Archive - Date

Collected lists

Fantastisk tur til Møysalen i Vesterålen

Date:
30.06.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:00h
Distance:
15.0km
Map    

Tåketur til Tromsdalstinden i Tromsø

Date:
29.06.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:30h
Distance:
15.0km

I og med at vi overnattet i Tromsø et par netter kunne jeg ikke dra fra byen uten å få med meg byens stolthet; Tromsdalstinden . Tinden er visst nok den høyeste toppen som er synlig fra Tromsø, dvs. jeg så ikke toppen denne dagen p.g.a. lavt skydekke. Var likevel optimistisk, og stolte på Yr.no som hadde antydet lettere vær utover formiddagen. Jeg kjørte innover Tromsdalen, og parkerte ved den låste bommen ved skytebanen. Kom i prat med en lokal kar, som mente at det var helt bortkastet å gå på Tromsdalstinden en slik dag; det regnet og i tillegg var det ingen utsikt siden det var så lavt skydekke. Jeg tok likevel sjansen på at han tok feil, og etter 10-15 minutter sluttet det å regne, og jeg holdt bra fart innover veien som etter hvert gikk over til godt merket sti. Fulgte stien >>>

Map    

Nordkollen på Hillesøya i Tromsø

Date:
28.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.0km

Det var grått på idylliske Hillesøya, men jeg satset på at det ville bli litt lettere, og det var uansett ikke lange turen til Nordkollen , som er det høyeste punktet på øya. Jeg parkerte bilen på en p-plass litt ovenfor ungdomshuset, og fulgte tydelig sti mot toppen. Var oppe etter ca. 15 minutter, og etter hvert lettet skydekket litt, så jeg fikk utsikt i alle retninger, både innover mot fastlandet og utover mot havet. Før jeg startet turen ble jeg anbefalt å følge stien som går videre sørover via Storbergan og ned på snuplassen på Sørvegen, slik at det ble en liten rundtur. Jeg fulgte rådet, og det var flott utsikt på denne rundturen, der jeg etter hvert fulgte bilveien tilbake til utgangspunktet.

Map    

Strålende vær på Loppatinden og Øksfjordjøkelen i Finnmark

Date:
26.06.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
9:30h
Distance:
25.3km

Vi (Britt og jeg) hadde en plan om å bestige Øksfjordjøkelen (fylkestopp nr. 11), som er høyest i Finnmark, når vi først var i området. Værmeldingene var utrolig bra, og vi kjørte fra Alta til fergeleiet i Øksfjord, der vi tok fergen over til Tverrfjord kl. 1915. I utgangspunktet hadde vi tenkt å slå opp teltet innerst i Tverrfjorden, for så å starte tidlig neste morgen. I tillegg hadde vi turen til Halde/Sukkertoppen i Alta i beina fra tidligere på dagen. Vi kom imidlertid frem til at vi ikke kunne sove bort sommernatta, og bestemte oss ganske raskt for å starte turen med en gang, og kl. 2030 var vi klare for avgang. Vi fulgte stien inn mot Tverrfjordvatnet, og videre opp mot 226-vannet. Basert på turbeskrivelsen til bl.a. 500fjell, gikk vi på østsiden av vannet, deretter >>>

Map    

Halde i Alta

Date:
26.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
17.8km

Turen til Halde , ev. Haldde eller Sukkertoppen som den også kalles, ble vi anbefalt da vi var innom turistinformasjonen i Alta et par dager tidligere. På denne toppen, som er den høyeste rundt Altafjorden, var det tidligere et nordlysobservatorium, som ble nedlagt i 1926. Vi parkerte på en p-plass ikke langt fra Kåfjord kirke, og fulgte den gode skogsveien oppover mot Halde. Vi måtte etter hvert krysse noen snøfelter, og veien ble etter hvert litt smalere og kronglete mot toppen, men veien var i imponerende bra stand. Det tyknet til litt i det vi nærmet oss toppen, så utsikten var ganske begrenset. På returen lettet det naturligvis, og vi møtte 25-30 personer som var på vei til toppen. Flott og lettgått tur, selv om utsikten uteble.

Map    

Nordkapp i tåke

Date:
25.06.2016

Ikke mye å skrive om her, helgrått vær og ingen sikt, til tross for at vi (Britt og jeg) slo i hjel noen timer på platået i påvente av at gråværet skulle lette litt.

Map    

Storefjell i Honningsvåg

Date:
25.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
6.8km

Etter å ha overnattet i Honningsvåg, i påvente av brukbart vær på Nordkapp, tok vi (Britt og jeg) en liten morgentur i Honningsvåg. Vi fulgte veien opp Elvedalen, til veiens høyeste punkt, før vi fulgte en sti som gikk i retning Storefjell . Det var lettgått og tørt i terrenget. Halvgrått og litt sur vind på toppen, men flott utsikt i alle retninger, bl.a. til Nordvågen. Etter å ha skrevet oss inn i boka på toppen, fulgte vi stien videre til punktet 308, og ned på det siste utsiktspunktet over Honningsvåg sentrum. Her var det panoramautsikt over sentrum og cruiseskiphavna. Derfra fulgte vi stien via Holmen og tilbake til sentrum.

Map    

Treningstur i Lillomarka

Date:
19.06.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:00h
Distance:
14.8km

Løp en en liten rundtur via Trollvann, Linderudkollen, Solemskogen, over toppene Kampen og Grytlihøgda Sør, passerte vannet Lillegryta på returen, tilbake til Linderudkollen, forbi Langevann, over Kringlefjell og til slutt Grefsenkollen og hjem igjen. Tørt og fint i terrenget og fin løpstemperatur.

Map    

Luftetur over Røverkollen og Røverkollen Sør i Lillomarka

Date:
18.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
6.8km
Map    

Grefsenkollen, Storhaug og Årvollåsen i Lillomarka

Date:
17.06.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
9.8km
Map