Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Bergsåsen - toppen av Asker

Date:
25.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
4.2km

Etter gårsdagens tunge tur til Kjerkeberget, måtte det bli en kort og grei tur i dag. Vi kjørte til Asker og til det som på kartet kalles "Hagahogget fra sør parkering" litt forbi Asker sentrum og gikk de drøye 2 kilometrene til Bergsåsen. Fin utsikt på toppen og grei sti å følge hele veien. Både blåmerket, skiltet og tydelig sti.

Map    

Kjerkeberget - toppen av Oslo

Date:
24.09.2022
Characteristic:
Bike trip - mixed
Distance:
38.9km

Lang tur med DNT Bærum. Alt for høyt tempo for min form og mine sykkelferdigheter så dette var en hard dag. Starta å sykle fra parkeringsplass ved Sørkedalen skole og fulgte veien til Sandungen. Der står det skilt ved stien (står Kirkeberget) opp til Kjerkeberget. Kort og grei sti med jevn stigning til toppen. Flott utsikt! Returen sykla vi om Kikutstua og hadde kaffepause der. Gikk ca 1 kilometer på sti med syklene, ellers veldig behagelig vei å sykle på.

Map    

Svolheia - toppen av gamle Mandal

Date:
22.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.4km

Dette tror jeg kvalifiserer til den verste kommunetopp-turen jeg har gått. Kort avstand men helt gjengrodd og tett skog for å komme til topps. Bratte skrenter som var vanskelig å komme ned, glatte steiner og råtne kvister. Begynte godt med skogsvei og sti, men slutten var lite fremkommelig. Det er mulig det er enklere veier å komme til topps, men dette kan umulig være en mye besøkt topp.

Map    

Spjotheia - toppen av gamle Søgne

Date:
21.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
2.9km

Kort og enkel tur. Parkerte like før Skuggedal p-plass, da det var satt opp en bom like før den markerte parkeringsplassen. Gikk først et lite stykke på en skogsvei, deretter fulgte jeg "Spjotheia - sti fra sør" til topps. Det var stort sett tydelig sti i terrenget. Fint på toppen med benk, skilting, lavvo og griller.

Map    

Tverrheia, Birkenes

Date:
18.09.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
6.6km

På tur med LOT fra Oggevann skole til Skreros og tilbake igjen. Ny og godt merka turløype. Krever en liten avstikker til sjekkpunktet for Tverrheia. Lang matpause ved et koselig vann. Turbok og utsiktspunkt nokså tidlig på løypa.

Map    

Bossbu - Stavskar - Berg

Date:
11.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.9km

Map    

Urdalsknuten - toppen av Valle og Sirdal

Date:
10.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
24.7km

Lang og tung tur fra Bossbu til Urdalsknuten. Kan følge merka sti ca. 2 km i starten og innimellom dukker det opp sti som kan følges i korte strekninger, men ellers er det å gå i terrenget. De siste kilometerne var tunge, med mange høydemeter i steinur. Det er lite vann for tiden så det gikk ganske greit å krysse elver og bekker. Hadde en gang jeg sklei uti til over kneene og måtte trø uti noen ganger. Ser for meg at det er vanskelig å komme fram når det er mye vann. Fulgte sånn nogenlunde sporet på Ut. Gikk samme rute tilbake og var glad da vi kom til Bossbu og kunne sette oss ned. Med kikkert kan man tydelig se varden på toppen av Urdalsknuten fra sofaen på Bossbu. Den ser betydelig nærmere ut enn den er! Min kommunetopp nr. 65 og endelig siste Agder kommune-topp

Map    

Berg - Stavskar - Bossbu

Date:
09.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
13.9km

Gikk til Bossbu via Stavskar for å være hytteverter denne helgen.

Map    

Vehusknausen - toppen av gamle Kristiansand

Date:
07.09.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
1.9km

På tur til kommunetoppen i gamle Kristiansand. Parkerte ved p-plass på Espestøl, gikk et kort stykke på veien før jeg tok av på sti inn forbi en hytte og over en gammel demning. Gikk opp klyvepunktet, litt ulendt og ingen sti, men ikke spesielt vanskelig. Veldig kort og rask tur uten de store høydepunktene.

Map    

Kjerringsveiven, Rjukan

Date:
03.09.2022
Characteristic:
Hillwalk
Distance:
15.0km

Jeg og kollega Venke meldte oss på kjerringsveiven. Fin tur og god stemning!

Map