Archive - Date

Collected lists

Simlehovde og Beltenuten med Nils.

Date:
29.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
17.9km

Nils laget turrapport som finnes her: https://peakbook.org/tour/465435/Simlehovde+%26+Beltenuten+m%252FErling+-+Nore+og+Uvdal.html Mine bilder er nedenfor.

Map    

Tverråsen og Måneskinnsheia i sommervarme med Vegard.

Date:
25.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
6.7km

Litt for varmt til skogstur i dag. Hadde tenkt å gå til Skimten, men etter Tverråsutsikten fant vi ut at det var best å komme seg tilbake. Høydepunktet på turen var lunsj på uterestaurant i Drammen etterpå.

Map    

Kveldstur på Skinhovdkulten.

Date:
23.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.5km

I forkant av denne turen hadde jeg gått en 4 timers runde på Hallandsfjellet, og var litt sliten må jeg innrømme. Men jeg var langt oppe i en seterdal i Numedalen og syntes jeg måtte avlegge den siste for min del ubestegne rødnåla i området en visitt, så jeg la i vei på en kveldstur som pga terrenget ble litt mer langvarig enn jeg hadde trodd. Vinden hadde løyet og mygg og fluer hadde kommet frem, så det ble noen myggstikk til tross for at jeg hadde tatt på meg både langbukse og jakke. Det var ikke noe fint terreng å gå i mot toppen og jeg fant heller ingen stier. Men utsikten fra toppen var verdt slitet og utsikten vestover i kveldssola var upåklagelig. Det ble en pause på toppen før jeg gikk tilbake nesten samme vei.

Map    

Rundtur på Hallandsfjellet.

Date:
23.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
10.2km

Denne turen hadde jeg planlagt litt og satt fra meg en ståmoped ved Bakkesetre og kjørte med bil tilbake til Gvamssetre for å starte turen der. Det var pent og varmt vær denne dagen og det ble årets første tur i kortbukse. Noe vind i høyden gjorde at jeg tok på meg jakke på toppen av Hallandsfjellet. Fin tur i lettgått terreng med mange stier. r

Map    

Bakkestølnøse i forbifarten.

Date:
20.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

På vei hjem fra hytta på Stad stakk jeg oppom Bakkestølnøse. Litt vind gjorde at matpausen på toppen ble kort, og ellers gikk jeg ganske fort til meg å være.

Map    

Trær hulter til bulter på Linskardberget.

Date:
15.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.8km

På vei fra jobb på Jaren til hytta på Stad benyttet jeg først anledningen til å ta den elektriske ferja over Randsfjorden. Deretter ble det tur på Linskardberget. Fin utsikt på toppen, kanskje fordi så mange trær hadde falt ned. Litt slitsomt å bevege seg i terrenget når trærne ligger horisontalt.

Map    

Rudskollen.

Date:
14.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
7.7km

Fagdag på Tyrifjord hotell med mye god mat. Gjorde et forsøk på å brenne opp noen kalorier etterpå. Brukte ståmoped på grusveien, men siden jeg er for tung eller ståmopeden for svak blir det mye trilling oppover, men den er fin å ha på returen.

Map    

Hørtekollen med Susanne og Vegard.

Date:
12.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km

Vi gikk bratt opp fra Poverudbyen og ut til fastpunktet Hørtekollen. Susanne syntes det var nok og gikk tilbake samme vei. Vegard ble på returen også med til Hørtekollen Vest som faktisk er det høyeste punktet på Hørtekollen. Deretter tok vi en liten runde om Svarteberg og noe seriøs bushing på stien opp til Svenskehaugen.

Map    

Veikulnatten i forbifarten.

Date:
06.06.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
7.1km

På returen fra Ålesund til Drammen på en varm dag valgte jeg å legge bilturen om Geiranger, Valdresflya og Golsfjellet. Veikulnatten var på forhånd utpekt som toppturmål fra bilturen. Sånn i ettertid skulle jeg valgt noe litt høyere i terrenget, for det var ganske varmt i skogen oppover mot Veikulnatten selv om jeg hadde t-skjorte hele veien. Skogsturen oppover var ikke så fin egentlig. Bratt, stedvis vått og mange trær som lå over stien etter fjorårets vindvær. Toppområdet var imidlertid flott med utsikt langt vestover til Hallingskarvet og Hemsedalsfjellene samt deler av Jotunheimen. Jeg likte bedre den noe slakere og bredere stien jeg valgte på returen. Kunne like gjerne gått opp og ned her. Høydepunktet på turen var selvfølgelig toppområdet, og erfaringen var at Veikulnatten >>>

Map