Archive - Date

Collected lists

Svinåsen og Basmo fort.

Date:
27.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.1km

Planen var egentlig i Storåsen i Marker, men der var det rådyrjakt på gang, så jeg fant det tryggest å finne på noe annet. Så det ble heller Svinåsen ikke så langt unna, og en rundtur på Basmo fort. Traktorvei og god sti en del av veien mot toppen før det ble noe bushing på slutten.

Map    

Dalasjøhøgda etter jobb før mørket kom.

Date:
25.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

I dag jobbet jeg fra Jaren og på vei hjem ville jeg finne en tur til en rødnål som jeg kunne nå før mørket kom. Valget falt på Dalasjøhøgda rett øst for Grua som er en ganske kort tur. Egentlig hadde jeg tenkt å parkere på Dalasjøhøgda p-lomme, men det var noen skilt som tydet på at det foregikk skyting, så jeg fant det tryggest å parkere på Nysetra skytebane. Selvfølgelig var det ingen kveldsskyting på en torsdag når jakta snart er ferdig. Fikk litt mer trim som jeg sikkert hadde godt av. God traktorvei eller sti helt til topps, med unntak av de siste 20 metrene.

Map    

Bekaputthøgda, Smørkollen og Blekåsen.

Date:
21.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Etter torsdagens vindvær var det mange trær som hadde veltet over veien jeg kjørte opp til Rådalsputten. Heldigvis var det ryddet opp der allerede, men de skogsbilveiene jeg fulgte opp mot Bekaputthøgda var fortsatt ikke ryddet, og der var det en mengde trær over veien. Stedvis var det ufremkommelig, og da gikk jeg i stedet inne i skogen. Av den grunn fant jeg det enklere å gå over Smørkollen og gå utenom stier i skogen på returen. Turen opp til Blekåsen var enklere fordi det ikke var så mange trær over stien. Litt utsikt var det på toppene, men ikke noe å bli målløs av.

Map    

Fin rundtur om Kattåsen.

Date:
20.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.3km

Fin sti helt opp på Kattåsen.

Map    

Kort tur til Ese.

Date:
20.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Map    

Snøvassing og høye kneløft på Slettefjell.

Date:
14.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.0km

Tåke i Drammen denne dagen, men jeg så av webkameraer at det var sol i høyden litt lenger inne i landet. Har gode minner fra et par novemberturer oppe i Eggedal i 2020 som jeg håpet å få oppleve igjen, men da var det ikke snødekke og veldig enkelt å gå til fots; slik var det ikke i år. Valget falt tilfeldigvis på Slettefjell. Det var veldig greit å gå på traktorveien fra der jeg parkerte og drøyt 1km oppover. Men da jeg skulle ut i terrenget ble det adskillig tyngre med et tynt skarelag oppe på snøen. Jeg kom meg jo oppover ved å ta tiden til hjelp og tenkte at det var lurest å velge en mest mulig direkte linje til toppen fordi stien sikkert var vanskelig å finne. Det var flott på toppen av Slettefjell med utsikt til blant annet Norefjell og Gaustatoppen. Nesten ikke vind >>>

Map    

Maugerudnatten i nysnø og tåke.

Date:
13.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
1.0km

Yr hadde en melding om pent vær litt oppe i Numedalen, så reiste dit for å få litt sol uten at jeg hadde bestemt hvilken topp jeg skulle gå på. Litt nord for Kongsberg var det fortsatt overskyet og tåke på toppene, så det eneste jeg gadd gjøre var å gå på Maugerudnatten som skulle være en kort tur. Høydepunktet på turen var å kjøre den bakhjulsdrevne elbilen på snøføre opp bratt vei med mange svinger. Uvant når jeg har vært vant til forhjulsdrift. Når det gjelder selve fotturen gikk den greit; fulgte sti hele veien til tross for snødekt landskap. Mulig at det er fin utsikt på toppen, i tåka var det vanskelig å bedømme.

Map    

Lagmannskollen med Vegard.

Date:
06.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
10.3km

Jeg syntes turen på Sæteråsen før lunsj denne dagen ble litt kort, så jeg fikk med meg Vegard på en tur til med utstrakt bruk av ståmoped som han synes er ok. Her parkerte vi utenfor bommen til Kollsjøveien og sparte dermed 50 kr. 4 km sykling oppover ble jeg sliten av selv om jeg har en liten elmotor til å hjelpe meg. Vegard syntes i hvert fall jeg gikk ganske tregt mot toppen av Lagmannskollen. Lagmannskollen har en liten varde, men ingen utsikt å skryte av. Det har derimot trigpunktet cirka 200 meter vest for Lagmannskollen. Skal se om jeg klarer å få opp en grønnål der; mener den fortjener det. Returen ble lagt litt lenger vest hvor vi etterhvert traff på en traktorvei som gjorde denne veien mer lettgått enn der vi gikk oppover. Fotturen ble cirka 2,3 km lang, noe vi brukte >>>

Map    

Sæteråsen og Leknesfjellet med Vegard.

Date:
06.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
9.3km

Blå himmel da vi kjørte fra Drammen, men allerede da vi startet med syklene våre rett før bommen på Kringsjåveien hadde det blitt sløret sol. Vegard på ståmoped, mens jeg brukte elsykkel. Fra der vi parkerte syklene var det en slags traktorsti nesten helt til topps på Sæteråsen. Jeg var litt misfornøyd med utsikten fra Sæteråsen så vi gikk bortom Leknesfjellet som hadde god utsikt mot Norefjell. Det var kjølig ute, så det ble ingen pauser på turen. Spiste heller i bilen. Fotturen var 1,8 km på 49 minutter. Ble litt bushing mot Leknesfjellet.

Map