Archive - Date

Collected lists

Tungehøgda.

Date:
28.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
13.4km

Brukte sykkel et stykke opp en grusvei som gradvis ble dårligere. Parkerte sykkelen på 515 moh. Fotturen derfra til Tungehøgda var cirka 3 km t/r.

Map    

Såta fra Strømsoddbygda.

Date:
28.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
10.6km

Brukte sykkel opp en ganske god skogsbilvei. Parkerte sykkelen på 548 moh. Fotturen derfra til Såta var drøyt 2 km t/r.

Map    

Snaukollen, Lofthuskollen og Trollåsen.

Date:
22.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
8.5km

Tredje turen min til Snaukollen og 14 år siden sist.

Map    

Marivollhøgda på vei hjem fra Synnfjell.

Date:
19.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
10.8km

På vei hjem fra ei hytte på Synnfjell ville jeg gå en liten tur. Valget falt på Marivollhøgda vel vitende om at det var best å benytte ståmoped for å få gjennomført turen på rimelig tid. Jeg parkerte utenfor den åpne bommen og kjørte i vei på en stadig mer humpete grusvei. Jeg brukte tohjulingen så langt jeg kunne og gikk videre i terrenget mot Marivollhøgda. Mens jeg tittet på Peakbook-kartet på mobiltelefonen flakset det opp en røy en halv meter fra foten min. Heldigvis tråkket jeg ikke på reiret med syv egg. Håper røya kom tilbake og at jeg ikke ødela noe. Grei tur, dårlig utsikt, men røya og reiret gjorde turen spennende.

Map    

Svartkampen på Synnfjell.

Date:
18.05.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.9km

Fire lederbikkjer og jeg på halen.

Map    

Tur på Hallingskarvet i perfekt vær.

Date:
17.05.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
33.6km

Jeg var litt skeptisk til om det ble noe særlig tur i dag etter forkjølelsessymptomer dagen i forveien, men en god natts søvn i Aurland hadde gjort underverker, og merket ikke noe til det da jeg startet turen fra Vierbotn på østsiden av Geiteryggtunnelen. Påkledningen var i overkant, langfellene på skiene var også et dumt valg. Jeg fikk passet mitt påskrevet av to damer i t-skjorte og kortbukse som gikk forbi meg etter en times tid, og valgte klokelig å følge deres råd og smøre om til klister. Fikk av meg noe klær også, men med sterk sol foretrekker jeg å dekke meg til. Noen helt klare mål for turen hadde jeg ikke. Hadde tenkt å avlegge Godfjell en visitt, men det var en bar skrent på sørsiden av det fjellet, så det ble heller videre oppover og over Flakavatnet hvor jeg tok >>>

Map    

Oppom Nysetfjellet og Nysetknippen på vei til Aurland.

Date:
16.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
12.8km

Jeg ville ta meg en tur til Aurland for å se til huset der, men baktankene var jo at jeg kunne ta meg en skitur på Hallingskarvet og gå oppom en topp i Hallingdal på vei til Aurland. Valget falt på Nysetfjellet hvor det så ut til å være en vei helt frem til foten av fjellet. Imidlertid var det stengt med kjetting ovenfor S-svingene på cirka 900 meters høyde, så turen ble litt lenger enn planlagt. Årsaken var at det fortsatt stedvis lå snø i veien høyere oppe og at bilkjøring ville kunne ødelegge veien antar jeg. Jeg hadde med meg en ståmoped som jeg dermed benyttet, men det ble noe gåing likevel; det var ikke lett med tohjuling på den veien. Ståmopeden parkerte jeg ved Nyset og så var det 120 høydemeter igjen til Nysetfjellet. Fortsatt noen snøflekker oppover mot toppen.

Map    

Høyåsen med Susanne.

Date:
14.05.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
2.5km

Siste toppen på Østfold pf>100m for meg. Susanne brukte ståmoped på turen mens jeg gikk med joggesko på asfalten. Fint toppområde med utsiktstårn og en del apparater for fysisk trening samt benker og bord.

Map    

Tur i Vestfjella med Susanne.

Date:
14.05.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
0.9km

Det stod faktisk Vestfjella på et skilt vi kjørte forbi på grusveien oppover til foten av Skotjernhøyda som definitivt ikke er noe fjell og heller ikke ligger mot vest. Langt øst i Østfold var det. Øståsene hadde vært et bedre navn, men høydedragene er så små at Østmarkene hadde vært et bedre navn. Jaja, litt kverulering. Ellers er det fint lite å si om den 18 minutters lange turen som utelukkende ble gjennomført fordi toppen hadde pf>100m. Dette var for øvrig den nest siste i Østfold for meg. Susanne var med på turen og hadde ikke lyst til å gå noe lenger inn i skogen.

Map    

R29 - toppen av skiheisen t/r.

Date:
12.05.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km
Map