Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Fjerdingen - toppen av Porsgrunn

Date:
17.10.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Etter Skåråfjell kjørte vi tilbake mot E18 igjen, tok av til venstre like før Telemarksporten på Bjørkedalsveien. Fulgte denne i ca 5 km til parkeringsplass som er tydelig merket med parkering Fjerdingen. Turen er ca. 2,6 km hver vei. Tydelig sti med blå-merking hele veien. Litt bratt enkelte steder, men tau å holde i. Artige skilt underveis både opp og ned. Fint utsiktspunkt like ved siden av toppvarden.

Map    

Skåråfjell - toppen av Skien

Date:
17.10.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
21.2km

Vi kjørte E18 fra Kristiansand mot Oslo, tok av ved Telemarksporten mot Skien på vei nr. 32. Etter Skien tok vi inn på fylkesvei 31 til Luksfjell. Kjørte til Dale og til privat bomvei som i tydelige ordelag fortalte at det ikke var tillatt å kjøre på veien. Etter ca 1,5 km var det bom så vi hadde uansett ikke kommet så langt. Hadde med sykler og syklet 8,8 km på grusvei til skilt mot Skåråfjell. Fulgte så fin sti i skogen 1,6 km til topps. Fint og greit terreng å gå i. Tydelig sti med blå-merking og skilt i stikryssene.

Map    

Skoræ - toppen av Åseral

Date:
05.10.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.6km

Ettermiddagstur til Åseral i tåke og regn. Kjørte til Ljosland skisenter og videre opp til topps i hyttefeltet. Parkerte på Farevatn p-plass. Fulgte skogsvei og tok av til venstre like før ny dagsturhytte. Fulgte veien til stikryss og skilt til Skoræ. Fulgte derfra grei sti til topps. Samme vei tilbake. Lettgått greit terreng. Så absolutt ingenting på toppen på grunn av tåke.

Map    

Lia gård - tur 4

Date:
03.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
2.8km
Map    

Lia gård - tur 3

Date:
02.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
4.5km

Kort spasertur i regn og tåke ned til Storsjøen. Gikk opp fra sjøen til skogskapellet på nymerket sti.

Map    

Lia gård - tur 2

Date:
02.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
7.4km

Spasertur til pannekakehytta. Gikk veien til pannekakehytta og fant endelig stien gjennom skogen tilbake fra pannekakehytta.

Map    

Lia gård - tur 1

Date:
01.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
4.0km

En kort luftetur med innlagt stopp i kapellet Fotini.

Map    

Brusaknuden og sørskråningen - toppen av Time og Hå

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.0km

Etter turen til Store Skykula gikk ferden videre til Brusaknuden. Vi startet turen der ut.no foreslår å starte, men så i ettertid at den kunne vært korta ned ved å starte fra Brusaknuden p-plass. Vi fikk uansett en fin tur i flott Rogalandsterreng. Fint å få to kommunetopper i en og samme tur. Brusaknuden har toppvarde og bok, Brusaknuden sørskråning ligger like nedenfor med et nokså beskjedens skilt, der teksten er neste uleselig. Skiltet ser også ut til å være plassert noen meter feil. Det høyeste punktet ser ut til å være på en stein noen meter fra skiltet. Greit terreng å gå i, delvis vei, skilta og rød-merka løype hele veien. Veldig greit å finne fram. Vi gikk tur-retur samme vei. 8 km tilsammen.

Map    

Store Skykula - toppen av Eigersund

Date:
25.09.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.4km

Flott tur til Store Skykula med DNT Stavanger. Gikk med glimrende turleder i fjellet opp til topps, skilte så lag med resten av turfølge og gikk veien ned. Flott høyfjellsterreng. Asfaltert vei hele veien opp til toppunktet fra parkeringsplassen så hvis en vil ha en enkel tur så er dette et alternativ. Forbudt å ta bilder på selve toppunktet så derfor ingen glimt derfra. Varden som lett kan tolkes som toppen og som også er avbildet under, ligger ca 150 meter fra toppunktet. Radaren står akkurat på punktet som er høyest så vidt vi kunne skjønne. Turløypa er rød-merket og det er sti hele veien. Det er også flere skilter underveis. Greit å finne fram og greit terreng å gå i.

Map    

Område nedenfor Auersvatn - tåketur!

Date:
19.09.2021
Distance:
9.3km

Map