Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Topptur/romjulstur på Hemmelfjellet

Date:
29.12.2013
Characteristic:
Backcountry skiing
Duration:
3:00h
Map    

Førjulstur i nordøsterdalen

Date:
07.12.2013

Siste tur på beina i år?? Selv etter siste ukes snøall tok vi ikke på oss hverken ski eller truger. Noe som gikk ganske greit. Hvis man tar kjøreturen i betraktning, så ble det ikke langeturen. Det ble 5,8 km, og ca 2,5 timer. Takk for turen arne (Arne Mæhlen)

Map    

Snø, men ikke skiføre i Sjørøverdalen

Date:
10.11.2013
Characteristic:
Hillwalk

Det er bestandig vanskelig å pakke sekken hvis værforholdene er annerledes dit man skal, enn der man reiser i fra. Etter noen turer der vinterbekledningen har vært noe skral, traff jeg faktisk med utstyret i dag. Jeg pakket for å være sikker, så kunne jeg heller legge igjen noe i bilen. Da vi åpnet bildøra i Øversjødalen, så var det helt greit med varme klær. Det hadde kommet ca 20 cm med snø, det var ca 5 minus, og rundt 5-7 ms med vind. Vinden økte etterhvert. Dette ble en veldig fin tur med vind, sol, og snøføyke. Takk for turen.

Map    

Tverrfjellet

Date:
22.09.2013

Etter en lengre periode med tørke på kommunetoppfronten tok jeg meg en liten tur i dag. Jeg gikk opp fra Sennsjøvika. Der fulgte jeg en gammel traktorvei som gikk nesten helt opp til snaua. Selv om det var sol, så merker man at høsten er i anmarsj.

Map    

Til Jotunheimen med dårlig værmelding

Date:
11.08.2013

Selv med dårlige værmeldinger tok vi sjansen på at YR.no ikke var helt til å stole på. Det har jo vært litt av hvert i det siste.. Vi startet fra Smiugjelsøygarden, og brukte ca 2 timer opp til Gokkerbue der vi overnattet. Der er det plass til to personer, også renner det en liten bekk utenfor. Jeg er litt usikker på om den er der bare hvis det har regnet mye, eller hele tiden. Dagen etter var det lett snøvær. Vi fulgte ryggen opp mot Gokkeroksle, deretter gikk turen til Vesletrollet. Det var ikke drømmeforhold med tanke på klyving i fjellet i dag. Fra 1800 meter, så var det ca 5 cm nysnø, og det snødde fortsatt. Framme ved Vesletrollet tok vi fram klatreutstyr, og sikret oss bortover det lille svaet med den loddrette baksiden. Deretter tok vi oss nedover til en liten vegg på >>>

Map    

Tresfjordpanoramaet

Date:
30.07.2013
Map    

Morgentur

Date:
30.07.2013

Map    

Topptur i Ørstad

Date:
25.07.2013
Map    

Familietur

Date:
22.07.2013
Map    

Maradalstinder

Date:
20.07.2013
Characteristic:
Hillwalk
Duration:
22:00h

Dagen møtte oss med blå himmel, og sol. Siden jeg kom ca 0130, var ikke ønsket om en tidlig start veldig stor. Klokken 0530 var det til min lettels ingen aktivitet i Arne eller Tore sin bil. Strategien ble som følgende: sov til noen banker på vinduet. Strategien virket, vi sov helt til kl 0800.. Da var det plutselig overskyet gitt hmmm. Etter frokost, pakkig, og kjøring så startet vi fra Turtagrø kl 1030. På vei til Turtagrø sprakk skyene/tåka opp og ved ankomst Turtagrø var det sol, og blå himmel. På turen oppover mot hytta på bandet steg temperaturen, og svetteproduksjonen.. Første rast ble før vi skulle krysse Slingsbybreen. Der tok vi opp tauet.. Etter litt mat bar det ut på breen. Mens vi var ute på breen kom det flere skred over svaene på motsatt side dit vi skulle. >>>

Map     4 comments