Archive - Date

Collected lists

Halldalsnuten og tennisleggen.

Date:
16.07.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
23.6km

Mer utfyllende turrapport kan leses her: https://peakbook.org/tour/422423/Haldalshøgdi+%26+Halldalsnuten+m%252FErling+-+Hol%252FÅl.html Kan nevne at diagnosen jeg fikk av legen et par dager etter bekkehoppet var tennislegg, noe som typisk rammer tidligere idrettsutøvere i 40-60 års alderen, riktignok har jeg ikke vært idrettsutøver, men har jo både løpt, gått på ski og bedrevet en del andre aktiviteter. Tennislegg er avrevne muskelfibre i leggen uten at alt sammen ryker. Kan bruke 8 uker på å bedre seg. Etter 5-6 uker merker jeg nå endelig fremgang, og begynner å få dreis på å gå i trapper igjen. Ellers var det en veldig fin tur inntil uhellet mitt.

Map    

Synhovd og Vikstølnuten

Date:
13.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
13.8km

Turen ble planlagt med tanke på værforholdene mens jeg kjørte oppover Numedalen. Etter å ha svingt av veien opp til Imingfjell fant jeg ut at veien på nordsiden av Sønstevann kunne være interessant å kjøre siden jeg aldri hadde vært der før. Betalte 50 kr i bommen og tenkte å kjøre så langt veien gikk, men ville først gå opp til Synhovd. Turen anså jeg som ganske kort, så i stedet for sekk puttet jeg en flaske saft og en sjokolade i lomma på langbuksa. Drøyt halve turen gikk på god sti, og etter det var det lettgått til topps i terrenget også. Det var varmt i dag, så t-skjorte hele veien til topps. Vid utsikt fra toppen helt til Hårteigen. Virkelig et flott toppområde. Der oppe syntes jeg det så ganske kort ut å gå til Vikstølnuten, så i stedet for å returnere >>>

Map    

Mistberget.

Date:
11.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
9.2km

Hadde egentlig større planer for denne dagen, men siden jeg fikk med meg både Susanne og Vegard modererte jeg mine ambisjoner og tenkte at Mistberget kunne være en enkel tur kombinert med noe kulturelt i nærheten. Været var ikke fullt så bra som meldt heller med litt skyer og noe vind også. Fra selve turen er det ikke så mye å fortelle annet enn at Susanne holdt et mye høyere tempo enn gutta på turen og kom frem til Mistberget 15 minutter før etternølerne.

Map    

Langåsen.

Date:
08.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.7km

Ferien i Aurland var ferdig og turen hjem til Drammen gikk gjennom Numedalen. Ville ha en liten tur på veien og siden det var mer ustabilt vær mellom Rødberg og Geilo falt valget tilfeldigvis på Langåsen. Jeg kjørte så langt opp jeg turte på den steinete grusveien, men det hadde vært uproblematisk å fortsette ca 300 meter til med bil der det var en grei plass for å parkere og snu bilen. For de som finner inspirasjon i turen vil jeg anbefale å bruke veien vi gikk på returen. Det var litt for mye bushing og bratt der vi gikk opp. Glemte å slå av trackingen da turen var ferdig og fikk med meg litt av bilturen nedover igjen.

Map    

Kveldstur på Brenthovd

Date:
07.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

På vei tilbake til Aurland fra Bølhovd gikk turen over en grusvei som var avgiftsbelagt med 70 kr via sms. Jeg kunne ikke motstå fristelsen for et kveldsbesøk på Brenthovd som så ut til å være den korteste turen i dag. Her var det også fin sti helt til topps. Det kom noen regndråper helt i starten av turen, men det gikk over og ble litt lettere skydekke etterhvert. Egentlig en ganske fin tur. Traff da også flere her oppe som var på kveldstur for å lufte hundene sine.

Map    

Bølhovd

Date:
07.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.5km

Turen startet fra setra Fagerdalen, som også hadde servering, uten at jeg utforsket den. Litt dumt, for det hadde helt sikkert vært turens høydepunkt. Fotturen inn til Bølhovd gikk i høyt tempo til meg å være. Mer er ikke å fortelle, annet enn at sauene i området er sommerens hittil mest lettskremte.

Map    

Ryssefjellet i regnvær

Date:
07.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.8km

Det var litt ustabilt vær i Aurland så jeg ville prøve lykken med et rødnålsraid på østsiden av vannskillet i dag. Ikke så veldig vellykket for der regnet det enda mer. Det her var egentlig en kjedelig tur over klissvåte stier og vått buskas.

Map    

Torskarnuten.

Date:
06.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
13.7km

Jeg kjørte fra Vassbygdi opp Midjedalen og parkerte på Kjel 1045moh der veien slutter. Veien var overraskende bra sammenlignet med sist jeg kjørte her. Da hadde jeg problemer med å komme opp en bratt bakke med min den gang forhjulsdrevne Ford Mondeo. Nå gikk det helt greit med en bakhjulsdrevet VW ID4. Det var fastere veidekke nå selv om det var grus, og jevnere vei. Starten på turen var brutal bratt oppover langs Kjelsgrovi. Jeg gikk med staver og en dagstursekk på 6-7 kg, og måtte ha stadige pauser for å få igjen pusten. Progresjonen var elendig mente jeg der jeg gikk, men endte opp med at jeg hadde steget 350 meter og gått 1,32km i løpet av en time. Det er kanskje ikke så ille for en godt voksen mann. Litt lenger oppe hadde jeg en matpause og satt fra meg sekken slik at turen >>>

Map    

Geiterygghytta og Vasshellerbrotet

Date:
03.07.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
10.2km

Vegard og jeg parkerte bilen ved vestenden av Geiteryggtunnelen og syklet inn til Geiterygghytta for påfyll av litt energi før vi tok beina fatt og gikk oppover til Vasshellerbrotet. Retur samme vei. Ble enda mer godsaker på geiterygghytta etter toppturen.

Map    

Såteggi og Ynglesnuten

Date:
01.07.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
13.0km

Kjørte fra pent og varmt vær i Aurland til pent vær og fjelluft rett på østsiden av vannskillet. Planen var å gå på Såteggi og se om jeg var i form til noe mer. Såteggi var så kjapt unnagjort at jeg forlenget turen til Ynglesnuten og var fornøyd med det. Fin tur på sti og lettgått terreng utenfor stiene.

Map