Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Sommerfjøstoppen

Date:
31.08.2016
Distance:
4.3km

Passe søvnig etter biletappen, hadde egentlig mest lyst å legge meg bak i senga å se film. For at denne toppen skulle bli tatt i dag, måtte jeg ikke dvele ved slike tanker. En slurk vann, så bar det avgårde på sykkelen. Belønningen ventet i bilen, nemlig Biola og skolebrød! Kjapt oppom toppen, skal jeg beskrive utsikten? Nei.

Map     4 comments

Sørvest for Røysekollen

Date:
31.08.2016
Distance:
4.9km

Startet med sykkelen bla bla bla. Tok sjansen på en hogsvei opp til høyre, lot sykkelen stå igjen denne gang. Hogstmaskinveien var grei nok den, dessverre slutten den av litt for tidlig, og det ble busking videre. Gjennom kratt og hogstfelt, opp,ned og opp igjen. Gleden var stor når jeg traff på en blåmerket sti. Gleden var dog kortvarig (ca 100m lang glede), siden jeg mistenkte at den ikke gikk til topps. Jeg dro av bratt opp til venstre, kryssa nevnte sti en gang til, ignorerte den blankt, og gikk rett mot topps. Ned igjen på sti...et stykke. Endte med å krysse hogstfeltet igjen og retur samme vei. Utsikt? Jeg tror du er morsom.

Map    

Kukollen

Date:
31.08.2016
Distance:
10.2km

Tok lunsj på parkeringsplassen ved en større låve. Fint å parkere her. Gjentok prosedyren med å komme seg på sykkelen. Kjente at låra hadde jobbet i dag, og det ble en veldig rolig start for å ikke irritere de sure beina for mye. Kjempemessig grusvei innover i starten, så til høyre på noe mindre brukt vei. Etter en stund tok jeg av til venstre, på det som er markert som traktorvei på kartet. Dette var også en bra grusvei. Fortsatte et stykke innover på denne, så tok jeg sjansen på en litt gjengrodd traktorvei opp til høyre. Det som til nå hadde vært en behagelig reise, gikk plutselig over til å bli morsom, men slitsom stisykling. Jammen gikk det an å sykle helt til topps. Ned igjen var det gøy, bare å trille ned stien, ut på veien og flatt tilbake til bilen. Utsikten? Fortsatt >>>

Map    

Sørøst for Bjørnholen

Date:
31.08.2016
Distance:
8.1km

Parkerte ved ved gården på Skårer, da veien videre innover var merket med "all motorisert ferdsel forbudt". Ikke noe bommer som var nede, men valgte å ta turen videre på sykkel. Bra vei innover, som ironisk nok var full av dype hjulspor. Litt gjørme og sugeføre, men helt ok. Etter en kilometer kom årsaken til spora frem, anleggsmaskiner holdt på med veien. Fikk svidd noen ekstra karbohydrater i den gjørmete anleggsplassen. Etter dette var det fin, eldre grusvei, som siden gikk over i traktorvei/sti. Denne fortsatte helt til topps, og det ble en morsom treningstur helt opp. Enda gøyere var det ned igjen, selv om jeg måtte ta det litt med ro pga manglende hjelm og helse etc. 25 min opp, og ca 10 min tilbake. Utsikten, spør du? Den skuffet ikke; skog!

Map    

Holterkollen og Prekestolen

Date:
31.08.2016
Distance:
7.2km

Jeg er inne i litt kommunefokus for tida, og i forbindelse med et ærend i Oslo i morgen tenkte jeg å bruke dagen til litt roligere skogstopper. Startet dagen med å koke kaffe, mens jeg gjorde klar sykkelen. Har jo nærmest blitt vant til dette nå, med sykkel nesten til topps. Startet så rolig, planen var å ta det med ro, men karakteren på bakken gjorde at pusten fort meldte seg. Tror kanskje jeg har astma, eller så er det dårlig kondisjon, uansett finnes det vel medisiner som kan brukes mot begge tilstander? Bakken fortsatte med stigning, etter stigning, umulig å ikke få litt forbedret kondisjonen sin her. Ja, om du har dårlig nok utgangspunkt. Drøye 20 min oppover og kliss våt av svette kom jeg, nok en gang, opp til toppen uten utsikt. Denne gang het det Holterkollen. Fortsatte så >>>

Map    

slavasshøgda

Date:
27.08.2016
Distance:
6.3km

Nok en gang startet turen i Østfold med blaute sko, og på sykkel. Tok det rolig innover, slang fra meg sykkelen, og gikk mest mulig rett mot topps. På vei ned prøvde jeg et stitråkk, men dette ebbet kjapt ut. Denne gang fikk mobilen ligge i lommen, og den skikkelige gps'en fikk være veiviser. Mye liv i skogen, inkludert en armada av hjortelusfluer!! Glad å ha gjennomført denne turen, merker at Østfolddosen er stor nok for en stund.

Map     2 comments

Nordre Stange varde

Date:
27.08.2016
Distance:
14.3km

Jeg var veldig positiv når jeg tok mine første tråkk ut fra parkeringsplassen ved Svarverud gård. Sola skinte, grusveien var av god kvalitet og naturen langs Kulevannet var flott. Tok etterhvert av til venstre, og opp noen kneiker, før jeg parkerte sykkelen, rett før en stor vanndam i veien ; ville jo ikke bli våt på beina, selvsagt. Det var nå det ble gøy, jeg skulle bare kutte inn på stien herfra. Vel. Internett forsvant, kartet på appen en saga blått. Snakker om blått. Så glimret den merka stien med sitt fravær, og jeg befant meg ute i myr, av verste sort. Kroppshøyt siv og vann til knea. Forbannet min egen dumskap, appzzz, og terreng! Kom da omsider inn på stien, men den var jo like bløt, gjengrodd og bedriten som myra sjøl! For å gni det inn, så jeg hvor nærme stien >>>

Map     2 comments

Linnekleppen

Date:
27.08.2016
Distance:
6.6km

Så langt den desidert fineste kommunetoppen i Østfold. Om det var pga kaffen og sjokoladen jeg ble servert, det hyggelige vertskapet, eller den ganske uinteressante veien opp, trengs ikke og dveles over. Ble værende oppe i tårnet en drøy time, praten gikk sammenhengende, og skiftet lett mellom ulv, vindmøller, kommunetopper, lerkefalk, og en mange røverhistorier fra begge hold. Det viste seg også at brannvakta er oppvokst på gården som er utgangspunktet for mitt neste turmål, Nordre Stange varde.

Map    

Høgestang

Date:
26.08.2016
Distance:
14.1km

Etter en lang dag med klatring i Sverige var dørstokken på bilen milevis bred i kveld. Bestemt la jeg i vei, i et bedagilg tempo innover den forseggjorte driftsveien. Tok av til venstre etter noen km og fulgte en litt mer gjengrodd vei frem til den blåmerke stien krysser. Fin sti hele veien til topps, hvorav stolt nasjonalfølelse blant tindene kom sigende.

Map    

Geiteryggen

Date:
26.08.2016
Distance:
7.0km

Glimrende med sykkel innover fin og fast grusvei fra Ør gård. Den fine veien veide opp for den noe plundrete hekkeløpet inn mot toppen. Her var det skjulte vanndråper dekt av mose, og mange tverrliggeren hinder :)

Map