Archive - Date

Collected lists

Tur til Ytre Fure i Selje

Date:
25.08.2016

På en litt halvgrå dag passet det bra med en liten tur til Ytre Fure . Parkerte på p-plassen like før Indre Fure, og fulgte stien langs sjøen til Ytre Fure. Flott kulturlandskap og fin utsikt bl.a. mot Sildegapet, Kråkenes, Skongsnes fyr, Barmøya, Selja og Selje. Etter en liten fotopause på Ytre Fure fulgte jeg stien tilbake til Indre Fure.

Fantastisk rundtur i Selje

Date:
24.08.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
5:12h
Distance:
25.7km

Etter en hviledag var jeg klar for en rundtur jeg lenge hadde hatt i tankene. Jeg parkerte ved Selje hotell, og fulgte trappene opp til Risnakken , videre til Kyrkjefjellet og et håpløst og strevsomt veivalg opp Kvernhusdalen, før jeg endelig kom inn på stien som fører til Tarvaldsegga . Fra toppen tok jeg strake veien ned til vannet "382" , og opp til toppen Heidene . Veien videre gikk i hovedsak på sti, og jeg løp via Høgegga , Geithornet , Sjåstadvarden , via toppen "474" til Liberra , stien ned til Rydejorda, Årdal, Skarbø og bilveien tilbake til utgangspunktet. En fantastisk runde i forholdsvis tørt terreng, tilnærmet vindstille og fin temperatur.

Map     2 comments

Fantastisk tur til Dalegubben i Ørsta

Date:
22.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
4:30h
Distance:
8.5km
Map    

Straumshornet i Sykkylven

Date:
21.08.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
4:00h
Distance:
5.6km
Map    

Tur til Skageflå i Geiranger

Date:
20.08.2016

En tur til fjellgården Skageflå når man først er i Geiranger, blir aldri feil. Vi (Jan Erik og jeg) fulgte en av båtene til Geiranger fjordservice fra kaien i Geiranger til avstigningspunktet nedenfor Skageflå. Vi fulgte stien opp til Skageflå , videre via Homlungsetra, Homlung og veien tilbake til Geiranger. Flott rundtur i flott vær :)

Map    

Bergheim og Bergheimsstølen i Luster

Date:
18.08.2016

Etter en lang gårsdag på Storen passet det bra med en liten luftetur i et helt annet terreng. Vi (Sigrid, Jon Sivert, Eirik og jeg) tok derfor båt fra Høyheimsvik og over fjorden litt innenfor der veien tar av opp til Bergheim . Vi fulgte veien opp til Bergheim, og videre inn til Bergheimsstølen . Returen gikk samme vei tilbake, med noen avstikkere for å fine det beste utsiktspunktet mot Feigum og videre utover Sognefjorden. Det viste seg at den beste utsikten var på høyde med Bergheim, og vi så bl.a. Feigum, Molden og deler av Sognefjorden.

Fantastisk tur til Store Skagastølstind i Luster og Årdal

Date:
17.08.2016
Characteristic:
Alpine climbing
Duration:
15:00h
Distance:
19.0km
Map    

Utsiktspunktet Prest i Aurland

Date:
16.08.2016
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
3:00h
Distance:
7.2km

Parkerte på Kvammadalen p-plass, ca. 2 km ovenfor utsiktspunktet Stegastein. Fulgte god sti opp til utsiktspunktet Prest og videre opp til toppunktet på 1478 m.o.h. Fra utsiktspunktet var det flott utsikt både innover mot Flåm og Aurlandsvangen, og utover mot Undredal.

Map    

Søndre Kolsåstoppen og Gråmagan i Bærum

Date:
10.08.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h

Etter en heller regnfull dag lettet det på ettermiddagen, og da passet det bra med en liten topptur. Vi (Britt og jeg) kjørte til Bærum og parkerte i Toppåsveien, like nedenfor bommen. Fra bommen fulgte vi stien til Søndre Kolsåstoppen med god utsikt over bl.a. Bærum, og videre på våt og kronglete sti til Gråmagan , som også er et flott utsiktspunkt, med utsikt mot Oslo og Oslofjorden. Etter en liten pause returnerte vi over Søndre Kolsåstoppen og tilbake til bilen.

Map    

Kremtoppen Andersnatten i Sigdal

Date:
08.08.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:30h
Distance:
5.9km

På vei fra Bergen til Oslo kjørte vi om Sigdal for å få med kremtoppen Andersnatten i Sigdal. Etter å ha passert Hole bru på Rv287, tok vi av inn på Fv135 og etter hvert inn på bomveien (kr 50.-) Borofjellveien til Andersnattjern, der vi parkerte. Derfra fulgte vi (Britt og jeg) den tydelige stien til toppunktet, med en avstikker til et par utsiktspunkt noe lenger sør. Fin utsikt mot Norefjell, Krøderen, vannet Soneren, og det vi antok måtte være Gaustadtoppen. Etter en liten fotopause på toppen fulgte vi stien tilbake til utgangspunktet, der vi avsluttet med et forfriskende bad i Andersnattjern.

Map