Archive - Date

Collected lists

Brannfjell

Date:
29.09.2021
Characteristic:
Walk
Duration:
1:30h
Distance:
8.0km

Map    

Kjapp tur til lite interessante Tretjernshøgda.

Date:
26.09.2021
Distance:
4.3km

Planen nå var egentlig Marivollhøgda øst for Sperillen. Jeg var litt heldig fordi mange av bommene står åpne pga elgjakta. Jeg hadde kommet til ca 400moh nord for Marivollhøgda da en gjeng, sikkert 10 elgjegere, sa at jeg ikke fikk lov å gå opp dit jeg hadde tenkt. Man krangler jo ikke med folk med våpen, så jeg sa jo at det skal jeg ikke gjøre siden de skulle jakte der, og jeg sikkert ville skremme elgen. Jeg henviste jo selvfølgelig til allemannsretten, og ville ha litt goodwill, uten at jeg fikk det da. Har ellers full forståelse for at de ikke ville ha meg opp i der. Dessuten har jeg blitt skutt på en gang og også skutt mot på fjellet og i skogen, så ikke sikkert jeg er like heldig tredje gang det smeller mot meg. Jeg kjørte heller videre og gikk opp på Tretjernshøgda. >>>

Map    

Steinvarden en fin høstdag.

Date:
26.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.5km

Etter å ha betalt 50 kroner i den manuelle bommen ved Dalavassvegen kunne jeg uten problemer kjøre helt opp til parkeringsplassen ved Okstjernet. Den siste delen av veien opp dit så ut til å være gruset opp ganske nylig. På veien dit traff jeg en hyggelig jeger som jeg pratet med og han forklarte meg veien oppover dit; veldig fint siden jeg ikke hadde 4G-dekning og ikke hadde lastet ned kart på forhånd. Etter å ha parkert fulgte jeg en traktorvei et stykke før jeg måtte gå i terrenget. Men det var ganske lettgått helt til Steinvarden. Returen la jeg i en litt mer østlig retning uten at jeg kan si hva som er beste veivalg.

Map    

Tur til Rustaden.

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
9.5km

Fikk med meg Vegard på turen som delvis gikk til fots og delvis med ståmoped. Har jo gått på ski fra Kanada opp på sørsiden av Dammyrdamnen sikkert over 100 ganger og sett lysene fra Rustaden. Så på tide å avlegge også denne delen av Finnemarka et besøk.

Map    

Tverken i pent vær via Bera.

Date:
22.09.2021
Distance:
9.7km

Gikk opp til Tverken via Bera og tok stolheisen ned igjen. Forskrekket over at så mye av skogen er hogd ned siden sist jeg var der. Kjente meg ikke igjen til tross for at jeg har gått her noen hundre ganger.

Map    

Utfordrende sti mot Strandekollen.

Date:
18.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Dagens femte(!) korte tur gikk til Strandekollen. Formen tidligere på dagen hadde vært utmerket, men jeg merket nå kjapt at bakkene opp til Storøya hadde gjort meg adskillig tregere i frasparket på stien bortover mot Strandekollen. Det hjalp heller ikke at stien etterhvert ble helt ufremkommelig pga trefall etter vinterens våte snøfall. Men jeg kom meg opp på Strandekollen og nå var det ikke aktuelt å gå noe mer den dagen.

Map    

Bratt til topps på Storøya.

Date:
18.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Jeg valgte en ganske bratt vei opp til Storøya som ikke er noen øy. Såpass bratt at jeg måtte stoppe et par ganger for å få igjen pusten. Veldig dårlig med sti oppover, men det er stedvis antydning til sti. Ikke så mye å si om denne toppen som bare ble besøkt fordi peakbook har en rød nål der.

Map    

Elsrudkollen. Dagens utsiktstopp.

Date:
18.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km

Nå hadde jeg egentlig tenkt meg ned til Storøya etter Skarrudkollen, men oppdaget at veien ned dit gikk rett forbi korteste vei til Elsrudkollen, så da omprioriterte jeg heller, og kjørte så langt jeg kunne opp i hyttefeltet på Blåbærhaugene, og parkerte like ved der stien startet. Turen oppover gikk på god sti, og formen var fortsatt bra på denne tredje korte turen for dagen. Litt usikker på hvor toppområdet egentlig var, enten oppe på en bergknabb eller under et tre, men det mest interessante her er defintivt utsikt fra øststupet. Det ble en pause her med beundring av utsikten over Sperillen før jeg gikk ned igjen. Dagens fineste tur egentlig, og strengt tatt den eneste som kan anbefales av dagens turer.

Map    

Kjapp tur til Skarrudkollen.

Date:
18.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
2.4km

Peakbookkartet er ikke helt oppdatert, men det går nå vei et stykke lenger oppover til noen hytter som er under bygging hvor jeg parkerte bilen, og startet GPS-trackingen. Denne turen var så kort regnet jeg med, så droppet sekken. Jeg hadde skiftet til noen nye og lettere fjellstøvler som forble tørre på turen takket være god sti nesten helt til topps på Skarrudkollen. Fin og kort tur med noe utsikt på toppen.

Map    

Våt tur til Råhaugen.

Date:
18.09.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Jeg hadde iført meg solide fjellstøvler for turen til Råhaugen, men selv om det ikke regnet ble jeg kliss våt på buksene og i skoene pga våt lyng jeg måtte vasse gjennom. I tillegg var det mange trær som lå over stien som jeg fulgte nesten halvveis opp til Råhaugen. Toppunktet på Råhaugen er ikke særlig interessant; kun for spesielt interesserte. Siden turen oppover hadde medført en del bushing og mye våt lyng, la jeg returen en annen vei ned. Ikke så smart. Der var det utfordrende terreng og til dels ekstrembushing den veien jeg gikk. Ikke noe positivt å si om denne turopplevelsen, men heldigvis bedret humøret seg betraktelig på dagens neste topptur.

Map