Archive - Date

Collected lists

Vardåsen i Enebakk.

Date:
29.05.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
6.5km

Etter en spennende tur i Drøbak for å se på USS Gerald R. Ford, kjørte Kriss og jeg lenger inn i landet for å finne en fin topp å gå på. Vardåsen viste seg å være et godt valg. Først noe grusvei til oppvarming, før det ble en traktorvei med litt oppoverbakke, og så en sti med jevn stigning til topps på Vardåsen. Toppen var fin den med begrenset utsikt. Tenker av og til at det skulle vært noen på en del topper på Østlandet og meiet ned skogen slik at utsikten hadde blitt bedre. Dette var en slik markert topp som hadde fortjent bedre utsikt. Men fin tur likevel, og skogen er fin på denne tiden av året.

Map    

Sykkeltur til USS Gerald R. Ford i Drøbak.

Date:
29.05.2023
Characteristic:
Bike trip - road
Distance:
5.6km

I forrige da USS Gerald R. Ford gikk inn Oslofjorden var jeg på jobb, og kunne ikke godt ta fri for å se skipet. Så når det seilte ut Oslofjorden på en fridag hadde både Kriss og jeg lyst å se skipet på litt nærmere hold. Valget falt naturligvis på Drøbak hvor vi hadde vært to uker tidligere for å besøke Oscarsborg og gå en tur på Håøya. Vi parkerte bilen 2-3 km unna og syklet ned til Drøbak sentrum og spaserte litt rundt før vi fant en god plass i parken hvor vi også spiste lunsj. God stemning i Drøbak denne dagen, og imponerende skip selvfølgelig med sine 337 meter lengde og et dekk fullt av diverse fly. Men årsaken til at så mange ville se skipet var nok at dette var verdens største krigsskip og at det antagelig aldri kommer inn i Oslofjorden igjen. Spennende å se >>>

Map    

Storhovda i Hemsedal på vei hjem fra Stadt.

Date:
28.05.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Kjøreturen fra Stadt og hjem til Drammen er 8-9 timer. Vestlandet innbød ikke til tur med regn og vind, så Kriss og jeg valgte en tur i Hemsedal for å få litt avveksling og trim på turen. På stien opp fra Gravset var det stedvis litt snø i de skygefrie partiene mens sørhellingene for det meste var snøfrie. Jeg følte likevel det var noen dager for tidlig for fotturer i dette området og på denne høyden. Toppen var imidlertid fri for snø, der kom også sola og var definitivt turens høydepunkt med flott utsikt mot Skogshorn.

Map    

Kriss ville på Sjåstadvarden.

Date:
27.05.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

Kriss ville på Sjåstadvarden, og jeg ble noe motvillig med opp gjennom Dragseidet forbi der de akkurat var ferdige med spelet Sverdeggje om da Olav Tryggvason kristnet fire fylker. Det regnet og var ganske kaldt ute, så planen vår om å overvære selve spelet denne dagen hadde blitt kansellert. Men vinden kom noe overraskende på Kriss, så turlysten hennes forsvant i møtet med nordvesten på toppen av Dragseidet. Jeg hadde uansett ikke gått opp på Sjåstadvarden i regnværet. Tilbakeveien ble lagt ned en gammel postvei fra 1800-tallet hvor kanskje vikingene også dro båtene for over 1000 år siden.

Map    

Tur på hele Hoddevikstranda.

Date:
26.05.2023
Characteristic:
Walk
Distance:
2.1km

Kriss og jeg gikk hele Hoddevikstranda. Vi var ikke ute i sjøen selv om det kan se slik ut på kartet.

Map    

Kjerringa.

Date:
26.05.2023
Characteristic:
Walk
Distance:
0.1km

Map    

Deighovd i forbifarten med Susanne og Vegard.

Date:
21.05.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.4km

På vei fra Aurland til Drammen igjen stakk Vegard, Susanne og jeg oppom Deighovd. Jeg hadde tenkt å følge NJK500 sitt forslag og gå både opp og ned en mer sørlig rute, der han gikk ned. Men der var det et femtitalls store kuer på beite som jeg ikke ville forstyrre. Ellers er ikke denne toppen noe spesielt interessant. Minimal utsikt og hogstterreng er jo ikke noe spennende. Eneste motivasjonen var at pf>100 må jeg innrømme.

Map    

Rundtur om Urevassnutane og Langvasseggi.

Date:
20.05.2023
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
24.3km

Yr.no meldte sol denne dagen, mens værmeldingen etter Dagsrevyen ikke var fullt så bra. Men jeg planla uansett å starte tidlig denne dagen for en skitur i Aurlandsfjella. Plan A var en rundtur om blant annet Urevassnutane, og så håpet jeg på klar himmel om natten og skareføre. Skuffet ble jeg da jeg stod opp litt før kl.6 og så at det var skyet ute, men kjørte likevel opp fylkesvei 50 til fylkesgrensen. Litt skeptisk trasket jeg av gårde med forhåpninger om at føret ikke var så ille og det bedret seg gradvis oppover mot Urevassnutane. Jeg hadde også spor å gå i fra dagen i forveien, antagelig fra boven. Oppe på Urevassnutane blåste det en del, så caps ble byttet ut med lue og dunjakke, men jeg brukte likevel noe tid der oppe for å studere utsikten og eventuelt til å vurdere >>>

Map    

Blomheller - Vatnahalsen.

Date:
19.05.2023
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
8.4km

Susanne ville ta Flåm zipline igjen. Jeg brukte ståmoped til der den bratte bakken og serpentinsvingene startet og gikk opp til Vatnahalsen.

Map    

Trimtur på Benterudnatten.

Date:
18.05.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.2km

På vei fra Drammen til Aurland, var det fint å få en liten trimtur knapt halvveis. Jeg gikk opp på Benterudnatten mens Susanne og Vegard spaserte langs grusveien. De hadde ingen motivasjon for denne toppen. Jeg synes det var en fin tur. Startet med å gå gjennom en åpen grind og fulgte traktorspor i kanten av et jorde. Deretter var det å krype under et piggtrådgjerde og deretter et elektrisk gjerde uten strøm riktignok. Turen til topps gikk i en del åpen skog med noen stier her og der.

Map