Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Midtstrandnuten - toppen av Evje og Hornnes

Date:
27.06.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
6.0km

Kjørte riksvei 9 fra Hovden mot Kristiansand, forbi Evje sentrum og tok av mot Bortelid. Kjørte mot bygda Austegard i Åseral kommune og inn på bomvei mot Gyvatn parkering. Bomveien var en smal grusvei med mye sauer i veien. Veiavgift på 50,- kr kan nå vipses så det er ikke nødvendig å ha med kontanter lengre. Greit å parkere helt nede ved vannet. Gikk langs vannet helt til vi hadde Midtstrandnuten nokså rett til høyre for oss. Stort sett veldig greit å gå langs vannet men et øyeblikks uoppmerksomhet mens jeg så på kart samtidig som jeg trødde på en løs stein var ingen god kombinasjon. Et fall rett i steinrøysa ga kul og blått øye, oppskrapt ansikt og kne og kutt på nesa. Fra vannkanten tok vi rett opp i heia i retning Midtstrandnuten. Erling gikk rett på en kvist som >>>

Map    

Reinshornheii - toppen av Bygland

Date:
25.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.1km

Kjørte riksvei 9 fra Hovden mot Kristiansand. Tok av mot Brokke og kjørte ca 2 mil til parkeringsplass merket med Øyuvsbu. Gikk ca 20 minutter inn til hytta og siden det var en stund siden frokost hadde vi en liten matpause der. Fulgte så t-merka løype mot Gaukhei som var nokså blaut og med mye myr/søle. Vi tok etterhvert av løype og fortsatte i terrenget mot Reinshornheii. Rota og leita, gikk litt feil og noen steder fikk vi omvei på grunn av stup. Returen gikk betydelig lettere. Jeg vil anbefale å følge t-merka løype mot Gaukhei helt til rundt kommunegrensen og til man passerer den lille grå jaktbua som jeg har tatt bilde av under. Like etter denne jaktbua kommer det en bekk ned dalen på venstre side av stien. Bare følg denne bekken oppigjennom dalen og ta opp mot toppen av >>>

Map    

Ørnemyrfjell - toppen av Lyngdal

Date:
19.06.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
4.4km

Startet fra Øvre Flottorp parkering. Det var skiltet mot Ørnefjell og veldig grei blå-merking hele veien. Det var også skiltet mot Ørnemyrfjell i stikryss. Fin og grei tur. Toppvarde og postkasse på toppen.

Map    

Lyfjellet - toppen av Farsund

Date:
19.06.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.2km

Fulgte beskrivelsen på Ut.no. Fulgte veien mot Kaldåsknipa ca 1.1 km. deretter ut i terrenget til venstre. Ingen sti eller merking. Forholdsvis greit å gå og ikke så langt fra veien til toppunktet. En liten beskjeden varde markerer toppen.

Map    

Auersvasseggi Nord

Date:
06.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.4km

Bykle leverer som vanlig! Gikk fra hytta og opp til Emilsbu ved Auersvatn. Tok av veien og ut i terrenget i retning mot Berdalsbu. Fant topppunktet Auversvasseggi Nord og gikk i terrenget tilbake på militærveien. Ganske lettgått terreng selv om det er mye utenfor sti. Veldig fint å gå i dette området.

Map    

Hagakullen

Date:
05.06.2021
Distance:
6.9km

Merka løype fra toppen av hyttefeltet på Nordli. Fin tur! Kan gås fram og tilbake eller som en rundtur via Geiskelid. Merka flere muligheter.

Map    

Homfjell, Einang og Stol

Date:
04.06.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
11.2km

Denne turen kan også gås som en rundtur. Vi har gjort det en gang før og syns dalen etter Støylsfjell er lang og litt kjedelig så vi valgte å gå tur - retur Støylsfjell eller Stol som det også kalles. Flott tur med nokså bratt stigning. Anbefaler absolutt å ta turen opp til Støylsfjell/Stol. Skiltingen om at dette er en veldig krevende avstikker er overdreven.

Map