Archive - Date

Collected lists

Furumokollen og Øyungskollen i Maridalen

Date:
26.04.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h

Jeg parkerte på p-plassen på Skar innerst i Maridalen, og planen var å løpe en runde om Furumokollen og Øyungskollen. Det var 12-13 grader og pent vær, men jeg var litt usikker på om det var løpbart i terrenget ennå. Løp i retning Nordbråtan gård, på østsiden av Skarselva, og tok av til venstre ved bommen. I en av de første venstresvingene fant jeg en sti som tok av til høyre, og jeg fulgte denne så og si til toppunktet på Furumokollen . Stien fulgte ryggen oppover, og det var forholdsvis tørt, og helt snø- og isfritt. Fra utsiktspunktet nedenfor selve kollen så jeg bl.a. deler av Maridalsvannet og Grefsenkollen. Fulgte stien videre mot Øyungskollen, men fant ganske raskt ut at det var hensiktsmessig å løpe litt mer mot vest. Litt snø og vått, men bedre enn fryktet, >>>

Map    

Gjesvalåsen i Hole

Date:
21.04.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h

Løp en tur til Gjesvalåsen ifm. seminar på Sundvolden Hotel. Fulgte bilveien opp fra Kroksund, og stien den siste biten mot toppunktet. Ikke den mest alpine toppen akkurat, men skimtet Krokkleiva og Vik mellom furutrærne. Løp videre til Vik og tilbake til utgangspunktet.

Map    

Løpetur i Lillomarka

Date:
19.04.2015
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:30h

Treningstur fra bommen i Akebakkeskogen; løp via Trollvann til Grefsenåsen øst til Grefsenkollen , videre til Trollvannsstua , Lachmannsfjell , Kringlefjell , Linderudkollen , Storhaug , Årvollåsen og tilbake til utgangspunktet. Sol og flott vær, men litt isete på stiene i skyggepartiene.

Map    

Skitur til Lamannshaugen og Helgehaugen i Nordmarka

Date:
18.04.2015
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
2:30h

Vinteren er på hell, men det er fortsatt bra skiføre i Nordmarka, og planen var å bestige de to siste toppene på lista Oslomarka over 700m ; Lamannshaugen og Helgehaugen . Jeg kjørte til Mylla, og parkerte på p-plassen der veien tar av opp til Bislingen. Det var klisterføre, bra spor og ganske skarpt føre, så det gikk radig unna inn til Trantjern. Derfra tok jeg i bruk min nyinnkjøpte GPS, som gjorde det ganske greit å finne fram. Langrennsski var nok ikke det beste valget i småskogen, men det gikk bedre enn fryktet å ta seg fram. Gikk via det høyeste punktet på Lamannshaugen før jeg kom frem til utsiktspunktet over bl.a. Jevnaker og Randsfjorden. Det var flott utsikt, tilnærmet vindstille og sola varmet ganske bra. Tråklet meg videre gjennom småskogen og over bl.a. Kråkemyrene >>>

Map    

Skitur til Auskjeret

Date:
04.04.2015
Characteristic:
Randonnée/Telemark

Endelig kom det litt toppturvær denne påsken også. Etter ca. 50 cm nysnø de siste to døgnene var det fine forhold, men siden det ble meldt om betydelig rasfare, valgte vi (Britt og jeg) å ta turen til Fjellsætra i Sykkylven for å bestige Auskjeret eller Auskaret, som toppen også blir benevnt. Normalt er det liten rasfare her, og det er en ganske kurant tur både opp og ned. Vi parkerte bilen 3-400 meter før veikrysset Ramstaddalen/Fausa. Etter ca 1t 45 min jevn gange var vi oppe, og det gikk en ganske jevn strøm av skiløpere mot toppen. Det var vindstille og fint, med vidt utsyn i alle himmelretninger. Etter en god pause på toppen gikk returen omtrent samme vei tilbake, med fantastiske kjøreforhold helt ned til bilen. Flott tur!

Map