Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Litleskorkja dag to, på leting etter briller

Date:
18.07.2019
Distance:
4.3km

Da jeg var på Litleskorkja for to dager siden, så klarte jeg å legge igjen solbrillene på toppen. Jammen lå de på samme plass som jeg la de i fra meg. Det var sol og fint vær.

Map    

Littelskorkja

Date:
16.07.2019
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.2km

Map    

Nesaksla

Date:
14.07.2019
Distance:
4.9km
Map    

Yhhh

Date:
12.07.2019
Distance:
8.5km
Map    

Fire på rad i Osen

Date:
03.07.2019
Distance:
7.2km

Etter å ha overnattet på den årlige combicamp turen til mor mi og gutta, så dro jeg til skogs for å bestige disse toppene. Jeg kjørte opp på sørsiden av elva Ena, og parkerte i krysset nedenfra Talsnesberget og Sissilknollen Vest. Denne blomsten har jeg ikke sett før. Jeg brukte en app for å artsbestemme denne blomsten. Den er ikke nøyaktig hele tiden, men stort sett fungerer den bra. Den heter "plant app" I rådraget er det noen skikkelige kjemper av grantrær. Jeg er litt usikker på hvor lang denne "tarmen" er, men det kan godt hende at det hekket Hønsehauk der før det ble hogd rundt. Dette har vært et området med forholdsvis mye gammel skog. Det kan det også hende det lir om 200 år...

Map    

Skogstur

Date:
30.06.2019
Distance:
10.2km

Map    

Høgronden

Date:
29.06.2019
Distance:
18.5km

Selv om toppene i Rondane er de toppene over 2000 meter som ligger nærmest, så går det lenge mellom hver gang jeg besøker dette flotte området. På fredag kveld var værmeldingen god, så jeg bestemte meg for å ta turen dagen etterpå. Da jeg kom fram og parkerte var det forferdelig sterk vind, og jeg holdt på å ta noen andre topper som ikke var så høye. Jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk. Etter ca 30 min roet vinden seg. Da jeg kom på ca 1500 moh. så økte vinde igjen. På selve oppstigningen måtte jeg gå med hendene under armene for å varme dem. På toppen spiste jeg i ly av varden før jeg returnert. Jeg hadde planer om å gå bortom Storsvulten (1871 m) og videre til Storsvulten sørøst (1790 m) men ettersom formen ikke var på topp og avstikkeren bortom disse toppene >>>

Map    

To topper langs Friisveien

Date:
10.06.2019
Distance:
18.1km

Etter en sammenhengende uke på j jobb var det godt med en fjelltur. Etter å ha spist og pakket, så bar det til fjells. Jeg kjørte til Storfjellseter og parkerte der. Fra Storfjellseter fulgte jeg delvis stier ellers var det lettgått terreng. Nå er det lyst lengeutover kvelden, så det er mulig med flotte kveldsturer. Fauna: Gjøk, lirype samt vanlige fugler man kan treffe på som løvsanger, bjørkefink, rødvingetrost.

Map    

Hovda

Date:
01.06.2019
Distance:
4.5km

På grunn av planer om hogst i et tilstøtende område til Hemmeldalen naturreservat, som er klassifisert som fjellskog, så dro jeg og Ketil Skogen på en liten oppdagelsestur i dette området. Skogen bærer preg av å være gammel, med store furu og grantrær. Etter det vi kunne se har det allerede blitt hogd to ganger der, en for mange år siden med øka. Den siste hogsten for ca 5 år siden, som faktisk var gjort skånsomt. Det var en skånsom plukkhogst. Hvis de skal hogge resten av de store trærne som stør igjen, så blir det plutselig ikke så skånsomt lengre.. Selv om det regnet godt hele turen, så fikk vi kokt kaffe. Et utrolig fint område som jeg kommer tilbake til.

Map     1 comment

Rundtur øst for hoppbakken.

Date:
31.05.2019
Distance:
8.9km

Map