Archive - Date

Collected lists

Johovda i Uvdal på ski i november.

Date:
25.11.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
9.1km

Det har vært så mange fine turraporter på peakbook i november fra skiturer og fotturer i fjellet, så tenkte jeg måtte prøve en tur jeg også. På Imingfjell var det meldt pent vær, men litt vind, så jeg lot det stå til og satset på Johovda hvor jeg ikke hadde vært før. Veien over fjellet ned til Tessundalen skulle stenge for vinteren om få dager, så dette var kanskje siste mulighet for Johovda med kort anmarsj før påske. Vanlige fjellski ble valgt og det gikk ganske greit med blå ekstra til Johovda med vekselvis gjennomslagsføre og knallhard skare. Siste biten til topps gikk jeg til fots. Jeg hadde skifeller i sekken og trodde det ville bli bruk for dem, men både feste og glid var ganske bra. Pent vær, om enn litt vind på vestsiden av Johovda, og ikke noe mindre på toppen, >>>

Map    

Kort skitur fra Solvang.

Date:
18.11.2023
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
5.4km

Veldig kort skitur inn til Svarthamna etter en slitsom tur til Aron skimarked i Mjøndalshallen for å finne brukt skiutstyr til minstemann. Fine skispor på grusveien, ellers var det så som så.

Map    

Kjapp tur på Takseråsen i Tvedestrand.

Date:
09.11.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.3km

Kort tur på vei hjem etter et par arbeidsdager i Arendal. Fin sti helt til topps som bildene viser.

Map    

Ny rekord for tidligstart på ski i Finnemarka.

Date:
31.10.2023
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
8.9km

Forrige skitur i Finnemarka var 14.mai. 2023. Det var det seneste jeg har gått på ski i skisesongen i Finnemarka. Nå ble det anledning til å sette en ny rekord med tidligste skitur, altså 31.oktober 2023. Det blir under et halvt år mellom skisesongene det. Bare skuterkjørte løyper for å lage såle, men det var satt spor også. Og felleskiene ga veldig godt feste og tilsvarende dårlig glid. Helt greit det i nedoverbakkene.

Map    

Fottur på Sveltleinåsen.

Date:
29.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

I dag ble det tur til nærmeste ubestegne rødnål for meg. Kriss var også med. Drøyt halve turen gikk på en gruset traktorvei, men mot toppen av Sveltleinåsen ble det bushing. På returen glemte jeg å stoppe GPS-trackingen, men jeg har trukket fra 0,6km, slik at fotturen ble 4,2km.

Map    

Holtfjellet på Røverskansen.

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.0km

På returen fra Eidsvollbygningen, Vardehøgda i Nes og Nes kirkeruiner ble det tid til en liten tur til. Holtfjellet var en fin liten tur hvor det var interessant å lese om historien til Røverskansen.

Map    

Valstadvarden og Vardehøgda.

Date:
28.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Startet turen sammen med Kriss med en drøy times omvisning i Eidsvollbygningen som egentlig burde vart tre timer ut fra guidens kunnskapsnivå og min interesse for revolusjoner:-) Deretter en kort kjøretur til østsiden av Vorma hvor fotturen startet på Vika parkeringsplass og gikk via Dalsjøhytta opp til Valstadvarden og Vardehøgda.

Map    

Kveldstur rundt Svarttjern.

Date:
23.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
6.3km

Map    

Skurven på en fin høstdag.

Date:
17.10.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.9km

Ettermiddagstur etter jobb på Kongsberg. Ble ikke lange turen siden det gikk an å kjøre nesten til topps. Etterpå startet jeg en tur mot Granskardåsen, men returnerte hjem igjen ettersom det var litt mye skyting i skogen, og skuddene ble høyere jo nærmere jeg kom Granskardåsen.

Map    

Med ståmoped til Sæterberget i Odal vindkraftverk.

Date:
14.10.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
4.8km

Etter Brennhaugen tidligere på ettermiddagen hadde jeg lyst til å ta en tur i Engerfjellet vindpark, og selvfølgelig også gå på Engerfjellet (567 moh). Det var en del vind denne dagen, så jeg tenkte det måtte være litt fart i rotorbladene. Men jeg rotet så lenge rundt på veiene der uten å finne annet enn private veier og skumle åpne bommer, så jeg lot det være. Det hadde blitt mørkt før jeg nådde Engerfjellet om jeg hadde prøvd. Kanskje lurt å lese turrapporter fra peakbook på forhånd slik at man vet hvor man skal kjøre:-) I stedet kjørte jeg litt lenger sør til Odal vindkraftverk hvor det var adskillig lettere å finne frem; jeg fulgte en grusvei fra Råsen (136 moh) sørover til "Sæterberget bom". Ble cirka 100 meter fottur i terrenget, og en del spasering >>>

Map