Archive - Date

Archive - Activity

Collected lists

De baltiske alper. Del 2: Bestigning av Gaiziņkalns.

Date:
04.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
1.1km

Det høyeste punktet i Latvia var en kort tur opp en bakke til et toppunkt som bød på noe begrenset utsikt. Bedre utsikt ved toppen av skitrekket.

Map    

De baltiske alper. Del 1: Avbrutt forsøk på Utenahøyden.

Date:
04.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.5km

På vei nordover i Baltikum tenkte jeg å gå flere turer, men her ble jeg stoppet av dyrket mark. Kanskje lettere med bestigning utenom vekstsesongen.

Map    

De baltiske alper. Del 1: Juozapinėbakken.

Date:
03.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.1km

Dette var regnet som Litauens høyeste punkt inntil 1994, men er nå detronisert til nr.3. Jeg glemte å stoppe trackingen da spaserturen var over. Spaserturen til toppen er neppe mer en 100 meter t/r.

Map    

De baltiske alper. Del 1: Aukštasis kalnas.

Date:
03.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.9km

Litt dårlig form og en lei tørrhoste etter korona, så SPA-tur til Baltikum kunne være en god idé kombinert med noen enkle toppturer og litt byliv. Leide en bil fra flyplassen i Vilnius og kjørte 40-50 minutter til utgangspunktet for turen til Litauens høyeste punkt. Jeg parkerte på den siste parkeringsplassen, så denne turen kan ikke gjøres kortere. Fint toppunkt med tårn og utsikt over skog- og landbruksområde. Toppunktet er litt feil plassert på kartet, så jeg skal prøve å rette det opp når jeg får tilgang til en PC.

Map    

Jonsknuten for tredje gang.

Date:
29.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Map    

Kveldstur på Langfjellet.

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Fin rundtur fra Slettestølen om de to toppene på Langfjellet.

Map    

Kort ettermiddagstur på Søletjønnuten.

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Arbeidsdag i Kongsberg, så det ble ettermiddagstur opp Numedalen. Hadde forstått at Søletjønnuten var ganske bratt fra alle kanter, men enklere fra nord, så valgte den veien. Gikk jo greit opp der ved å holde seg fast i lyng og trær, men skal lure på om ikke dette klatremessig er den vanskeligste pf100 toppen i Buskerud. Viktigere å passe på hvor man går ned tror jeg og ta seg god tid.

Map    

Urdevassfjellet.

Date:
23.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
16.5km

Urdevassfjellet var en overkommelig tur med mitt utgangspunkt og kombinert sykling og fottur til toppen. Fin topp og god utsikt. Hadde korona 3 uker før denne turen, og merket ikke noe til det underveis bortsett fra at kondisjonen er noe redusert. Fikk imidlertid en reaksjon dagen etter med sår hals og tørrhoste som varte et døgn, så ettervirkningene har ikke gitt seg helt.

Map    

Kjapp tur til høyeste topp på Klinkenberga.

Date:
21.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.1km

Jeg hadde litt krefter igjen etter turen til Ramberget tidligere på dagen, så gikk for en kjapp kveldstur på Klinkenberga. Dette forutsatte åpen veibom, noe som var tilfelle, så jeg kjørte ganske langt opp i skogen før jeg tok beina fatt. Litt bushing i starten, men gikk bedre etter hvert. Jeg hadde tenkt å besøke grønnålene på Klinkenberga også, men gikk rett mot et stup, og innså at det kunne være litt koronglete å få gjennomført den rundturen. Og så var det den åpne bommen da…..

Map    

Kombinert sykkeltur og strabasiøs bushing til Ramberget.

Date:
21.07.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
15.4km

Jobbet på Jaren i dag, og tok elferja over Randsfjorden for å komme meg på Ramberget. Turen var nok litt for spontan og dårlig planlagt. Burde nok ha sjekket flere turrapporter her inne for å finne beste vei til toppen. Der jeg gikk opp var det mye bushing, klyving og sti som gikk i sakksakk i starten. Ble oppgitt over terrenget oppover og ganske lei egentlig. Nedover valgte jeg en mye enklere vei og traff til slutt en sti ca 320 moh. Jeg syklet på grusveier. Tror det ble ca 9,5km sykling. Knapt 6 km fottur da.

Map