Archive - Date

Collected lists

Mjærskaukollen i storm med Vegard.

Date:
30.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Dårlige skiforhold de fleste steder jeg kjenner til, så da ble det heller en tur til andre siden av Oslofjorden for å gå på en rødnål. Fikk med meg Vegard. Ganske utfordrende med isete veier og stier nesten til topps, men med brodder gikk det bedre. Tårnet på toppen var flott og med god utsikt i alle retninger. Vinden gjorde at undertegnede var noe skjelven i bena på toppen av tårnet, men Vegard var flink til å berolige faren sin da:-) Veldig fin topptur pga tårnet, men kanskje enda finere om sommeren.

Map    

Berbytårnet før Malik viser kreftene sine.

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km

Det her ble andre turen for dagen. Jeg var jo ved Svinesund, så det kunne vel ikke være så langt til Berbytårnet tenkte jeg, men det var det. Jeg måtte jo rote meg gjennom Halden og derfra var det et god stykke til Berby og enda lenger tilbake fordi jeg måtte lade elbilen. Vel, vel, turen ble fin den for å være fottur i januar. Det hadde begynt å blåse en del da jeg startet denne turen, men jeg gikk litt i le av Berbyåsen hvis den heter det, så merket ikke vinden før på toppområdet. Litt grusveitrasking i starten av turen før det er en god sti oppover mot toppen. Denne smalner riktignok etter hvert, og litt før toppen tror jeg den forsvant, eller kanskje stien ikke fører til toppen. Jeg fant aldri ut om det er noe tårn på toppen, noe navnet skulle tilsi.

Map    

Børsåsen litt unna Covid-19 testerne.

Date:
29.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
1.6km

Jeg hadde et ærend i Sarpsborg i dag, så ville gjerne benytte anledningen til å gå noen turer i nærheten, eller kanskje enda lenger borte. Valget falt på Børsåsen ved Svinesund. For å komme til Børsåsen prøvde jeg først å parkere ved tollstasjonen, men der var det så mye testing av Covid-19 og gulkledde folk at jeg heller prøvde et annet alternativ. Det gikk jo greit det også. Sti nesten helt til topps, mangler kanskje bare 50-100 m før toppen. Litt utsikt fra toppen nord- og østover, men jeg tilbragte ikke mye tid der.

Map    

Fottur til Rishuet i januar.

Date:
23.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
10.7km

Etter mye vind og regn på Vestlandet måtte jeg benytte anledningen til en tur i sola her østafjells. Valget falt på en topp i Ringerike hvor det ikke var meldt tåke. Jeg hadde ikke undersøkt så mye på forhånd om hvor langt jeg kunne kjøre på skogsbilveier, så parkerte like godt ved Veme kirke, litt fordi jeg ønsket en lang tur også. Jeg hadde forventet mer snøvassing, men det ble heller til at jeg fulgte spor fra en 4-hjuling og brøytede skogsbilveier helt til topps på Rishuet. Fin tur, og bra utsikt fra toppen. Og turen kan gjøres kortere enn det jeg valgte, selv om vinteren.

Map    

Rundtur på Myrland og Blindheim.

Date:
20.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
9.2km

Ble litt lengre tur enn tenkt, som bare var en rundtur på Myrland, og gikk over Tjørsundet til Tørlen med en liten skogstur der. Lett snøvær på turen og ingen vind.

Map    

Tur til Utvikfjellet i ut-på-tur-aldri-sur vær.

Date:
19.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km

Måtte finne en passe kort tur i det dårlige været i dag og valget falt på en lav topp for å unngå for mye vind og snøvær. Vinden var egentlig ikke noe stort problem.

Map    

Langs Eggen fra Kverveaksla til Storhaugen etter stormen.

Date:
17.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Fin rundtur i oppholdsvær etter nattens storm.

Map    

Ny storm på gang og tur til Neshaugen på Flisneset.

Date:
16.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
5.9km

Måtte ta en trimtur i dag også, og kom meg ut før de verste stormbygene slo til. Siden det er over 40 år siden jeg gikk her sist husket jeg ikke hvordan stiene gikk, så det ble litt bushing.

Map    

Toppen av Ellingsøya i oppholdsvær etter Gyda.

Date:
15.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km

Det her var en fin tur med god sti og fin utsikt. Sikkert enda finere om sommeren i pent vær. Veldig enkelt å gå oppover den stien jeg fulgte. Nedover valgte jeg en veldig smal sti fra toppryggen som stedvis var vanskelig å følge. Det ble noe bushing særlig pga en del trefall.

Map    

Tur til Solavågsfjellet etter ville og våte Gyda.

Date:
14.01.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
3.5km

Måtte benytte anledningen til en pause fra hjemmekontoret siden været var ganske bra noen timer etter Gyda. Fortsatt litt vind, litt hagl og ingen antydning til blå himmel. Søkkvått i terrenget og tungt å gå pga det.

Map