Archive - Date

Collected lists

Treningstur i Lillomarka

Date:
31.03.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:18h

Løp fra Akebakkeskogen om Grefsenkollen - Grefsenåsen øst - tårnet i hoppbakken på Linderudkollen - Storhaug - Årvollåsen og tilbake til utgangspunktet. Snøen minker raskt nå, og det er stort sett greit å løpe hele ruta.

Map    

Furumokollen og Øyungskollen i Maridalen

Date:
28.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:47h
Distance:
8.5km

Fortsatt grått og vått, men vi (Britt, Luna og jeg) lot oss ikke stoppe av det, og vi parkerte på p-plassen på Skar i Maridalen. Dagens mål var en liten rundtur via Furumokollen og Øyungskollen. Vi fulgte veien på østsiden av Skarselva, og etterhvert inn på stien opp tll Furumokollen, og litt bushing for å komme oss opp på Øyungskollen. Stedvis en del snø og is, men også flere partier med tilnærmet bar bakke. Det var grått på utsiktspunktet på Øyungskollen, så utsikten får vi ha til gode til senere. Fulgte videre stien ned til Øyungen og deretter veien på østsiden av Skarselva, tilbake til utgangspunktet.

Map    

Barlindåsen og Sandermosåsen i Maridalen

Date:
27.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
6.8km

Til tross for regn og gråvær kjørte vi (Luna og jeg) til Sandermosen stasjon i Maridalen, og parkerte ved nedkjøringen til stasjonen. Vi fulgte den blåmerkede stien i retning Styggedalen, og tok av til venstre idet stien delte seg. Videre opp til utsiktspunktet, der vi så Maridalsvannet, deler av Oslo og Oslofjorden, og opp til toppunktet og ned til skiløypa/veien, som vi fulgte tilbake til Sandermosen. Vi avsluttet med en kort avstikker til Sandermosåsen, som bare er et punkt i skogen, uten noe særlig utsikt. Snø, is og vått, men overraskende fint turvær :)

Map    

Tåketur til Røverkollen på Romsås

Date:
27.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h
Distance:
4.6km

Luftetur på en regntung og ganske grå søndag. Vi (Luna og jeg) parkerte ved Romsås kirke, og fulgte den blåmerkede stien og etter hvert veien opp til utsiktstårnet på Røverkollen. Ikke mye utsikt å snakke om, stort sett bare tåke og litt skog. Fortsatte den blåmerkede stien til Røverkollen Sør; en del is og snø, men likevel ganske greit å gå. Fulgte stien ned på veien, tilbake til kirken og inn på blåmerket sti til Ravnkollen og utsiktspunktet nedenfor. Vi fulgte stien og hovedveien tílbake til utgangspunktet. Grått og vått, men fint å være ute :)

Map    

Rundtur i Lillomarka

Date:
26.03.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:30h
Map    

Vettakollen i solnedgang

Date:
25.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h

Vi (Anne Stine, Luna og jeg) parkerte på p-plassen ved Sognsvann, og fulgte skiltingen til utsiktspunktet Vettakollen. En del is og glatt, spesielt på den nederste delen av stien. Flott utsikt og solnedgang over Oslo. Retur samme vei.

Map    

Skitur til Oslos høyeste

Date:
23.03.2016
Characteristic:
Cross-country skiing
Duration:
6:30h
Distance:
47.0km

Parkerte på p-plassen på Hammeren i Maridalen, og til tross for lite snø var det mulig å ta på skiene like innenfor busstoppen. Fulgte skiløypa om Kikutstua til Sandungen gård, og valgte å følge skiltingen til Kjerkebjerget (1.5 km og 150 m stigning). Ikke det beste valget i småskogen, men etter litt frustrasjon over de svært vekslende snøforholdene med råtten snø og skare, nådde jeg omsider toppen. Det var tilnærmet vindstille, og etter en god pause i leveggen på brannvakthytta og de obligatoriske bildene fulgte jeg noen skispor i vestlig retning, og traff ganske greit skiløypa mellom Sandungen gård og Katnosdammen. Returen tilbake til Hammeren gikk samme vei. Flott tur, men tidvis ganske isete og hardt.

Map    

Luftetur til Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
08.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h

Luftetur (Luna og jeg) fra Akebakkeskogen til Grefsenkollen og Grefsenåsen øst i flott vintervær.

Map    

Grefsenkollen og Grefsenåsen øst

Date:
04.03.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:00h

Luftetur fra bommen, og vi (Luna og jeg) fulgte "normalruta" til Grefsenkollen, med flere utsiktspunkter over Oslo, deretter over Grefsenåsen øst og via Grefsenkleiva tilbake til utgangspunktet. Flott vinterdag!

Map