Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

Morgentur til Gjølbotntind

Date:
28.07.2018
Distance:
4.1km

Map    

Blåskjerdingen.

Date:
26.07.2018

Map    

Sukkertoppen

Date:
24.07.2018
Distance:
3.6km

Selv om det var litt grått i dag, så tok vi en tur ut for å lufte oss. Vi brukte to timer tur/retur. Dagens turmål Her går man opp Toppen skimtes, tåka har lettet. Det kom litt regn i dag, og det er bare å kle på seg. Endelig på toppen Sikteskiva på toppen kommer nok bedre til nytte en annen dag når det er klart

Map    

Rotsetthornet

Date:
23.07.2018
Distance:
3.7km

Turen opp til Rotsethornet fra Volda er både morsom og spennende. Fra der grusveien slutter er det bare 1km til toppen, men en del høydemeter gjør turen bratt. Det er hengt opp en del kjettinger på de brattest partiene noe som gjør det letter å komme seg opp til toppen. Der grusveien slutter er det satt utbenker og ei bålpanne. Utsikt er det også. Det er både kjetting og stigetrinn i fjellet flere steder. Ungene synes det er veldig morsomt. Utsikt fra Aksla, ca halvveis mellom toppen og grusveien. Utsikt fra toppen, Folkestad på venstre siden. Utsikt innover mot Kolåstind, og Skårasalen.

Map    

Sætretinder.

Date:
22.07.2018
Distance:
11.4km

Det var meldt strålende sol denne dagen, men det ble ikke helt slik. Det var lettskyet, men skyene hold seg såpass borte så jeg fikk seg mange prominente naboer. Start på Liasætra Siste mulighet for påfylling av vann litt opp i Åndalen. Parkeringsplassen kan skimtes langt nede. Storhornet (1309) i Bakgrunnen Fv. Bolten (1158) Brunstadhornet (1524) Saurdalsnibba (1342) Brunstadhornet th. og toppen tv. Tettstedet nede ved vannet heter Brunstad. Brekketinder med mye snø foran seg. Slogen og Jakta i skyene bak.

Map    

Hoemstind

Date:
20.07.2018
Distance:
3.2km

Map    

Storskorka

Date:
17.07.2018

På toppen av Storskorka er det blitt satt opp ei bu som heter Jensbu. Denne er til minne om en som falt ned fra toppen og døde for noen år siden. Flere ildsjeler har vært med på å sette opp denne flotte bua. Inne i bua kan man koke kaffe, og fyre i ovnen. Folk har satt igjen diverse mat og drikke, så hvis man er tom for mat og energi, så kan man få litt påfyll her. Mens vi satt inne i bua kom det et forferdelig uvær. På noen minutter blåste det opp. Mosedotter føyk bortover, og det regnet og haglet. Det hele var over på ca 30 min. Hadde ikke bua vært der, så hadde det vært en kald fornøyelse.

Map