Archive - Date

Collected lists

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
30.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
0:45h
Distance:
3.5km

Både Luna og jeg var litt tunge i beina etter gårsdagens Maridalen rundt , og det ble derfor bare en rolig luftetur over Grefsenkollen , Grefsenåsen øst , Haralds bolig og hjem igjen. Det var 20 grader, vindstille og opphold.

Map    

Maridalen rundt (II) i strålende vårvær

Date:
29.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
8:45h
Distance:
40.0km

Det har vært strålende vær over tid, og det meste av snøen i sørlige deler av Nordmarka har smeltet. Siden jeg hadde en fridag passet det godt med en langtur rundt Maridalen, og dagens turfølge var Luna, som ikke visste hva hun hadde i vente... Forutsetningen for en flott tur var i alle fall til stede, 15 grader, vindstille og blå himmel. Det finnes nok ingen varianter av denne runden som er mer riktige enn andre, men jeg har lagt følgende kriterier til grunn: 1) Start og avslutning må være på samme sted. 2) Runden må inkludere både Maridalen og Maridalsvannet. 2) Hele turen må foregå til fots (ev. på ski eller sykkel). 3) Flest mulig PB-topper må bestiges underveis, i den grad det er naturlig, dvs. 15-20 topper i alt. Vi startet fra Grefsen kl. 0840, og gikk først over Grefsenkollen, >>>

Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst i Oslo

Date:
28.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
0:45h
Distance:
3.5km

Luftetur med Luna om Grefsenkollen og Grefsenkollen øst , med retur om Grefsenkleiva. 16 grader, klart, og så og si snøfritt.

Map    

Lyderhorn i Bergen

Date:
28.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
1:15h
Distance:
4.0km

Snartur til Lyderhorn sammen med Ronny og Stella før retur til Oslo. Vi parkerte ved Kjøkkelvik skole og fulgte merket sti til toppunktet. Litt fuktig i terrenget, men fin temperatur og glimt av utsikt fra toppen.

Map    

Grefsenkollen, Lachmannsfjell og Kringlefjell i Lillomarka

Date:
25.04.2019
Characteristic:
Jogging
Duration:
0:54h
Map    

Rundtur i Lillomarka

Date:
22.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
10.6km

Det er flott vårvær om dagen, og Britt Luna og jeg tok en klassisk rundtur om Grefsenkollen , Grefsenåsen øst, Lachmannsfjell, Kringlefjell, Halvorseterhøyden, Storhaug og lysløypa tilbake til utgangspunktet. Det var 19 grader, sol og stort sett farbart med joggesko på hele runden

Map    

Bislingflaka og Venehaugane i Oslomarka

Date:
21.04.2019
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
5:30h
Distance:
29.6km

For å få èn skitur i påska, kjørte Britt og jeg til Bislingflaka vinterparkering på Mylla. Vi fulgte greie spor vestover til Ålsjøvika, og deretter inn på Formo-løypa opp til Bislingen, der det ble avstikkere til Venehaugane, Venehaugane Vest, Bislingflaka Sørvest og til slutt Bislingflaka , som er den høyeste "toppen" i dette området. Etter en god pause på toppen fulgte vi skiløypa videre i retning Gjerdingen, og rundt vannet (mot klokka) om Gjerdingen dam, Fjellsjøen og tilbake til utgangspunktet. Det var 13-14 grader, fantastisk vær og bra skispor.

Map    

Furumokollen, Øyungskollen og Gørjehøgda i Oslo

Date:
19.04.2019
Characteristic:
Jogging
Duration:
2:15h
Distance:
13.2km

Planen for dagen var å bestige den (foreløpig) siste toppen på lista Alle topper i Oslo , nemlig Gørjehøgda , som er topp nr. 297. Jeg antok at det fortsatt var en del snø på strekningen Øyungen-Gørjehøgda, men ikke verre enn at det burde gå greit å ta seg frem til fots. Jeg parkerte på p-plassen på Skar, og fulgte stien over Furumokollen og bushet litt opp mot Øyungskollen . I og med at dette er østvendt, var det mye is og snø, og det var halvtungt på vei opp mot toppunktet. Ganske greit ned fra Øyungskollen, og inn på stien som går inn til bl.a. Liggeren. En del snø også her, men ganske greit å løpe på dette strekket. Krysset bilveien like etter Liggeren og fulgte merkingen opp til Gørjehøgda trig.punkt . Mye snø hele veien, og ski hadde nok vært bedre egnet enn joggesko. >>>

Map    

Kvamfjellet og Saltahornet i Selje

Date:
18.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:15h
Distance:
7.7km

En tur på Kvamfjellet blir aldri feil når man er i Selje, og jeg startet kl. 0600 for å få med meg denne turen, før den lange kjøreturen tilbake til Oslo. Fulgte "sti fra nordøst", og det var tørt og fint hele veien, bare avbrutt av kryssingen av snøfeltet noen hundre meter før toppen. For å få med meg utsikten over Selje gikk jeg via Saltahornet på veg tilbake. Det bar 12-13 grader, sol og perfekte forhold.

Map    

Tua og Berstadhornet i Selje

Date:
17.04.2019
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
6.2km

Vi parkerte på p-lomme på Mannseidet, mellom Eide og Kjøde, og fulgte merket og noe fuktig sti til Tua , og deretter videre til Berstadhornet . Begge flotte utsiktstopper, med utsikt til bl.a. Moldefjorden, Selje, Stadt og Kvamfjellet. Etter en pause med Kvikk Lunsj og appelsiner gikk returen om stien tilbake til Mannseidet.

Map