Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Skogstur

Date:
30.06.2019
Distance:
10.2km

Map    

Høgronden

Date:
29.06.2019
Distance:
18.5km

Selv om toppene i Rondane er de toppene over 2000 meter som ligger nærmest, så går det lenge mellom hver gang jeg besøker dette flotte området. På fredag kveld var værmeldingen god, så jeg bestemte meg for å ta turen dagen etterpå. Da jeg kom fram og parkerte var det forferdelig sterk vind, og jeg holdt på å ta noen andre topper som ikke var så høye. Jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk. Etter ca 30 min roet vinden seg. Da jeg kom på ca 1500 moh. så økte vinde igjen. På selve oppstigningen måtte jeg gå med hendene under armene for å varme dem. På toppen spiste jeg i ly av varden før jeg returnert. Jeg hadde planer om å gå bortom Storsvulten (1871 m) og videre til Storsvulten sørøst (1790 m) men ettersom formen ikke var på topp og avstikkeren bortom disse toppene >>>

Map    

To topper langs Friisveien

Date:
10.06.2019
Distance:
18.1km

Etter en sammenhengende uke på j jobb var det godt med en fjelltur. Etter å ha spist og pakket, så bar det til fjells. Jeg kjørte til Storfjellseter og parkerte der. Fra Storfjellseter fulgte jeg delvis stier ellers var det lettgått terreng. Nå er det lyst lengeutover kvelden, så det er mulig med flotte kveldsturer. Fauna: Gjøk, lirype samt vanlige fugler man kan treffe på som løvsanger, bjørkefink, rødvingetrost.

Map    

Hovda

Date:
01.06.2019
Distance:
4.5km

På grunn av planer om hogst i et tilstøtende område til Hemmeldalen naturreservat, som er klassifisert som fjellskog, så dro jeg og Ketil Skogen på en liten oppdagelsestur i dette området. Skogen bærer preg av å være gammel, med store furu og grantrær. Etter det vi kunne se har det allerede blitt hogd to ganger der, en for mange år siden med øka. Den siste hogsten for ca 5 år siden, som faktisk var gjort skånsomt. Det var en skånsom plukkhogst. Hvis de skal hogge resten av de store trærne som stør igjen, så blir det plutselig ikke så skånsomt lengre.. Selv om det regnet godt hele turen, så fikk vi kokt kaffe. Et utrolig fint område som jeg kommer tilbake til.

Map     1 comment