Archive - Date

Collected lists

Skårasalen - Ørsta

Date:
30.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:15h
Distance:
7.1km
Map    

Sjåstadvarden, Liberra og Myrehornet - Selje

Date:
28.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
5:30h
Distance:
10.4km
Map    

Blæja - kommunetopp i Vanylven

Date:
27.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
7:15h
Distance:
14.2km
Map    

Risnakken og Kyrkjefjellet - Selje

Date:
26.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:30h
Distance:
3.5km
Map    

Berstadhornet og Tua - Selje

Date:
26.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
5.8km
Map    

Torsæterkampen - kommunetopp i Østre Toten

Date:
14.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:06h
Distance:
5.0km

Torsæterkampen har lenge stått på lista, og endelig passet det med en bestigning av denne toppen, som i tillegg til å være den høyeste toppen i Østre Toten, også er det høyeste punktet på Totenåsen. Kom nordfra, og parkerte ca. 500 etter Torsætra og bommen (kr. 60.- kun kort), siden jeg likevel skulle videre sørover mot Hurdal. Fant ikke noe merking til Torsæterkampen, men fulgte blåmerket sti merket "Totenåsen". Det var brukbar sti og god merking, og jeg tok av fra hovedstien ved steinen merket "Hjemmefronthytta", og ned til hytta. Deretter videre til toppunktet, der en antennemast er plassert. Skuffende nok ingen utsikt fra toppen men stedvis bra utsikt østover, der stien går nærmest kanten.

Map    

Øst for Ringsrudåsen - kommunetopp i Gjøvik

Date:
14.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
2.8km

Avstikkeren til kommunetoppen Øst for Ringsrudåsen , høyest i Gjøvik og Nordre Land, var i utgangspunktet ikke planlagt. Hadde derfor ikke noe kart eller beskrivelser av toppen, men ved å lese noen turrapporter på PB fant jeg fram. Kjørte først til Øvre Snertingdal, og deretter til Gilbergsroa, før jeg tok av inn på bomveien Sprengebekkvegen (kr. 70.- VIPPS). Kjørte ca. 2,2 km, og så til venstre i veidelet merket "Bjønnhaugvegen", og videre i ca. 1,5 km til Finndalen p-plass. Det var mangelfull merking både til kommunetoppen og til Ringsrudåsen, men jeg fant etter hvert ut at det beste var å følge tømmerveien noen hundre meter, og deretter inn på delvis blåmerket sti forbi Ringsrudsætra. Litt uryddig videre, men fant greit både kommunetoppen Øst for Ringsrudåsen

Map     3 comments

Hærfjellet - kremtopp i Gausdal

Date:
14.09.2020
Characteristic:
Hike
Duration:
0:19h
Distance:
1.0km

Norske kremtopper av E.W.T - topp nr. 38 av 100: Siden jeg var i området passet det godt med en liten avstikker til kremtoppen Hærfjellet i Gausdal. Tok av fra Vestfjellvegen og inn på Nysetervegen (bomvei - kr. 30.- vipps eller kontant), og deretter ca. 1,6 km til Hærfjellet p-lomme. Det var en kort topptur, men med panoramautsikt i alle retninger. På toppen er det en varde og en sikteskive.

Map    

Dokkampen og Ormtjernkampen - Gausdal

Date:
14.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:45h
Distance:
6.3km

Norske kremtopper av E.W.T - topp nr. 37 av 100: Etter ei natt i telt ved Ormtjønnet var planen å ta en liten rundtur, primært til kremtoppen Ormtjernkampen , men jeg tenkte å få med meg Dokkampen også, når jeg først var i farta. Parkerte på Ormtjønnsetra parkeringslomme, og fulgte godt merket sti innover til vannet 970.3, og videre opp til Dokkampen. Det var flott utsikt i alle retninger, bl.a. tilbake til Ormtjernkampen. Returen gikk ned til vannet igjen, og deretter på sti opp til Ormtjernkampen. Flott utsikt også her, men lavt skydekke i horisonten gjorde at utsikten var noe redusert. Fulgte hovedstien tilbake til utgangspunktet. Fin rundtur, 12-13 grader, litt regn i lufta og noe vind. Ganske tørt i terrenget. NB! Ormtjønnsveien er bomvei, kr. 60.- VIPPS eller betaling per bank. >>>

Map    

Djuptjernkampen - kommunetopp i Nord-Aurdal

Date:
13.09.2020
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
2:15h
Distance:
13.4km

Parkerte ved Djuptjernkampen p-lomme, og fulgte Trondhusvegen ca. 1,3 km, og deretter inn på merket sti til Djuptjernkampen , som er høyest i Nord-Aurdal. Litt lavt skydekke reduserte utsikten, men jeg gjenkjente lett synlige Spåtind, og Tørrisknatten , som jeg tenkte å ta på returen. Fulgte god sti ned fra Djuptjernkampen, men kom litt for langt øst, slik at det ble litt bushing for å komme inn på stien som går opp til Tørrisknatten. Flott utsikt her også, men det begynte å bli dårlig lys, så jeg sto på litt for å unngå at det skulle bli mørkt på siste delen av turen. Gikk over Solskiva , men feilberegnet veivalget ganske kraftig mht. veien videre, slik at jeg kom ned til Storlægerplassen parkering. Måtte derfor følge bilveien ca. 900 meter tilbake til utgangspunktet.

Map