Archive - Date

Collected lists

Slottet.

Date:
31.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.1km

Etter Værsåsen fant jeg ut at jeg hadde tid til en kort tur til. Jeg kjørte til Prestfoss og nedover langs Simoa til Eikje der det går en grusvei oppover i marka. Kjørte også gjennom et par bommer, men så ikke ut som de var i bruk. Veien kommer så høyt som ca 580 moh og det er en bratt nedoverbakke mot Eikjedalen som er så bratt at det kan være problematisk å kjøre motsatt vei. Etter å ha parkert bilen syklet jeg oppover grusveien mot Slottet og gikk den siste knappe kilometeren mot Slottet i ganske bra tempo. Tørt i terrenget, så joggesko gikk greit. Toppområdet gir ikke noe særlig utsikt. Ikke så veldig spennende topp dette, og på denne tiden av året har hjortelusfluene begynt å bli plagsomme. Etter å ha syklet ned igjen snakket jeg med en hyggelig kar ved ei hytte som >>>

Map    

Værsåsen med sykkel og en kort rusletur.

Date:
31.08.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
9.5km

Til trimturen i dag hadde jeg med sykkel og fant en rødnål med grusvei nesten helt til topps. Cirka 200 meter å gå i ganske slakt terreng opp til toppunktet på Værsåsen. Ikke all verdens utsikt fra toppen, men det ble en fin trimtur opp dit i hvert fall.

Map    

Djupegrønuten i sommervarme.

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
3.8km

Planen var å kjøre på nordsiden av Pålsbufjorden og gå på noen småknauser der, eller i hvert fall én. Men akkurat da jeg kjørte forbi Vasstulan kom det fem tildels alvorlige feilmeldinger fra bilen. Jeg mistenkte noe datakrøll, så stoppet heller på Vasstulan og håpet at bilen kunne få tenkt seg litt om mens jeg gikk på tur. Kortbukse og t-skjorte og lette joggesko på gode stier helt til topps og ned igjen. Dessverre var det fortsatt fem feilmeldinger i bilen, men den var kjørbar. Etterhvert nedover i Numedalen forsvant heldigvis meldingene og jeg kom hjem uten feil.

Map    

Kistenuten i sommervarme.

Date:
29.08.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.8km

Jeg hadde lyst på fjelltur denne fine sommerdagen og valget falt på Kistenuten siden det var sti helt til topps, og moderat, men jevn stigning. Jeg brukte også staver pga tennisleggen min, men i dag merket jeg stor fremgang fra tidligere med lengre steglengde og høyere tempo. Gikk med t-skjorte helt til topps, på toppen og ned igjen. Skulle hatt kortbukse også; så varmt var det.

Map    

Eidvasskollen

Date:
26.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
12.9km

Inn mot Strømsbygda har jeg ikke vært siden en høsttur i mørke og tåke en gang på 90-tallet. Fint område som jeg må besøke flere ganger. Brukte ståmoped opp hele grusveien etter å ha parkert bilen rett før en låst bom. Er ganske mye trim i elsparkesykkelen, det fordi det blir varmgang i motoren ganske kjapt slik at jeg må hjelpe til med å sparke fra. Eller gå ved siden av. Mulig jeg er for tung:-( Tennisleggen min har blitt bedre og steglengden lengre, men kondisen kunne vært bedre. Eidvasskollen er en flott utsiktstopp, som ga mersmak på å besøke andre topper i området.

Map    

Dusehesten og Dusetind.

Date:
21.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.4km

Tok sjansen på å passere kjetting og hengelåser og parkerte endog rett ved en hytte. Ganske bra sti oppover og veldig fint å gå fra Dusehesten til Dusetind. Syntes jeg hadde bra tempo oppover, men på returen gikk det tregere; var nok også sliten etter turen tidligere på dagen.

Map    

Bergsjøåsen i sakte kino.

Date:
21.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Humpet meg opp på denne toppen. I cirka halv fart av hva jeg hadde vært kapabel til for seks uker siden. Litt vanskelig å finne stien oppover noen steder. På returen gikk jeg på sti hele veien. Fint toppområde med utsikt langt vestover.

Map    

Oppskot med ståmoped og staver.

Date:
19.08.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
3.9km

Halve turen gikk med ståmoped. Her var veien så pass bra at man kunne kjørt bil også. Bra utsikt på toppen til å være Østfold, spesielt oppe i utsiktstårnet.

Map    

Liten rundtur på Trøgstad fort.

Date:
19.08.2021
Distance:
1.0km

Rundtur til fots på Trøgstad fort uten staver eller andre hjelpemidler. Rotet meg bort i litt rufsete terreng på returen.

Map    

Kvigtjennhøgda med ståmoped og staver.

Date:
17.08.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
20.7km

Med fortsatt tennislegg, og et desperat ønske om tur tenkte jeg elsparkesykkel nesten til Kvigtjennhøgda kunne være en fin idé. Imidlertid var bakkene for bratte eller jeg for tung, så jeg måtte gå eller hjelpe til med å sparke fra i de fleste bakkene. Motoren gikk rett og slett varm, ble varm jeg også da. Returen gikk imidlertid veldig greit. Selve toppen som jeg haltet meg opp på er ikke mye å skryte av. Pga mye skog var utsikten lite interessant.

Map