Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Nupsegga - toppen av Vinje

Date:
17.09.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
17.4km

Veldig flott tur i nydelig høstvær med Vinje turlag sammen med Erlingandreas (Erling Risøy) . Vi starta på Ullevå, 3 km fra Haukeli fjellstue. Fulgte rødmerka sti i ca. 3 kilometer før vi gikk ut i terrenget. Etterhvert et ganske steinete terreng. Spesielt tungt å gå fra breen og opp til toppen. Vi gikk i ulendt skrått terreng med en kombinasjon av stein, grus og sand. Etterhvert skrådde vi opp i et skar og gikk på store steiner til toppen. Vi satt fra oss sekkene et lite stykke før toppen og derfor måtte vi gå samme veien ned igjen. En fantastisk utsikt fra toppen, der vi så både Hårteigen og Hardangerjøkulen og mange andre topper.

Map    

Ytre hyttenuten, Bykle

Date:
16.09.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.3km

I nydelige høstfarger gikk jeg fra Remestøylsflotti hyttegrend til Ytre hyttenuten. Parkerte ved riksveien og gikk på vei gjennom hyttefeltet. Fulgte sti, som oftest rødmerka, til det var ca. 900 meter igjen til toppen. Tok da av fra stien og peilet meg inn på toppen. Behagelig underlag og greit å gå.

Map    

Tårnåsen, Oslo

Date:
06.09.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
1.7km

Tok buss nr. 81 fra Oslo S og til stoppestedet Tårnåsen. Gikk til Tårnåsen skole og derfra videre på sti til Tårnåsen. Kort og grei tur for å komme til denne sikteskiva som er helt i toppen av tårnet.

Map    

Falkeriset og Falkenuten

Date:
03.09.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
2.7km

På vei hjem fra Rjukan ble det et stopp i Rauland og en tur opp til Falkeriset og Falkenuten. Enkel og grei tur med veldig fin utsikt på toppen. Sherpatrapper og steinlagt sti hele veien til topps.

Map    

Kjerringsveiven 2023

Date:
02.09.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
14.6km

Årets fjellmarsj på Rjukan for damer ble gjennomført sammen med fem damer fra Hovden i et nydelig vær.

Map    

Kvinen - Donsen

Date:
27.08.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.3km

Retur til Donsen på søndag etter å ha vært hyttevakter på Kvinen i helga. Ingen gjester fra fredag til lørdag, men tilsammen 14 personer i tillegg til oss dukka opp utover lørdagen.

Map    

Donsen - Kvinen

Date:
25.08.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
7.2km

Grei tur inn til Kvinen fra Donsen i sølete og litt sleipt terreng. Kom inn til tom hytte og fikk fyrt opp og rigga oss til for helga som hyttevakter.

Map    

Vigelandsparkens topper, Oslo

Date:
17.08.2023
Characteristic:
Walk
Distance:
8.3km

Spasertur i Oslos gater til Vigelandsparker sammen med Marte etter en lang kursdag.

Map    

Løyningsnuten, Bykle

Date:
13.08.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
2.0km

Tok av fra riksvei 9 og kjørte mot Dammar ved Berdalsbru. Kjørte helt inn til parkeringsplassen ved dammen og parkerte der. Fint å gå på brei vei over dammen. De første meterne etter dammen var det en fin sti med rekkverk montert i fjellsiden. Stien så ut til å gå langs vannkanten til neste dam. For å komme til topps på Løyningsnuten måtte jeg ta av stien og prøve å finne en greiest mulig vei i det bratte og ulendte terrenget til toppen. Innimellom traff jeg på spor av gammel sti. Ned igjen fant jeg en gammel sti som jeg fulgte. Ganske tilgrodd og mye kvist og trær i veien innimellom, men med litt oppmerksomhet gikk det greit å følge denne. Anbefaler mitt spor ned begge veier. Fin utsikt fra toppen over damanlegget. Rakk akkurat ned igjen til bilen før regnet kom.

Map    

Storægrås, Bykle

Date:
13.08.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
1.5km

En topptur for de spesielt interesserte. Kjørte inn til Åsheim hyttegrend og til endes på veien. Gikk bare ut i terrenget i retning av toppen. Greit å gå og innimellom sees rester av gammel sti og dyretråkk. Tilgrodd på toppen og veldig lite utsikt.

Map