Archive - Date

Collected lists

Jonsknuten for tredje gang.

Date:
29.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
1.8km

Map    

Kveldstur på Langfjellet.

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
3.7km

Fin rundtur fra Slettestølen om de to toppene på Langfjellet.

Map    

Kort ettermiddagstur på Søletjønnuten.

Date:
27.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.0km

Arbeidsdag i Kongsberg, så det ble ettermiddagstur opp Numedalen. Hadde forstått at Søletjønnuten var ganske bratt fra alle kanter, men enklere fra nord, så valgte den veien. Gikk jo greit opp der ved å holde seg fast i lyng og trær, men skal lure på om ikke dette klatremessig er den vanskeligste pf100 toppen i Buskerud. Viktigere å passe på hvor man går ned tror jeg og ta seg god tid.

Map    

Urdevassfjellet.

Date:
23.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
16.5km

Urdevassfjellet var en overkommelig tur med mitt utgangspunkt og kombinert sykling og fottur til toppen. Fin topp og god utsikt. Hadde korona 3 uker før denne turen, og merket ikke noe til det underveis bortsett fra at kondisjonen er noe redusert. Fikk imidlertid en reaksjon dagen etter med sår hals og tørrhoste som varte et døgn, så ettervirkningene har ikke gitt seg helt.

Map    

Kjapp tur til høyeste topp på Klinkenberga.

Date:
21.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.1km

Jeg hadde litt krefter igjen etter turen til Ramberget tidligere på dagen, så gikk for en kjapp kveldstur på Klinkenberga. Dette forutsatte åpen veibom, noe som var tilfelle, så jeg kjørte ganske langt opp i skogen før jeg tok beina fatt. Litt bushing i starten, men gikk bedre etter hvert. Jeg hadde tenkt å besøke grønnålene på Klinkenberga også, men gikk rett mot et stup, og innså at det kunne være litt koronglete å få gjennomført den rundturen. Og så var det den åpne bommen da…..

Map    

Kombinert sykkeltur og strabasiøs bushing til Ramberget.

Date:
21.07.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
15.4km

Jobbet på Jaren i dag, og tok elferja over Randsfjorden for å komme meg på Ramberget. Turen var nok litt for spontan og dårlig planlagt. Burde nok ha sjekket flere turrapporter her inne for å finne beste vei til toppen. Der jeg gikk opp var det mye bushing, klyving og sti som gikk i sikksakk i starten. Ble oppgitt over terrenget oppover og ganske lei egentlig. Nedover valgte jeg en mye enklere vei og traff til slutt en sti ca 320 moh. Jeg syklet på grusveier. Tror det ble ca 9,5km sykling. Knapt 6 km fottur da.

Map    

På sykkeltur fra Stryken inn i Nordmarka.

Date:
20.07.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
34.4km

Denne turen har jeg hatt i tankene en stund og valgte en varm sommerdag for sykkelturen. Mest sykling på denne turen, og fotturen tror jeg tok ca 1 time og 20 minutter. Jeg hadde lyst til å dra oppom Branntjerhøgda også, men turen ble jo lang nok. Sparer den til en annen gang; det var fint å sykle fra Stryken.

Map    

Signalen på Valderøya. Tur med Vegard.

Date:
16.07.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.6km

Prøvde først å fiske litt i Taftesundet. Holdt på en times tid, men med dårlig resultat. Kjørte etterpå ut til Valderøya og gikk på Signalen. Vi var de eneste som parkerte der vi satt bilen, så trodde ikke det var så mye folk oppover stien, men det var det. Mange som bruker den gode stien til topps for trening, enten løping eller rask gange.

Map    

Tur til Rønstadhelleren med Vegard.

Date:
15.07.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
3.4km

Spennende tur som inkluderte et fall på bratt og glatt underlag ned mot Rønstadhelleren. Slo bakhodet, og fikk et sår på albuen, men ikke verre enn at turen ble fullført. Flott heller, og kanskje enda finere enn Skjonghelleren på Valderøya.

Map    

Sykkeltur på Haramsøya.

Date:
15.07.2022
Characteristic:
Bike trip
Distance:
10.8km

Dette var i hovedsak en sykkeltur. Bratt opp og enda brattere ned igjen. Fotturen opp til Mannen var cirka 200 meter.

Map