Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Himmelsyna på ski

Date:
29.12.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.3km

Fin skitur til Himmelsyna med Marte. Kaldt, men flott oppkjørte skiløyper.

Map    

Skitur fra Toplandsheia

Date:
18.12.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
16.3km

Fine oppkjørte løyper hele veien til Øynastua. Herlig med skiføre igjen! Stort sett god skilting hele veien.

Map    

Store Valefjell - toppen av Kragerø

Date:
14.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
7.2km

Vi var heldige å traff på en dag som Jambakkmyra turistforeningshytte var åpen og dermed var også bommen på veien oppe. 30,- kr. i bompenger og vi sparte oss for ca. 7 km på grusvei. God merking og grei sti hele veien til topps. Gikk rundløype og tok en kaffe og vaffel på turisthytta før vi kjørte videre. Tiden er inkludert kaffepausen. Fin varde på toppen, men en skogstopp uten den store utsikten verken underveis eller ved varden.

Map    

Nordbøknuten og Eikelandsknuten

Date:
07.11.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
3.9km

Fin tur til Nordbøknuten og Eikelandsknuten. Starta fra skytebanen i Lillesand. Gikk til endes på veien og ut i terrenget. Holdt kurs mot Nordbøknuten. Ingen sti men ikke så verst framkommelig. Flott utsikt på toppen. Gikk delvis på sti og delvis i terreng mot Eikelandsknuten. Stedvis veldig kronglete og et par plasser ganske bratt nedover. Kom etterhvert på en skogsvei som førte til topps på Eikelandsknuten og deretter videre ut på veien der bilen sto parkert. Fin utsikt fra Eikelandsknuten også.

Map    

På vandring i mørket med Reidunn

Date:
04.11.2021
Distance:
1.1km
Map    

Svalandsgubben

Date:
30.10.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
25.4km

Svalandsgubben - høstens høydepunkt i Birkenes! Nytt av året er "Fullførgubben" som går på lørdagen og er for de som skal gå. Da ble det mulig for oss gående også å delta. Flott tur i passelig vær. Godt merka løype og mange blide mennesker ute. Dette frister til gjentakelse. Svalandsgubben "skryter" på seg å være 27 km, men i følge peakbook-appen så er den "bare" 25,4 km.

Map    

Fjerdingen - toppen av Porsgrunn

Date:
17.10.2021
Characteristic:
Hike
Distance:
5.3km

Etter Skåråfjell kjørte vi tilbake mot E18 igjen, tok av til venstre like før Telemarksporten på Bjørkedalsveien. Fulgte denne i ca 5 km til parkeringsplass som er tydelig merket med parkering Fjerdingen. Turen er ca. 2,6 km hver vei. Tydelig sti med blå-merking hele veien. Litt bratt enkelte steder, men tau å holde i. Artige skilt underveis både opp og ned. Fint utsiktspunkt like ved siden av toppvarden.

Map    

Skåråfjell - toppen av Skien

Date:
17.10.2021
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
21.2km

Vi kjørte E18 fra Kristiansand mot Oslo, tok av ved Telemarksporten mot Skien på vei nr. 32. Etter Skien tok vi inn på fylkesvei 31 til Luksfjell. Kjørte til Dale og til privat bomvei som i tydelige ordelag fortalte at det ikke var tillatt å kjøre på veien. Etter ca 1,5 km var det bom så vi hadde uansett ikke kommet så langt. Hadde med sykler og syklet 8,8 km på grusvei til skilt mot Skåråfjell. Fulgte så fin sti i skogen 1,6 km til topps. Fint og greit terreng å gå i. Tydelig sti med blå-merking og skilt i stikryssene.

Map    

Skoræ - toppen av Åseral

Date:
05.10.2021
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
9.6km

Ettermiddagstur til Åseral i tåke og regn. Kjørte til Ljosland skisenter og videre opp til topps i hyttefeltet. Parkerte på Farevatn p-plass. Fulgte skogsvei og tok av til venstre like før ny dagsturhytte. Fulgte veien til stikryss og skilt til Skoræ. Fulgte derfra grei sti til topps. Samme vei tilbake. Lettgått greit terreng. Så absolutt ingenting på toppen på grunn av tåke.

Map    

Lia gård - tur 4

Date:
03.10.2021
Characteristic:
Walk
Distance:
2.8km
Map