Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

En kar på "bare" 1700moh med mange hødyemeter

Date:
20.09.2015

Etter to dager med mange høydemeter, og mye ur bestemte jeg meg for å ta en topp på tur hjem. Arne hadde plukket ut toppen, så lite viste jeg hva som ventet. Vi parkerte på busslomma ved oppkjøringen til Spiterstulen. Jeg la meg bevist fremst for å bremse tempoet i starten, men ble forbigått. Arne hadde et tempo uten sidestykke som varte til 1000 moh. Der ble det en pust i bakken, puhh. Vi ble overrasket over hvor langt det var til toppen. Vi kom til toppen etterhvert. Ganske fornøyde. Vi spiste litt før vi tok fatt på turen ned igjen. Der fant vi ferske menneskespor på snøen 20 meter fra der vi spiste... nesten litt skummel. image:Peregrinus_20150920_55ff1985410ac.jpg|Rypebær Takk for turen arne (Arne Mæhlen)

Map    

Tverrbottinder.

Date:
19.09.2015

Vi gikk ett stykke på veien før vi tok av til høyre, og startet oppstigningen i en glatt ur. Vi gikk litt oppover før vi tok den første rasten. Etter kvilen bar det videre oppover i ura. Endelig kom vi til de første to toppene. Vi gikk ut til høyre for å komme til den ytterste toppen. Etterpå tok alle en matbit. Vi fikk også en forsmak på vinteren. Jeg tror alle var enige om at snø er bedre enn regn.. Selv om det var surt, og kaldt. Vi fikk litt utsikt på den siste toppen, og da steg stemningen... Takk for turen alle sammen.

Map    

Raudalstinder pluss noe mer.

Date:
18.09.2015
Duration:
9:30h
Distance:
25.0km

Sist gang jeg var på Raudalstinder, så var det grått uten sikt. Det samme var det i dag. Selv om vi ikke så noe, så var det en fin tur. På vei ned fra Store Raudalstind fant vi ei lang snørenne vi sklei på Takk for turen arne (Arne Mæhlen)

Map    

Helg i Rondane

Date:
29.08.2015

På fredag kjørte vi inn mot Dørålsæter. Vi slo leir for kvelden ved et vann, og satte opp gapahuk. Dagen etter dro vi inn til Dørålsæter. Vi gikk fort inn til foten av Vassberget (2timer) Der kokte vi kaffe før vi startet på oppstigningen. Den var bratt, og hadde til tider litt løs ur. </imageslider> Etter mye slit kom vi på toppen. Der ble det en liten pause, og et likskue av ei ku.. Neste topp ble Sagtindan. Vi ble enige om at dette var den tyngste stigningen på turen. Kroppen var skikkelig tom. Da vi så hvor langt det var igjen før vi kom på siste toppen, så ble vi litt motløse. Det var ikke bare det fysiske vi måtte jobbe med. Etter mye opp og ned kom vi tilslutt på den siste toppen. Selv om Steet 1996 lå like ved, så hadde vi mer enn nok med å komme ned til Rondvassbu. >>>

Map    

"Ny" PF-100 topp i Åmot

Date:
22.08.2015

Ettersom det dukket opp en "ny" topp, så måtte jeg en rask tur oppom. Arne ble med på turen, og vi kjørte opp Nyberget der vi parkerte på en snuplass. På turen så vi ikke bare trær.. Takk for turen arne (Arne Mæhlen)

Map     4 comments

Familietur til Nesaksla

Date:
11.07.2015
Map    

En kommunetopp, og en PF-100

Date:
10.07.2015
Map    

Hurrungane med utrolig skiføre i slutten av juni.

Date:
21.06.2015

På årets lyseste helg skulle vi prøve å bestige Store Skagastølstind. Da vi passerte Krossbu, og nærmet oss Sognefjellshytta, så ble vi klar over at det kunne by på problemer med tanke på snømengdene. Vi fikk med oss en flott solnedgang over Sognefjellet. På lørdag skulle det skje. Det ble ikke akkurat en alpin start, men vi kom oss avgårde halv elleve. Vi tenkte at med en sen start, så ville noen ha gått opp spor for oss. Vi fulgte stien innover dalen, og tok på oss skia rett ovenfor utgangen av kraftanlegget. Selv om vi hadde ski, så tok det lang tid innover. Sekkene var tunge. Vi hadde med en del sikringsutstyr, tau, stegjern, vanlige fjellsko, pluss at vi bar med oss alt vannet vi trengte. Med så mye snø var det ikke godt å vite hvilke forhold som møtte enn. Etter langt >>>

Map    

Auskjeret

Date:
04.04.2015

Etter en dag i bakken gikk jeg og Pekka siste biten opp på toppen av Auskjæret. Det var som man kan se på bildene nydelig vær og flott utsikt. Nedkjøringen var også bra.

Map    

I Rondane sin forgård.

Date:
18.01.2015
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
8:00h
Distance:
30.0km

Vi parkerte på Straumbu, og tok oss fram i retning Bjørnhollia. Ettersom jeg ikke hadde vært på Musvolkampen, så tok jeg med den mens Arne ruslet rolig mot dagens hovedtopp. Etter ca 15-20 min fra T-stien var jeg på toppen. Etter ca 30 min tok jeg igjen Arne, og vi tok en liten matbit før vi krysset elva. Det var bratt ned, og bratt opp igjen. Arne prøver seg. Etter ca 250 høydemeter på 3 kilometer, så kunne også jeg ta på varden. Noen bilder fra den flotte dagen i Januar På tur til bilen gikk vi mot Gravskardshøgda som badet i ettermiddagssol Etter en lang dag kom vi tilbake til bilen. Vi hadde mange forskjellige temperaturer under turen, men da vi kom til bilen syntes vi det ble ekstra kaldt. Ikke så rart da det nesten var minus 20 grader. Turen ble på 30 km, og vi var ute i 8 timer, >>>

Map