Grefsenåsen øst med retur ned Grefsenkleiva.

Map    

Toppturraid III i Sørkedalen

Date:
19.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:45h
Distance:
15.2km

I og med at det har vært mildvær og regn den siste uka, ble det bra forhold for topptur igjen. Luna og jeg parkerte på Årnes p-plass i Sørkedalen, og vi tok en runde der vi besteg følgende topper; Rambergåsen, Tangenåsen, Lønnåshøgda, Brånan, Venneråsen og til slutt Høgåsen og tilbake til bilen. Ganske vått i terrenget og opptil 10 cm snø på Venneråsen. Opphold, 3-4 grader og fint turvær, selv om det er begrenset utsikt fra samtlige topper, inkludert dagens høyeste topp Venneråsen.

Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
18.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:08h
Distance:
4.1km

Luftetur med hodelykt sammen med Anne Stine og Luna, der vi gikk om Grefsenkollen , Grefsenåsen øst , Trollvann og tilbake via Grefsenkleiva.

Map    

Søndagstur i tåke i Lillomarka

Date:
13.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
11.9km

Luna, Britt og jeg tok en liten rundtur i Lillomarka; om Isdammen til Årvollåsen , deretter Storhaug , med en avstikker til Ole Høyland-hula , via Linderudkollen til Kringlefjell , videre om Trollvann til Grefsenkollen og hjem igjen. Fin tur, selv om det har slått om til varmegrader, og det var noe glatt enkelte steder.

Map    

Fra Sandermosen til Grefsen gjennom Lillomarka

Date:
12.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:30h
Distance:
15.2km

Luna og jeg ble kjørt til Sandermosen i Maridalen, og planen var å ta noen topper på vei tilbake til Grefsen. Det var 4-5 kuldegrader, opphold og ca 10 cm snø i terrenget. Vi fulgte stien til dagens høyeste topp; Barlindåsen , videre via Styggedalen til Grytlihøgda Sør, Kampen, Trollhaug, Linderudseterhøgdene , via Linderudkollen og Trollvann til Grefsenåsen øst og til slutt Grefsenkollen.

Map    

Sol og snø i Maridalsalpene

Date:
11.11.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:45h
Distance:
14.3km

Det var strålende turvær og jeg hadde fri fra jobb, så da passet det bra med en rundtur i Maridalen. Var litt spent på snømengden i høyden, men tok likevel sjansen på å ta en runde til fots. Luna og jeg parkerte på Skar parkeringsplass, og fulgte veien som går på østsiden av Skarselva, og videre var vi innom disse toppene; Furumokollen , Øyungskollen , via Sellanrå og Tømte til dagens høyeste topp Mellomkollen , og deretter til Midtkollen og Gaupekollen , ned til utsiktspunktet nedenfor Gaupekollen og videre veien ned til Mobekken p-plass, og veien tilbake til Skar. En flott runde, selv om det ble mye snø og en del brøyting, spesielt på strekningen fra Tømte gård til Gaupekollen. Snødybden varierte fra 10 cm - ca. 40 cm, og det var -10 grader ved start på Skar p-plass.

Map    

Rundtur i Lillomarka

Date:
06.11.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:23h
Distance:
10.5km

Løp en runde i Lillomarka, der jeg var innom følgende topper; Grefsenkollen, Grefsenåsen øst, Kringlefjell, Storhaug og Årvollåsen . Det var 10-15 cm nysnø, stort sett opphold og -3 grader.

Map    

Skjennungsåsen og Frønsvollsåsen i Nordmarka

Date:
02.11.2016
Characteristic:
Bike trip - mixed
Duration:
3:00h
Distance:
40.6km

Flott høstvær, og bare et par grader, men tenkte likevel å sykle en runde etter jobb. Planen var å ta et par topper som jeg ikke rakk å få med meg sist helg. Syklet inn Maridalen, forbi Ullevålseter og opp til den siste høyden før Skjennungsstua. Fra Ullevålseter var det litt overraskende snødekke og stedvis glatt,og jeg var litt spent på returen. Satte fra meg sykkelen der høyspenten krysser veien, og tok en avstikker til Skjennungsåsen , som ikke er noe utsiktspunkt. Syklet via Tryvannstua og opp den bratte bakken til Frønsvollen, og løp derfra til Frønsvollsåsen . Dårlig utsikt også fra dette toppunktet, men Frønsvoll har til gjengjeld flott utsikt i retning Tryvann, og ligger fint til på en høyde. Rullet hjemover via Ullevålseter og Maridalen.

Map