Archive - Date

Collected lists

Stålet i Selje

Date:
29.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
6.2km

JS og jeg parkerte på p-plass ved stistart i Ytre Honningsvåg. Planen var å bestige Stålet som er den nordvestligste toppen i Sogn og Fjordane. Bra merket sti hele veien, og det var vindstille og perfekt turvær. Flott utsikt i alle retninger fra toppen av Stålet.

Map    

Tarvaldsegga i Selje

Date:
28.04.2017

Parkerte på p-plassen mellom Djupedalsvatnet og Sævatnet, og planen var å ta en rask tur til Tarvaldsegga , den nest høyeste toppen i Selje. God sti mot toppen, men en del snø i den siste stigningen helt opp til toppunktet. Noe vind på toppen, men en strålende utsikt i alle retninger.

Map    

Risnakken og Kyrkjefjellet i Selje

Date:
27.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
3.2km

Parkerte ved Helsehuset i Selje og fulgte trappene opp til utsiktspunktet over Selje, og deretter på sti videre til Risnakken og Kyrkjefjellet . Retur på halvdårlig sti ned til Selje kyrkje. Litt grått, men flott tur.

Map    

Berstadhornet og Tua i Selje

Date:
25.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
6.1km

Parkerte på p-plassen på Mannseidet og forsøkte å følge merket sti til Tua og Berstadhornet . Det var imidlertid snø hele veien, og tidvis vanskelig å følge stien. Flott turvær og som alltid flott utsikt.

Map    

Dregetua på Stranda

Date:
22.04.2017
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:00h
Distance:
8.9km

Ustabilt vær om dagen, med regn, opphold og snøbyger om hverandre. Tenkte likevel å ta en skitur fra Skaugum til Dregetua , med håp om litt sikt underveis. Måtte bære skiene de første 10 minuttene av turen, og derfra var det bra forhold, dvs. det ble tyngre etterhvert som høydemetrene ble tilbakelagt. På strekningen Heimerhaugane - Dregetua var det nærmere 30 cm nysnø, og det var småtungt den siste biten. Begrenset utsikt ved varden på toppen, så det var bare å skli samme vei tilbake.

Map    

Porthøgda m.fl. i Nordmarka

Date:
20.04.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
6:00h
Distance:
58.8km

Var litt usikker på hvor mye snø det var i marka, men tenkte likevel å gjøre et forsøk på et lite toppturraid i området rundt Bjørnsjøen og vestre Fyllingen. Syklet fra Grefsen inn Maridalen, og tok en liten avstikker til Nordre Rådalshøgda før jeg syklet videre til stistart like før Fyllingen gård. Fulgte stien opp til Porthøgda , og videre i retning Askehøgda. Tok av ned mot Vollberga øvre , deretter Vollberga nedre , Seteråsen og tilbake til sykkelen. På returen besteg jeg toppene Middagskollen og Nordre Middagskollen , via veien som går opp Puttedalen. I og med at jeg lå greit an tidsmessig ble det også en tur til Smalstrømhøgda og til slutt Myrtjernshøgda , før jeg rullet tilbake til Grefsen. Det var til dels vått enkelte partier på veien fra Hammeren til Fyllingen, >>>

Map     2 comments

Kveldstur til Barlindåsen utsiktspunkt i Maridalen

Date:
18.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km

Luftetur med Luna og AS fra Sandermosen stasjon til Barlindåsen utsiktspunkt og tilbake samme vei.

Map    

Hvitsteinåsen, Molikåsen nord og et par til i Sørkedalen

Date:
16.04.2017
Characteristic:
Bike trip - off-road
Duration:
3:12h
Distance:
23.4km

Parkerte på p-plassen på Skansebakken, og planen var å bestige toppene Hvitsteinåsen og Molikåsen nord , begge topper som av ulike grunner ikke har blitt besteget tidligere. Syklet bomveien inn til Tømmermyra, og bushet mot Hvitsteinåsen. Tett skog og 5-10 cm nysnø, men likevel overraskende bra forhold. Det var ingen utsikt fra toppunktet, så det ble et kort opphold før jeg returnerte samme vei. Kjørte tilbake til Sørkedalen parkering og syklet i retning Langlivatnet, til jeg var på høyde med Molikåsen nord. Bushet mot toppunktet, med retur om toppen "511", som hadde bra utsikt østover, bl.a. mot Tryvann. På returen ble det tid til et par avstikkere til toppene Steinbrotet og Storhaug . Det var 2-3 grader, litt snø i lufta og overskyet.

Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst i nysnø

Date:
13.04.2017
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.0km

Luftetur med Luna over Grefsenkollen (tur nr. 25 i år) og Grefsenåsen øst . 2-3 grader, snø i lufta og tåke.

Map    

Skitur til Vardhovdtinden på Filefjell

Date:
12.04.2017
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
4:30h
Distance:
19.2km

Britt, Luna og jeg startet fra p-plassen ved Filefjell alpinsenter, og fulgte oppkjørt løype i retning Sulebu, og tok etterhvert av mot Tenlehytta. Planen var å ta en ny tur til Vardhovdtinden , som var den eneste toppen i området som lå under skydekket. Dårlig med spor innover fjellet, men ok forhold, og vi satte fra oss skiene ved foten av Vardhovdtinden. Gikk til fots til toppunktet, der det var bra utsikt, og noe mindre vind enn det som var tilfellet på gårsdagens tur. Fine forhold på returen, og en flott dag i fjellet.

Map