Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Fra Frognerseteren til Skjennungstua

Date:
27.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
9.2km

Fin tur i Nordmarka med Erlingandreas (Erling Risøy) , Marte, Simen og mamma Ragnhild.

Map    

Skoretjønnheia, Birkenes

Date:
15.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.1km

Kjørte mot Skreros og inn i nytt hyttefelt. Bommen sto åpen og veien går nå så godt som til toppen. Bare noen få meter å gå. Rakk ikke mer før det ble helt mørkt.

Map    

Ospåsen, Birkenes

Date:
15.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
0.5km

Rakk to ørsmå turer før det ble mørkt. Kjørte inn veien til Løland og parkerte ved noen bikuber. Gikk i skog og lyng til en slags topp uten utsikt.

Map    

Røyrvikåsen, Bykle

Date:
11.08.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
1.4km

I dag hadde jeg bare lyst til å ta en kort tur ut i friluft for å spise niste. Jeg parkerte ved langrennsarenaen og gikk opp til Røyrvikåsen. En veldig kort gåtur og jeg ble sittende lenge på toppen å nyte utsikt og nistepakka. Her er det mange muligheter til å forlenge turen. Ta ei runde rundt lysløypa foreksempel. Det går grei sti som jeg fulgte til toppen.

Map    

Gaustatoppen og Gaustaråen - toppen av Tinn og Hjartdal

Date:
10.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
8.1km

I dag "juksa" vi litt og tok Gaustabanen opp til Gaustatoppen turisthytte. Fra turisthytta gikk vi opp til toppunktet. Var betydelig mindre luftig enn jeg var blitt forespeila. Litt tungt å gå i alle store stein. Etter denne kommunetoppen smakte det godt med toppvaffel på turisthytta. Deretter gikk vi nedover på stien mot Stavsro parkering. Et stykke ned i bakken tok vi av stien og gikk i retning av Gaustaråen. Selv om det var mye stein så var det forholdsvis greit å gå. Imidlertid i tvil om høyeste punkt er plassert helt riktig på kartet? Det ser ut som varden noen meter ifra er det høyeste punktet. For sikkerhets skyld gikk vi til denne også. Behagelig vei til topps!

Map    

Gråsteinsnosi, Bykle

Date:
09.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
18.1km

Gråsteinsnosi er den 3.høyeste toppen i Bykle og har stått på ønskelista en stund. Toppen ligger akkurat på kommunegrensa mellom Bykle og Tokke. Jeg startet fra hytta og gikk til badeplassen. Gikk over den nye broa som ble laget på forrige dugnad og opp stien til traktorveien. Fulgte veien til Emilsbu/Auersvatn og deretter videre på svak sti ned til Jøssingbu og broa over bekken. Gikk i terrenget opp bakken til jeg traff den merka stien mellom Tjørnbrotbu og Berdalsbu og gikk et stykke på stien mot Tjørnbrotbu. I det jeg bikka bakketoppen og kunne se Tjørnbrotbu tok jeg av stien og inn i terrenget. Gikk nokså rett på og fant et greit skar å gå oppover i. Fant en litt bratt vei til topps og måtte krype på alle fire. Hadde en god rast på toppen. Ned igjen fant jeg en betydelig >>>

Map    

Litlos - Valldalen

Date:
07.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.7km

Retur fra Litlos til Valldalen i tåke, regn og vind.

Map    

Holken, kort dagstur fra Litlos

Date:
06.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
6.1km

Den planlagte turen til Hårteigen måtte avlyses på grunn av tåke og det ble en kort og fin tur til Holken istedenfor.

Map    

Valldalen - Litlos

Date:
05.08.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
22.8km

Flott tur fra Valldalen til Litlos.

Map    

Hartevassnutane, Hovden

Date:
04.08.2022
Distance:
7.4km

Jeg parkerte på parkeringsplassen utenfor bommen inn til Hartevassnuten hyttefelt. Gikk forbi bommen og oppover i hyttefeltet til jeg kom til skilt med Hartevassnutane. Det er grei sti og merking hele veien på rundløypa. Utsiktspunktet som heter Nord for Nordre Hartevassnuten har varde, postkasse og sikteskive i tillegg til en flott utsikt. For å komme på de to toppene Nordre Hartevassknuten Aust og Nordre Hartevassnuten må man ta av fra stien et kort stykke. Toppene sees fra stien, stien sees hele tiden og det er korte avstikkere. Dette er en flott rundtur som er mye brukt. Den er verken luftig eller utsatt.

Map