Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Linnekleppen

Date:
27.08.2016
Distance:
6.6km

Så langt den desidert fineste kommunetoppen i Østfold. Om det var pga kaffen og sjokoladen jeg ble servert, det hyggelige vertskapet, eller den ganske uinteressante veien opp, trengs ikke og dveles over. Ble værende oppe i tårnet en drøy time, praten gikk sammenhengende, og skiftet lett mellom ulv, vindmøller, kommunetopper, lerkefalk, og en mange røverhistorier fra begge hold. Det viste seg også at brannvakta er oppvokst på gården som er utgangspunktet for mitt neste turmål, Nordre Stange varde.

Map    

Høgestang

Date:
26.08.2016
Distance:
14.1km

Etter en lang dag med klatring i Sverige var dørstokken på bilen milevis bred i kveld. Bestemt la jeg i vei, i et bedagilg tempo innover den forseggjorte driftsveien. Tok av til venstre etter noen km og fulgte en litt mer gjengrodd vei frem til den blåmerke stien krysser. Fin sti hele veien til topps, hvorav stolt nasjonalfølelse blant tindene kom sigende.

Map    

Geiteryggen

Date:
26.08.2016
Distance:
7.0km

Glimrende med sykkel innover fin og fast grusvei fra Ør gård. Den fine veien veide opp for den noe plundrete hekkeløpet inn mot toppen. Her var det skjulte vanndråper dekt av mose, og mange tverrliggeren hinder :)

Map    

Rambergåsen

Date:
22.08.2016
Distance:
0.7km
Map     2 comments

Hvaler

Date:
22.08.2016
Distance:
1.1km

Jakten på Norges enkleste kommunetopp fortsetter, ikke en dårlig kandidat dette her. Cruxet må være valget mellom høyre og venstre når man skal forbi vanntanken.

Map     4 comments

Østento

Date:
22.08.2016
Distance:
1.7km

Var bortom begge punktene, fin sti hele veien. Får håpe den opprinnelige toppen forblir den høyeste slik at ikke folk må reise land og strand bare for denne røysa!

Map    

Vardås

Date:
22.08.2016
Distance:
2.1km
Map    

Viktjernhøgda

Date:
22.08.2016
Distance:
7.1km

Etter å ha ligget litt for mange timer i senga i går, var jeg og ryggen rimelig klare for å starte dagen med en kommunetopp. Til og med kaffe ble nedprioritert! Fint oppe ved tjernet mot toppen, fine skogsstier her. Det var litt hodepine på toppstøtet, om det var den nå litt tynne lufta blant Østfolds høyeste tinder, eller om det var manglende koffein, vites ikke. Ellers var det ikke særlig mye dramatikk i bestigningen.

Map    

Vardeåsen

Date:
21.08.2016
Distance:
2.0km

Gøy med k-topper idag, spesielt fornøyelig når man leser i en annen sin turrapport om hvordan det "muligens er noe forbudt" å parkere på snuplassen før hytta. Det er jo god plass på det skiltet, kanskje teksten nå er blitt endret?

Map    

Høgbråten

Date:
21.08.2016
Distance:
1.5km

Rolig tur i skogen med massevis av blå og røde bær! Ikke det eneste som var rødt, fargen på bandasjer forteller at dette ble dagens siste tur. Fulgte forøvrig veibeskrivelse til Knut, som mente det ikke var noe skilting som skulle tilsi at man ikke kunne kjøre hit, vel...

Map     3 comments