Archive - Date

Collected lists

Kristnatten og Turufjellet på en varm sommerdag.

Date:
27.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.8km

Jeg hadde lest meg opp på Nils sin turrapport på forhånd, men ville gjøre det litt mer komfortabelt og satt igjen en ståmoped der jeg antok at jeg kom ned fra Turufjell, og så kjørte jeg så langt opp mot Kristnatten jeg kunne. Startet i T-skjorte og fant ikke behov for noe annet antrekk på turen. Varmt og lite vind på hele turen på ryggen fra Kristnatten til Turufjell. Litt overrasket over at det ikke er noen skikkelig sti langs ryggen fra Kristnatten til Turufjell med tanke på at det både på øst- og vestsiden av fjellryggen er drøssevis av hytter. Men hyttefolk har vel ikke tid til å gå på fjellet:-) Jeg valgte å gå ned Dyrskar. Heldig med den; det var en ganske god sti på nordsiden av bekken et godt stykke nedover før den krysset over på sørsiden av bekken. Tilbake >>>

Map    

Grasåsen og Gampåsen.

Date:
22.08.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
20.1km

Turen startet med en ganske lang sykkeltur på grusvei fra Glitrebommen til Rabergrenna mellom Glitre og Gampåsen. Deretter fulgte jeg gamle gjengrodde traktorveier og stier et stykke med ganske mange vindfall over stiene. Ikke akkurat drømmeterreng. Over ca 500 moh ble det imidlertid lettere å gå igjen. Mye tyttebær, sauer og kuer ved Gampåsen og Grasåsen. På Gampåsen var det et fastmerke.

Map    

Blåfjell og Saulifjellet.

Date:
20.08.2022
Characteristic:
Trip by foot
Distance:
9.2km

Jeg startet turen med sykkeltur fra Øyvatnet på grusveier frem til et passende angrepspunkt for Blåfjell. Det var fine fotturstier på hele turen min med unntak av et kort parti under nedstigningen fra Blåfjell sørøst. Der jeg gikk var det veldig bratt og litt for mye busker og kratt. Fra turlengden er det trukket fra 6,7 km som jeg syklet langs grusveier. Selve fotturen var altså 9,2km.

Map    

Høgesyningen og Grønleinberget på en varm sommerdag.

Date:
14.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.5km

Etter overnatting i Hemsedal etter lørdagsturen var jeg spent på søndagsformen, men da jeg våknet i noenlunde form ble det klart at jeg ville ut på ny tur. Litt kortere tur og litt lavere for å unngå steinur, så valgte tur ble fin i så henseende. Jeg satt fra meg ståmopeden der jeg hadde tenkt å komme ned, og kjørte opp nesten til enden av Bulidalen. Det ble kortbukse og t-skjorte på mesteparten av turen. Jeg så flere reinsdyr i nærheten av toppene, enkeltdyr eller simle og kalv.

Map    

Storebottskarvet og Veslenose fra Gyrinosvatnet.

Date:
13.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
25.5km

Jeg kjørte hjemmefra lørdag morgen via Ål og fjellveien så langt jeg kunne på sørsiden av Gyrinosvannet. Derfra brukte jeg ståmoped og sparte anslagsvis 12 km grusveitrasking på det. Fotturen oppover gikk delvis i terrenget og delvis på noen sauetråkk. Det ble lettgått terreng over 1300 moh. Klok av skade holdt jeg et bedagelig tempo på turen for ikke å provosere postcovidtilstanden min, og det gikk bra. På tilbakeveien stakk jeg oppom Veslenose selv om jeg nå var tung i beina.

Map    

Gedimino Kalnas. Borg på en høyde i Vilnius.

Date:
10.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.9km

Denne borgen på toppen av en høyde i Vilnius ga god utsikt over byen.

Map    

Gedanonys. Veldig kort tur og toppen mangler utsikt.

Date:
08.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.2km

Jeg kjørte fra Riga til Vilnius og dro innom Kaunas på veien. Da lå toppen Gedanonys lagelig til for et besøk på vei fra Kaunas til Vilnius. Det ble en forglemmelig tur. Altfor mye grusveikjøring. Stedvis smale veier i skogen hvor jeg heldigvis ikke møtte folk eller andre biler. Fra der jeg stoppet bilen til toppunktet er det kanskje bare 20 meter. Toppunktet mangler utsikt. Konklusjon: Nå har jeg testet Gedanonys slik at andre peakbookere kan droppe denne turen når dere er i Litauen. Komplett uinteressant hvis man ikke har en interesse for TV og radiotårn.

Map    

De baltiske alper. Del 3: Suur Munamägi.

Date:
05.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
1.2km

Den høyeste toppen i Baltikum var også den fineste utsiktstoppen. Det er bygget et tårn på toppen som gir god utsikt i alle retninger. Dessuten ligger toppen på at markant høydedrag slik at det føles mer ut som en liten fjelltopp. Man bør selvfølgelig betale de 6€ det koster for å ta heis eller trapper opp til toppen av tårnet. På veien opp eller ned trappene kan man se hvilke topper Suur Munamägi sammenligner seg med: Kebnekaise, Mont Blanc og Everest for å nevne noen. Ikke småtteri. Dessuten er det noen morsomme visdomsord på plakater i tarppegangen. Jeg brukte en knapp time på denne turen, og mye av tiden ble brukt til å nyte utsikten. Spaserturen opp tror jeg var cirka 7 minutter inklusive fotopauser.

Map    

De baltiske alper. Del 2: Bestigning av Gaiziņkalns.

Date:
04.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
1.1km

Det høyeste punktet i Latvia var en kort tur opp en bakke til et toppunkt som bød på noe begrenset utsikt. Bedre utsikt ved toppen av skitrekket.

Map    

De baltiske alper. Del 1: Avbrutt forsøk på Utenahøyden.

Date:
04.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.5km

På vei nordover i Baltikum tenkte jeg å gå flere turer, men her ble jeg stoppet av dyrket mark. Kanskje lettere med bestigning utenom vekstsesongen.

Map