Archive - Date

Collected lists

Skitur til Slogen i Ørsta

Date:
30.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
6:00h
Distance:
24.4km

Med strålende værmeldinger passet det med en siste vårskitur til Slogen . Parkerte på en p-lomme ved kraftverket på Engeset, og kunne ta på meg skiene allerede 50 meter etter. Det var fine forhold videre innover til Liasætra og Habostaddalen, og de 8,5 km gikk radig unna. Så kun et par skiløpere på vei oppover til den første kamelpukkelen, men jeg antok at det ville bli en del trafikk utover dagen. Fulgte et skispor som gikk over begge puklene, og satte fra meg skiene etter den siste kamelpukkelen, og gikk videre til fots. Som alltid fantastisk utsikt fra toppen, i alle himmelretninger, men kanskje spesielt mot Nordangsfjorden. Etter en bra pause på toppen gikk returen samme vei tilbake, og på vei ned til Patchellhytta møtte jeg minst 30-40 skiløpere.

Map    

Skitur til Roaldshornet, Kleivdalsfjellet m.fl.

Date:
29.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
4:00h
Distance:
13.1km

Det er fortsatt fine snøforhold i fjellet, og jeg parkerte på p-plassen nedenfor stolheisen i Hevsdalen på Stranda. Fulgte i hovedsak trasèen opp til paviljongen, og videre derfra opp til varden på Roaldshornet . Lite vind og fine forhold gjorde at jeg valgte å gå en rundtur via Blådalshornet , Kleivdalsfjellet , Myrdalsfjellet , og ned gjennom småskogen til Hevsdalen og tilbake til utgangspunktet.

Map    

Skitur til Kjerkeberget, Oslos høyeste

Date:
14.04.2018
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
7:00h
Distance:
47.0km

Vinteren er på hell, men snøforholdene i Marka er fortsatt overraskende gode. Britt og jeg parkerte på p-plassen på Hammeren, og dagens mål var Kjerkeberget , som er den høyeste toppen helt nord i Oslo. Vi fulgte skiløypa til Kikutstua, og etter en liten pause, videre til Sandungen. Ved skiltingen "Kirkeberget 2, 629 m.o.h., 150 m stigning", tok vi av fra løypa som går videre til Katnosa, og vi tråklet oss opp til Kjerkeberget. Det var nesten vindstille og varmt i solveggen på den gamle brannvakthytta, og etter en lengre pause tok vi oss ned på løypa Sandungen-Katnosa, men mer i vestlig retning enn da vi tok av fra den samme løypa. Returen gikk i tilnærmet samme trasè, dvs. fra Kikuthytta fulgte vi den vestlige trasèen over Bjørnsjøen, og deretter langs høyspenten >>>

Map    

Finndalshornet på Filefjell

Date:
01.04.2018
Map