Archive - Date

Archive - Activity

Peakbook-Friends

Collected lists

Favourite peaks

Hiis utsikt vest - toppen i Raet nasjonalpark

Date:
30.04.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
1.2km

Kjørte E18 mot Arendal og tok av til Nedenes. Fulgte skilting mot Nedenes skole og parkerte på parkeringsplassen til skolen. Kort og kjapp tur. Tok med Nedenestoppen i samme slengen.

Map    

Gråskollheia og Himmelriksfjell, Birkenes

Date:
30.04.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
6.7km

Gikk først til Gråskollheia. På returen prøvde jeg meg på en annen rute, men denne ble fryktelig bratt. Kom ned på veien og fortsatte til Himmelriksfjell. Litt bratt og kronglete å komme opp, men flott på toppen med fin utsikt.

Map    

Røvarden, Lillesand

Date:
23.04.2022
Characteristic:
Hike
Distance:
3.4km

Fin og kort spasertur til Røvarden. Greit å finne fram, vei og sti hele veien.

Map    

Haukeliseter fjellstue - Hovden

Date:
15.04.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
44.4km

Flott tur fra Haukeli til Hovden i strålende sol og helt vindstille, sammen med Erlingandreas (Erling Risøy) , Marte, Simen og Andreas. Fulgte stikka løype til Sloaros og deretter i oppkjørt løype til bunnen av slalombakken på Hovden. Tungt, langt og flott!

Map    

Sæbyggjenuten - toppen av Bykle og Agder

Date:
12.04.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
23.4km

Endelig var turen kommet til toppen av både Bykle og Agder og jeg var klar for skitur til Sæbyggjenuten med Erlingandreas (Erling Risøy) og Helga Hodnemyr. Sæbyggjenuten var tidligere det høyeste punktet i Aust-Agder og er etter fylkessammenslåingen nå også høyest i hele Agder. Helga er en racer på å finne gode rutevalg og det er veldig behagelig å bare følge etter henne. Vi startet fra Berdalen hyttefelt, bommen sto oppe så vi tok sjansen på å kjøre inn og parkerte innerst i feltet. Det gikk heldigvis greit, bommen var åpen da vi kom tilbake også. Ellers er det greit å parkere utenfor bommen, men da blir det selvsagt noen kilometer lengre på ski. Fulgte den adaptive skiløypa Berdalen s-en et kort stykke før det bar ut i terrenget. Traff på og fulgte den stikka løypa mellom Tjørnbrotbu og Berdalsbu >>>

Map     2 comments

Nordre Auversvasseggi og Tjørnbrobu

Date:
11.04.2022
Characteristic:
Backcountry skiing
Distance:
20.1km

I dag måtte jeg ha en test av nye fjellski. Fikk en flott tur i nydelig vær. Starta fra hytta i Nordliveien 32 og fulgte oppkjørt skiløype til Auersvatn, Gikk der ut av skiløypa og klatra oppover til Nordre Auversvasseggi. Det var overraskende flatt og vidstrakt på toppen. Veldig fint! Jeg gikk ned igjen til skiløypa slik at jeg kom ned nokså nærme den stikka løypa til Tjørnbrotbu. Jeg hadde lyst på en litt lengre tur og gikk videre til Tjørnbrotbu, der det ble en kort rast. Ned igjen til skiløypa rundt Auersvatn igjen og tilbake til hytta i Nordliveien 32. Løypa kan også følges til Auersvatn fra sentrum og turen innom Tjørnbrotubu kan selvsagt kuttes ut og gjøre turen kortere. Veldig fornøyd med både skiene og turen!

Map    

Påskevandring til Haustarfjellet

Date:
04.04.2022
Distance:
5.6km

Fin rusletur med konfirmantgruppe.

Map    

Raet nasjonalpark i Arendal

Date:
03.04.2022
Characteristic:
Walk
Distance:
7.6km

På rusletur med LOT til Raet nasjonalpark. Behagelig tur i naturskjønne omgivelser.

Map