Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Øyliblikk

Date:
20.06.2023
Characteristic:
Hike
Map    

Hårlandsnepane i Etne

Date:
10.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
10.6km

På tur med Turband1 og Fjelltid der målet var Hårlandsnepane i Etnefjellene. Vi hadde biler både på Skarstøl parkering og ved kraftverket og starta turen fra kraftverket. Forholdsvis bratt oppover de første 3 kilometrene. Det var satt opp stiger og tau i fjellet så det var greit å komme seg oppover. Både pust og puls fikk kjørt seg. Vi gikk først til Løkjelsvatnhytta og hadde en lang pause der. En DNT-hytte som er nydelig plassert i terrenget. Videre fra hytta til Hårlandsnepane. Høydeskrekken ble utfordret og jeg kom meg ut på tre av nepane. Deretter tilbake til hytta og på sti til Skarstøl turparkering. Virkelig flott fjellterreng på denne delen av turen.

Map    

Tysnessåta - toppen av Tysnes

Date:
09.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

På vei fra Bergen til Stord kjørte jeg, Erlingandreas (Erling Risøy) og Helga over Tysnes og fikk med oss en tur til Tysnessåta. Det er flere valgmuligheter for start på turen, men vi valgte den korteste som er fra Myrdal. Denne er også den bratteste. Virkelig bratt og tungt de første 1,5 kilometrene. Sherpatrappene ferdige et godt stykke oppover. Toppen var av de virkelig fine. 360 graders utsikt. Være var upåklagelig. Sol, vindstille og klart. Fin varde med bok på toppen.

Map    

Siggjo - toppen av Bømlo

Date:
08.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

På vei til Stord stoppet vi på Bømlo og fant parkeringsplassen for gåturen til Siggjo. Godt merka sti og skilting helt til topps. Sherpatrapper med informasjonsskilt underveis. Nesten vindstille, sol og god temperatur. Flott utsikt på toppen!

Map    

Gardermoen

Date:
06.06.2023

En innsjekk på Gardermoen.

Map    

Sør for Austmannskardet, Bykle

Date:
03.06.2023
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
4.6km

Starta fra parkeringsplassen ved Hartevann. Tydelig og blåmerka sti et nokså lenge men måtte etterhvert ta av stien. Litt mye snø fremdeles men forholdsvis fast snø. Flott utsikt fra toppen og et nydelig terreng i området.

Map    

Lømslandsheia, Kristiansand

Date:
01.06.2023
Characteristic:
Hike
Distance:
5.6km

Fin sti og godt merka løype i Tveit. Tok med et par Telltur-innsjekker og en "Til-topps-i-Tveit" innsjekk også :-). Starta fra toppen av Brattvollheia.

Map