Archive - Date

Collected lists

Fantastisk kveldstur til Dregetua og Vardnakken på Stranda

Date:
25.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:42h
Distance:
12.8km

Det klarnet opp på ettermiddagen, og jeg bestemte meg for å ta en liten kveldstur på ski. Det var 4-5 grader, vindstille og nesten skyfritt, så det var perfekte forhold. Jeg startet turen på Skaugum, og måtte bære skiene ca. 15 min før det var skiføre. Flotte forhold fra Heimerhaugane til Dregetua, som egentlig var dagens turmål. Skisporene innover mot Storskaret lokket, og det ble til at jeg jeg gikk en runde via Vardnakken i flott kveldssol, og tilbake til Heimerhaugane og Skaugum.

Map    

Skitur til Patchellhytta ved foten av Slogen

Date:
25.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:30h
Distance:
20.7km

Det var lovende vær og jeg var sugen på en skitur, og planen var å gå på ski til Patchellhytta, og dersom forholdene tillot det, bestige Slogen. Parkerte ved Litlesætra, mellom Engeset og Liasætra, og fulgte skisporene innover mot Liasætra. Valgte å krysse elva og videre frem til Nysetvatnet og til Patchellhytta. Følte vel ikke at dette var det beste veivalget, men det hadde gått folk der før meg, så det gjorde det vesentlig lettere, siden det hadde snødd 30-40 cm de siste dagene. Etter en rast utenfor Patchellhytta vurderte jeg om jeg skulle gå videre mot Slogen, til tross for at det ikke hadde gått noen der siden sist snøfall. Det var småtungt, og det ble etter hvert ganske hardt og bratt. Dette, kombinert med tiltagende vind, gjorde at jeg valgte å snu like nedenfor "Kamelpukkelen >>>

Map    

Skitur til Fremste Blåhornet på Stranda

Date:
24.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:30h
Distance:
25.0km

Dagens plan var å gå på ski sammen med Karl fra Kjølås via Heimerhaugane, Dregetua og til dagens topp Fremste Blåhornet, med retur nesten samme vei, med en avstikker til Vardnakken og direkte til Heimerhaugane og tilbake til utgangspunktet. Været var bra med 3-4 grader, vindstille, opphold og men ganske overskyet. Vi antok at det ville bli en litt småtung tur, siden det hadde snødd opptil 30-40 cm de siste dagene, noe som ville innebære at vi måtte brøyte løype til Fremste Blåhornet, og på deler av returen. Vi måtte bære skiene de første 15-20 minuttene, og fulgte etter hvert noen skispor fra dagen før til Dregetua. Derfra ble det som antatt brøyting av spor til helt til skaret mellom Heimste og Fremste Blåhornet. Fra skaret fulgte vi skispor etter skiløpere som kom fra >>>

Map    

Skitur til Roaldshornet på Stranda

Date:
23.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
2:00h
Distance:
8.0km

Det ble plutselig litt vinterlig igjen, og i løpet av natta hadde det snødd nesten helt ned til fjorden. Værmeldingene var litt usikre, så jeg gikk for Roaldshornet, som er en flott utsiktstopp i bra vær. Parkerte på p-plassen på Stranda skisenter, og labbet avgårde i 20-25 cm nysnø, dvs. jeg fulgte noen scooterspor et stykke på vei, men det siste partiet måtte jeg brøyte løype selv. Sola skinte og varmet bra den første halvtimen, men etter hvert ble det mer vind, litt snø og dårligere sikt. Fant likevel varden på toppen ganske greit, men sikten var kun 30-40 meter, så det var bare å konstatere at toppen var nådd og begynne på returen. Fine forhold tilbake, og etter hvert ble det betydelig lettere og bedre sikt, som det jo ofte blir når man er på topptur...

Map    

Våt løpetur til Eidshornet og Steinseggja i Selje

Date:
21.04.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:00h
Distance:
5.2km

Parkerte på p-lomme på Mannseidet og fulgte en merket og utrolig våt sti til Eidshornet, med svært skiftende sikt, men fikk noen gløtt av Selje og toppene rundt innimellom. Løp videre på stien til Steinseggja og tilbake til utgangspunktet.

Map    

Tarvaldseggja og Orren i Selje

Date:
20.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
1:06h
Distance:
4.5km

Parkerte på p-lomme mellom Sævatnet og Djupedalsvatnet, og fulgte merket og svært våt sti til Tarvaldseggja, som er den nest høyeste toppen i Selje kommune. Isende kald vind på toppen, men vid utsikt i alle retninger. Etter å ha tatt noen bilder fulgte jeg stien et stykke tilbake, til utsiktspunktet nærmere Selje, og deretter tilbake på stien via Orren og tilbake til utgangspunktet.

Map    

Morgentur til Tua og Berstadhornet i Selje

Date:
19.04.2016
Characteristic:
Jogging
Duration:
1:08h
Distance:
6.0km

Parkerte på p-lomme på det høyeste punktet på Mannseidet, og fulgte merket sti først til Tua og deretter til Berstadhornet. Skiftende vær, og kun 3-4 grader, men opphold og ok sikt. Veldig vått i terrenget, og enkelte partier med snø, så joggesko er definititivt ikke egnet fottøy så vått som det er om dagen. Flott utsikt fra begge toppene, og kanskje spesielt fra Tua, med sikt rett ut Moldefjorden, mot Salt, Selja og Sildegapet.

Map    

Tur til Libbermannen i Selje

Date:
18.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
2:00h
Distance:
5.0km

Utrolig skiftende vær om dagen, men til tross for litt regn i lufta og ganske mørke skyer tenkte jeg å ta en tur til den merkelige klippeformasjonen Libbermannen. Parkerte ved veis ende på Skarbø, og fulgte stien langs sjøen forbi den fraflyttede gården Årdal, videre til Ryggjajorde og til Libbermannen litt utenfor Årdalsholmen. Libbermannen er en merkelig formasjon, men hvis man legger godviljen til kan man se et mannsansikt i profil, som ser utover mot storhavet. Returen gikk via Årdalsholmen og tilbake til utgangspunktet.

Skitur til Heimste og Fremste Blåhornet m.m. på Stranda

Date:
17.04.2016
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:30h
Distance:
26.2km

Til tross for litt usikre meldinger mht skydekket, tenkte jeg å gjennomføre en skitur med utgangspunkt fra Vasset, via Blåhornvatnet, til Heimste Blåhornet, Fremste Blåhornet og tilbake til Blåhornvatnet og videre til Vardnakken, Dregetua, Heimerhaugane og tilbake til Kjølås. Det var 2-3 grader, vindstille og opphold da jeg startet å gå fra Vasset. Både Heimste og Fremste Blåhornet var synlig, men sikten ellers var ikke all verden. Da jeg kom opp i skaret mellom toppene, var det sol på Heimste Blåhornet, og tåke på Fremste Blåhornet, så da var valget greit. Fra Heimste Blåhornet var det bra sikt og vindstille, og det var tidvis bra sikt til Fremste Blåhornet, som var neste topp. Etter å ha tapt en del høydemeter ned til skaret igjen, og forsert stigningen til Fremste, var >>>

Map    

Fottur til Roaldshornet på Stranda

Date:
16.04.2016
Characteristic:
Hike
Duration:
0:42h
Distance:
2.5km

Var egentlig fornøyd etter dagens hovedtur til Jolgrøhornet i Liabygda, men siden dette er den siste helgen Stranda skisenter holder åpent, tok jeg en tur med gondolen opp til paviljongen nedenfor Roaldshornet. Etter å ha knipset noen bilder gikk jeg opp til varden på Roaldshornet, der det er et fantastisk panorama i alle retninger. Etter en liten fotoseanse gikk returen samme vei tilbake.

Map