Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Ropstadknuten

Date:
27.03.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Fremdeles korona i kroppen så turen ble verken lang eller raskt. Tok av mot Bringsværd leirskole og parkerte på skolens parkeringsplass. Gikk opp bakken til flaggstanga og der var det skiltet mot Ropstadknuten. Grei merking og sti hele veien, også et skilt i et stikryss. Ser at det som lokalt kalles Ropstadknuten er det som på kartet heter Ropstadknuten sør. Fin og grei tur. Flott utsikt fra tårnet på toppen, som også inneholder en sikteskive. Fra Bringsværd var det også skiltet mot Oksla, Venneslas høyeste punkt. Det så ut som det var grei sti og merking den veien også. Dette skulle vi ha visst da vi krongla og busha oss til Oksla for to år siden fra Høversland!

Map    

Lindesnes

Date:
26.03.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
3.3km

En rolig og kort spasertur passet greit når koronaen henger igjen i kroppen. Målet var å komme til Norges sørligste fastlandspunkt. For å trø helt ytterst og akkurat på kartmerket måtte jeg ha svømt så den siste meteren måtte jeg la være. Fulgte skilting mot Lindesnes fyr fra E39 og parkerte på parkeringsplassen for fyret. Delvis sti og delvis blå merker men ellers bare å gå i retningen mot punktet. Gikk også opp i fyret og hadde flott utsikt. Det er også en sikteskive her, så Lindesnes fyr bør være med på listen over sikteskiver. En stor sikteskive i stein med kikkert i midten.

Map     2 comments

Rusletur på Fornebu

Date:
21.03.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
5.0km

Etter en lang kursdag var det godt med en liten luftetur. Sikteskiva på Fornebu var turmålet, men jeg tok med meg noen «topper» i nærheten også. Artig å gå på den gamle flystripa. Fine og flate turstier.

Map    

Hovdentour 2022

Date:
19.03.2022
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
23.1km

HovdenTour 2022 - 22 km løype. Litt halvsjaber etter koronasykdom, men tok det veldig rolig og hadde en flott tur i påskevær. Helt vindstille og sol hele veien. Nydelig!

Map    

Svånuten på ski

Date:
06.03.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
8.1km

Fint tur til Svånuten på fjellski. Kjørte til hyttefeltet på Ørnefjell og inn ved søppelbua nokså høyt oppe i feltet. Det var greit å sette fra seg bilen i en lomme her og vi starta vandringen oppover. Fjellskiene gir behagelig spikerfeste i det bratte terrenget, men det er oppover og oppover og oppover..... så svetten renner og pusten går tungt. Nydelig område. Mange randokjørere snur før toppen for det siste stykket til toppunktet er det litt opp og ned og noe flatt. Jeg skulle nå toppen. Litt spiss topp med mye snø på. Bratte utforkjøringer nedover og mange ulike trasevalg. Med fjellski og langfeller bremset det såpass at jeg kom meg ned.

Map    

Bardalen S-en på ski

Date:
05.03.2022
Characteristic:
Cross-country skiing
Distance:
21.4km

Map