Archive - Date

Collected lists

Haugenåsen sør m.fl. i Stavern

Date:
27.09.2016

I forbindelse med en løpetur sammen med Kari tok vi et par avstikkere til turmålet på Bratten , Haugenåsen sør , og til slutt tok jeg en avstikker på egen hånd til Søndre Blokkhusfjell , som hadde den beste utsikten mot bl.a. Stavern.

Map    

Nakken, Korkfjellet og Steimsnibba på Hellesylt

Date:
25.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:30h
Distance:
12.2km

Det er fantastisk turvær om dagen, med 20 grader, sol og delvis skyet. Planen for dagen var å bestige Steimsnibba , eller Stadheimsnibba som den også benevnes, på Hellesylt. I tillegg tenkte jeg å ta med meg Nakken og Korkfjellet på veien. Jeg parkerte nedenfor stistart, på en p-plass ved Peer Gynt-galleriet. Det var jevn stigning oppover til Skaret , der det er en trimpost og et stidele, og jeg fulgte skiltingen til Steimsnibba, over Korkfjellet. Det blåste friskt både over ryggen og på Steimsnibba. Flott utsikt på toppen, og imponerende steinhytte oppført av friluftsmannen Ingolf Ringdal. Siden jeg hadde glemt matpakken, ble det bare en fotopause før returen gikk samme vei tilbake, med en avstikker til Nakken. Flott tur:)

Map    

Eidshornet og Steinegga i Selje

Date:
24.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
1:08h
Distance:
5.1km

Parkerte på Mannseidet og fulgte stien over de våte myrene, før stien begynte å stige mot Eidshornet . Flott utsikt som alltid, men en del vind gjorde oppholdet kort. Fulgte stien videre til Steinegga , med god utsikt mot bl.a. Revjehornet, Vanylvsfjorden, Vanylven og Fiskå. Fulgte stien et stykke tilbake før jeg tok til venstre og inn på stien tilbake til Mannseidet.

Map    

Pkt. på Salt, Dalskarhornet, Varden og Kjerringa i Selje

Date:
23.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:08h
Distance:
3.5km

I forbindelse med en biltur tok jeg noen avstikkere til noen topper underveis; pkt på Salt , Dalskarhornet , Varden i Selje og Kjerringa . Parkerte ved bebyggelsen nærmest toppunktet, og klatret over et par gjerder på veien mot toppunktet på Salt . Varighet: 12 min, 0,6 km distanse og 52 meter stigning. Parkerte ved stistart, ved bebyggelsen i Dalskardet, og fulgte merket og god sti til Dalskarhornet . Vindfullt, men flott utsikt i alle retninger. Varighet: 33 min, 1, 79 km distanse og 259 meter stigning. Parkerte på p-lomme på vei opp til Kjerringa, og tok strake veien mot toppen på Varden. Parkerte ved den nedlagte kafeteriaen på Kjerringa , og spaserte bort til toppunktet.

Map    

Morgentur til Tua og Berstadhornet i Selje

Date:
22.09.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:08h
Distance:
6.1km

Det er fortsatt flott vær om dagen, med 12 grader, sol og nesten skyfri himmel, så da er det naturligvis turvær. Jeg parkerte på p-lommen på Mannseidet, og fulgte den tydelige og godt merkede stien først til Tua , med flott utsikt utover Moldefjorden mot Selje og Sildegapet. Deretter videre til Berstadhornet , med utsikt bl.a. mot Hornelen, Flistrahornet, Kvamfjellet og Moldefjorden. Etter en god pause i sola på toppen fulgte jeg stien tilbake til Mannseidet.

Map    

Flistrahornet og Kvamfjellet i Selje

Date:
21.09.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
12.6km

Det er flott høstvær om dagen, med 19 grader, vindstille og lettskyet, så planen var å gå fra Øyra via Flistrahornet og Høgehornet til Berstad. Jeg parkerte på Øyra på Flister, og fulgte den lettgåtte, men umerkede stien innover Flistradalen. Brukte ca. 45 minutter til toppunktet på Flistrahornet , og tok avstikkeren ned til varden på utsiktspunktet, med god utsikt mot bl.a. Hornelen, Barmøya, Sildegapet og Vågsøy. Gikk deretter tilbake til toppunktet, og fulgte delvis stien som gikk i retning ryggen mot Kvamfjellet , også kalt Høgehornet , som er den høyeste toppen i Selje kommune. Lettgått og bra sti til toppunktet, med vid utsikt i alle retninger. For å få litt utsikt over Salt og Selje gikk jeg om Klova og bushet ned til Øyra og tilbake til Berstad. Flott tur i nydelig >>>

Map    

Båhushøgda, Lyberga og Skarshaugen i Maridalen

Date:
11.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
3:00h
Distance:
9.0km

Dagens søndagstur gikk fra Skar p-plass, innerst i Maridalen, og vi (Britt, Luna og jeg) fulgte merket sti til opp til Fagervann. Videre på østsiden av vannet, med en avstikker til Båhushøgda , der vi skimtet bl.a. Oslofjorden og Tryvann. Deretter til Lyberga , og gjennom småskogen til anonyme Skarshaugen , før vi bushet tilbake til Skar. Flott turvær og fine forhold, selv om det var overraskende vått i terrenget.

Map    

Grefsenkollen i Lillomarka

Date:
10.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
5.0km

Luna og jeg tok normalruta over Grefsenkollen, via Trollvann og Grefsenkleiva og tilbake til utgangspunktet.

Map    

Pershusfjellet i Nordmarka

Date:
03.09.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
12.5km

Det var flotte værmeldinger, og vi (Britt, Luna og jeg) kjørte via Hadeland til Tverrsjøstallen, der vi parkerte på den store p-plassen. Vi hadde med telt og soveposer, og planen var å overnatte på Pershusfjellet, med utsikt mot Skarvevatnet. Vi fulgte veien langs Tverrsjøen, i retning Holoa, til vi møtte skiltingen til Pershusfjellet. Derfra fulgte vi den blåmerkede stien, med en avstikker til Nordre Pershusfjellet , før vi fant en perfekt teltplass med panoramautsikt over Skarvvatnet. Vi slo opp teltet, og fulgte deretter stien videre over Midtre Pershusfjellet nord , Midtre Pershusfjellet og Pershusfjellet , som er det høyeste punktet på 650 meter. Etter en pause gikk returen samme vei tilbake til teltet.

Map