Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Randotur på Deifjellet

Date:
20.02.2021
Distance:
6.3km

Map    

På tur etter ulvelav

Date:
10.02.2021
Distance:
15.0km

Under en langrennstur her om dagen fikk jeg tilfeldigvis øyen på en tyristubben med ulvelav rett ved skiløypa. Jeg ble nysgjerrig på om det var mer i området, så jeg tok en ny tur noen dager sener og byttet ut lagrennskia med fjellski. Området har veldig flott gammel skog, blanding av furu og gran. Jeg så rypespor under hele turen, så det er tydelig at det er bra med rype akkurat i området der jeg gikk. Der jeg knekte av og gikk opp mot Hemmelfjellet skremte jeg opp ca 30 ryper, fikk selvfølgelig ikke opp kamera.. Sør-øst for Dølfjellet var det mange furutrær som var beitet på av storfugl, det var også en del møkk under mange av trærne. Det var ellers overraskende bra med spor fra bla. hare, rev, mus, røyskatt, mår, jerv, Skiføret var forholdsvis bra, litt tungt der jeg >>>

Map    

Dag tre

Date:
28.01.2021
Distance:
6.9km

Map    

Besshøe

Date:
27.01.2021
Distance:
23.2km

Map    

Dag 1

Date:
26.01.2021
Distance:
12.4km

Map    

Lunsjtur

Date:
18.01.2021
Distance:
6.3km

I dag ble det lunsj ute. Jeg hadde sjekket værmeldingene i høyden, og der var det lovet sol. Jeg var på Skramstadsætra ca. kl. 1200. Jeg kjørte til den øverste parkeringsplassen og gikk i retning Dølfjellet. Da kommer man inn i veldig fin åpen gammel skog med blanding av gran nog furu. Opp mot Dølfjellet blir skogen noe mer glissen før det tilslutt bare er noen små enkelttrær på toppen. Turen startet med sol og blå himmel, men det kom noen lette skyer etterhvert. Jeg fikk gjort opp bål omtrent halvveis.

Map    

Deifjellet

Date:
16.01.2021
Distance:
10.5km

Jeg sendte en melding til Arne litt før halv ti denne Lørdagen. Jeg lurte på om han hadde tenkt å dra seg på sofaen hele dagen.. Arne ringte meg opp, og sa at jeg måtte skynde meg hvis jeg skulle være med på tur, for han var på tur ut døra. Jeg fikk det travelt der jeg lå på sofaen med en kaffekopp.. Men innen en drøy halv time hadde var jeg på gårdsplassen hans klar til avreise. På den tiden hadde rukket å spise frokost mens jeg kledde på meg, pakke, kjøpe pølser og lompe, og vært på søppelplassen med noen digre pappesker som jeg hadde fylt opp bilen med dagen før. Nå vet du hvorfor jeg kom nord fra da jeg svingte inn på gårdsplassen din Arne.. ;D) hi hi. Det var en utrolig flott januardag med sol fra blå himmel som varmet.

Map    

Gråhøgda og vesle Nehatten

Date:
06.01.2021
Distance:
17.2km

Vi hadde sjekket værmeldingen og på Gråsjøen var det meldt 13-14 minus. På turen oppover lå temperaturen på ca minus 23, så vi var spent på hvordan dette skulle bli. Mens vi steg opp mot parkeringsplassen, så steg også temperaturen. Da vi parkerte var det 13 minus. Vi hadde en fantastisk flott dag. På toppen av Gråhøgda spiste vi mat og kaffe. Det ble ikke bål i dag, men det tar vi igjen. Temperaturen var fin, og det var så og si vindstille, det er ikke man opplever det i fjellet. Turen i går fikk terningkast 6, denne burde da ha terningkast 7. Det spørs om jeg ikke må nedjustere turen i går til terningkast 5.. ;-)

Map    

Fager

Date:
05.01.2021
Distance:
16.3km

Map    

Pf-10 topper på vesle nyttårsaften

Date:
30.12.2020
Distance:
14.6km

Map     2 comments